Görüş Bildir
Haberler
Hayvan Sahiplerine Eğitim Şartı

Hayvan Sahiplerine Eğitim Şartı

sinan sinanoğlu
09.06.2014 - 14:31 Son Güncelleme: 09.06.2014 - 16:14

Hayvan Sahiplerine Eğitim Şartı

Milliyet gazetesinden Bahar Atakan’ın haberine göre, TBMM Çevre Alt Komisyonu’nun Hayvanları Koruma Kanunu’nda değişiklik yapan tasarı ve teklif üzerindeki çalışmasını tamamlayarak oluşturduğu yeni metindeki bazı düzenlemeler şöyle: Ev hayvanı satan ve sahiplenenler, bu hayvanların bakımı ve korunmasıyla ilgili belediyelerin verdiğieğitim programlarına katılarak sertifika almak zorunda olacak.

HAYVANA HACİZ YASAĞI

Ticari amaç güdülmeden özellikle evde bakılan ev hayvanları, sahiplerinin borçlarından dolayı haciz edilemeyecek.

MİKROÇİPLE SAHİPLENDİRMESahipsiz ve güçten düşmüş hayvanlar, mahalli idarelerle belediyelerin kuracağı bakımevlerinde kısırlaştırılacak, aşılanacak ve rehabilite edilecek. Bu hayvanlar mikroçiple kaydedildikten sonra sahiplendirilecek. Pet-shop’larda yalnızca akvaryum balıkları ve kuş türleri satılabilecek.

HER İSTEYEN REKLAMDA HAYVAN OYNATAMAYACAK 

Orman ve Su İşleri Bakanlığı, mahalli idareler ve tüzel kişiliklere hayvanat bahçesi kurma izni verebilecek. Hayvanların ticari amaçlı film ve reklam çekimi için kullanılması izne tabi olacak.

SİRK DE YASAK OLACAK

Hayvanların kullanıldığı kara ve su sirkleriyle yunus parklarının kurulması, işletilmesi, gösteri yapılması yasaklanacak. Su sirkleriyle yunus parklarının kapatılması için 2 yıl, pet-shop’larda ev hayvanı satışının yasaklanması için 1 yıl süre tanınacak.

İŞKENCE VE CİNSEL İLİŞKİ SUÇ 

Hayvanlara işkence yapmak ve hayvanlarla cinsel ilişkiye girmek ağır suç sayılacak ve 3 aydan 2 yıla kadar hapis cezası verilebilecek. Hayvan dövüştürenlere 6 aydan 2 yıla kadar ceza verilebilecek.

YENİ YASAKLAR

Yeni düzenlemeyle hayvanlarla ilgili yasaklara eklenen maddeler şöyle:

-Hasta ve sakat hayvanı kesmek ya da ağrısız öldürme amacından başka bir amaçla birine devretmek, satmak veya almak.

-Hayvanı acı, ıstırap ya da zarar görecek şekilde film çekimi, reklam ve benzeri işlerde kullanmak.

-Sahipli hayvanları kasten başıboş bırakmak. (Diken)

İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0