Görüş Bildir
Haberler
Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı'ndan Enflasyon ve Kur Korumalı Mevduat Açıklaması

Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı'ndan Enflasyon ve Kur Korumalı Mevduat Açıklaması

Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan, kur korumalı mevduat hesaplarındaki tutarı açıkladı. 

Gürcan, nisan ayından itibaren enflasyonda da düşüş beklentisini iletti. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kur korumalı mevduata ne kadar giriş oldu?

Kur korumalı mevduata ne kadar giriş oldu?

AK Parti İstanbul İl Başkanlığı Ekonomi İşleri Birimince İstanbul'un 39 ilçesinde düzenlenen 'Ekonomi Buluşmaları' toplantısı, Pendik'te yapılan buluşma ile devam etti.

Gürcan, kur korumalı mevduat hesaplarına önemli bir ilginin olduğunu dile getirerek, '2 Şubat 2022 itibarıyla kur korumalı mevduat hesaplarındaki tutar 281 milyar liraya yükseldi. 119 milyar lira Merkez Bankası destekli 162 milyar lira ise Hazine destekli olarak hesaplara geçti. 60 milyar lira tüzel şirketlerden geldi.' şeklinde konuştu.

Nisan ayından itibaren enflasyonda düşüş beklentisi

Nisan ayından itibaren enflasyonda düşüş beklentisi

Gürcan, salgın süreci sonrasında tüm dünya genelinde ciddi fiyat artışları olduğuna dikkati çekerek şunları söyledi:

'Salgın sürecinde tedarik zincirinin kırılması, imalat sektörünün yavaşlaması, enerji krizlerinin yaşanması sebebiyle tüm dünyada enflasyonist bir ortam oluştu. Dünya genelinde emtia fiyatlarında çok önemli artışlar meydana geldi. Bu artışlar sanayicimizin üretim maliyetlerini artırdı. 2022 Ocak ayı itibarıyla yüzde 48,7'lik enflasyonumuz var. İnşallah sayın bakanımızın söylediği gibi nisan ayından itibaren enflasyonda bir düşüş ivmesi bekleniyor.'

Enerji fiyatlarındaki artışa da değinildi

Enerji fiyatlarındaki artışa da değinildi

Jeopolitik konumdan kaynaklı siyasi krizler sebebiyle petrol ve doğalgaz fiyatlarının arttığını vurgulayan Gürcan, 'Devlet olarak doğalgaz ve elektrikte ciddi desteklerle alış maliyetinin çok çok altında vatandaşımıza enerji teminini sağlıyoruz. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımız da yaptığı çalışma ile dar gelirli ailelerimize önemli destekler veriyor. Sayın Cumhurbaşkanımızın geçtiğimiz günlerde açıkladığı üzere elektrikte düşük tarifeden faturalandırma aylık 150 kw'den 210 kw seviyesine çıkarıldı.' değerlendirmesinde bulundu.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir...

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın