Görüş Bildir
Haberler
Hayri Cem Yazio: Beşiktaş Dokuzuncu Hariciye Koğuşu

etiket Hayri Cem Yazio: Beşiktaş Dokuzuncu Hariciye Koğuşu

Hayri Cem
25.09.2021 - 16:21 Son Güncelleme: 26.09.2021 - 11:36

Beşiktaş bugün Altay maçına, 10’u sakat ve 1 kırmızı kart cezalısı, 11 as oyuncusundan yoksun olarak çıktı. Maç esnasında Pjanic ve Oğuzhan da sakatlanınca, sakat oyuncu sayısı on ikiye çıktı.

Normal zamanlarda kendilerine ilk on birde şans bulamayan futbolcular için bu maç çok önemli bir fırsattı. Ancak bazıları bu şansı çok kolay harcadılar. Çok kötü bir performans sergilediler. Ajax karşısına bugünkü kadronun çıkıp, bugün oynadığı futbolu oynamasının sonuçlarını düşünmek bile istemediğimi belirtmeliyim.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bu yazının amacı sahaya çıkan kadronun performansını değerlendirmek değildir.

Bu yazının amacı sahaya çıkan kadronun performansını değerlendirmek değildir.

Yazının amacı, aynı anda bu kadar çok sakat futbolcunun bulunmasının nedenleri araştırmaktır. Bir takımda yanı anda 12 sakat oyuncu olması hiç normal bir durum değildir.

Bu konudaki sorularımızın muhatabı öncelikle Beşiktaş yönetim kurulu sonra da Beşiktaş teknik ekibi ve sağlık sorumlularıdır.

Kulübün resmi web sitesinde her futbolcunun sakatlığı ile ilgili sağlık kurulu açıklaması var. İlgilenenler için kulübün resmi web sitesinden yapılan sakatlık açıklamalarını yazımın altına kopyaladım.

Bu açıklamalara göre darbe yüzünden sakatlanmış futbolcularımız Batshuayi, Necip ve Nkoudou’dur.

Welinton’un ise Dortmund maçında darbeye bağlı olarak sakatlandığı söylenmektedir. Ancak iyileştiğine karar verilmiş ki, bir maç dinlendirildikten sonra Adana Demir Spor maçında tekrar ilk on birde sahaya çıkartılmış. Bu maç sonrasında da tekrar sakatlar kervanına katılmıştır.

Umut Meraş 30.08.2021 tarihinde sağlık kontrolünden geçmiş ve ertesi gün Milli Takım kampına katılmış. Aynı gün antremanda baldırı çektiği için kadrodan çıkartılmış. Umut Meraş’ın takıma katılması için 6 maç geçmiş, ancak Altay maçında yedek olarak takıma katılmıştır.

Bu verilere bakınca akla gelen ihtimaller şunlardır:

Bu verilere bakınca akla gelen ihtimaller şunlardır:

1) İnönü stadyumunun zemininin kötü olup olmadığı araştırmaya hiç gerek yok. Görünen köy kılavuz istemez. Her maç öncesi zemine makyaj yapılıyor. Ama bu makyaj çok çabuk bozuluyor. Futbolcuların her topa vuruşunda yerden bir kürek kum havaya savruluyor.

2) Şayet Nevzat Demir tesislerindeki saha da böyle ise sakatlıkların çoğunun zemin kaynaklı olduğunu söyleyebiliriz.

3) Darbeye bağlı olmayan sakatlıkların bir başka nedeni de ağır fizik-kondisyon çalışmaları olabilir. Ancak takımın kondisyoneri Stefano Marrone çok deneyimli bir hocadır. 2000 yılından beri Türkiye’de çalışıyor. Yine de bu ihtimali de göz ardı etmemek gerekir.

4) Sağlık ekibinin yeterliliği de sorgulanmalıdır. Şayet hafif sakatlıklara yanlış teşhis ve tedaviler uygulanırsa daha ciddi sakatlıklara kapı aralanır. Welinton ve Umut Meraş’ın durumları bu konunun da ciddi bir şekilde incelenmesi gerektiğini söylüyor.

Özetle, 12 futbolcudan 9’unun darbe dışı nedenlerle sakatlanmış olması yukarıdaki soruları akıllara getiriyor.

Beşiktaş yönetim kurulu işe İnönü stadyumundan başlamalıdır. Dünya kadar para verip, çok iyi bir kadro oluşturuyorsunuz, sonra da en iyi oyuncularının bu zeminde sakatlanmasını seyrediyorsunuz. Bu olacak iş değil. Bu stadyumun sorumlularının derhal işten el çektirilmesi gerekmektedir.

Stadyum tekrar bakıma sokulmalı ve gerekiyorsa bir süre maçlar Olimpiyat stadyumunda oynamalıdır.

Aynı şekilde yukarıda sorduğumuz sorulara benzer olasılıklar ortaya konulup araştırılmalı ve çıkan sonuçlara göre en radikal kararlar alınmalıdır.

Kulübün Sakatlıklarla İlgili Açıklamaları:

Kulübün Sakatlıklarla İlgili Açıklamaları:

PJIANIC ve OĞUZHAN - Henüz nedeni belli değil.

MONTERO - Futbolcumuz Francisco Montero, üst solunum yolu enfeksiyonu belirtileri göstermesi nedeniyle Futbol Takımımızın Altay maçı kamp kadrosundan çıkarılmıştır.

BATSHUAYI ve LARIN - Futbol Takımımızın Süper Lig’in 6. haftasında Adana Demirspor ile oynadığı karşılaşmada, aldığı darbe sonrası sol dizinde ağrı hisseden futbolcumuz Michy Batshuayi’nin Acıbadem Altunizade Hastanesi’nde MR görüntülemesi gerçekleştirilmiş, oyuncumuzun iç yan bağında gerilme ve ödem tespit edilmiştir.

Aynı müsabakada sol uyluk arka adalesinde ağrı hisseden futbolcumuz Cyle Larin’in yapılan değerlendirmesinde uyluk arka adalesinde (biseps femoris) gerilme ve ödem tespit edilmiştir. 23.09.2021

GHEZZAL ve WELINTON - Futbol Takımımızın Süper Lig’in 6. haftasında Adana Demirspor ile oynadığı müsabaka sırasında, sol uyluk arka adalesinde hissettiği ağrı nedeniyle oyuna devam edemeyen Rachid Ghezzal ile aynı müsabakanın ardından sol uyluk arka adalesinde ağrı hisseden Welinton Souza’ya Acıbadem Altunizade Hastanesi’nde MR görüntülemesi yapılmıştır.

Yapılan MR görüntülemeleri neticesinde; Rachid Ghezzal ile Welinton Souza’nın uyluk arka adalelerinde (biseps femoris) gerilme ve ödem tespit edilmiştir. 23.09.2021

NECİP ve M.TOPAL - Futbol A Takımımızın Süper Lig’in 5. haftasında Fraport TAV Antalyaspor ile deplasmanda oynadığı karşılaşmada sol dizine darbe alan futbolcumuz Necip Uysal’ın diz eklem kapsülünde ve iç yan bağında zorlanma ve yumuşak doku travması tespit edilmiştir.

Aynı müsabakada sol uyluk iç adalesinde hissettiği ağrı nedeniyle oyuna devam edemeyen futbolcumuz Mehmet Topal’a Acıbadem Hastanesi’nde MR görüntülemesi yapılmış, oyuncumuzun uyluk iç adalesinde (adduktor longus) kanama ve kısmi yırtık tespit edilmiştir. 19.09.2021

NKOUDOU - Futbol Takımımızın Süper Lig’in 4. haftasında Öznur Kablo Yeni Malatyaspor ile oynadığı müsabakada sağ ayak bileğine aldığı darbe sonrası ayak bileğinde kapsüler zorlanma ile yumuşak doku travması (kontüzyon) tespit edilen ve tedavisine devam edilen futbolcumuz Georges Nkoudou ağrılarnın sürmesi nedeniyle Futbol Takımımızın B. Dortmund maçı kadrosundan çıkarılmıştır. 15.09.2021

VIDA ve TEIXEIRA – Futbol A Takımımızın Süper Lig’in 3. haftasında Vodafone Park’ta VavaCars Fatih Karagümrük ile oynadığı maçta, sol uyluk arka adalesinde ağrı hissettiği için Acıbadem Altunizade Hastanesi’nde MR görüntülemesi yapılan futbolcumuz Alex Teixeira’nın uyluk arka adalesinde (biceps femoris) gerilme ve ödem tespit edilmiştir. 30.08.2021

Futbol Takımımızın Süper Lig’in 4. haftasında Vodafone Park’ta Öznur Kablo Yeni Malatyaspor ile oynadığı maçta sağ ayak tabanında hissettiği ağrı nedeniyle oyuna devam edemeyen Domagoj Vida’nın Acıbadem Fulya Hastanesi'nde yapılan MR görüntülemesinde ayak iç adale grubunda ve taban altı bağ dokusunda (plantar fasia) ödem ve zorlanma tespit edilmiş, aynı müsabakada oyuna devam edemeyen bir diğer oyuncumuz Alex Teixeira’nın yapılan değerlendirmesinde ise uyluk arka adalesinde gerilme saptanmıştır. 12.09.2021

UMUT MERAŞ  – 30.08.2021 sağlık kontörlünden geçmiş.

A Milli Takımımızın 2022 FIFA Dünya Kupası Elemeleri kamp kadrosunda bulunan futbolcumuz Umut Meraş, 31 Ağustos tarihinde gerçekleştirilen milli takım antrenmanı sırasında alt baldır arka adalesinde ağrı hissederek çalışmaya devam edememiş ve kamp kadrosundan çıkarılmıştır.

Umut Meraş’ın Acıbadem Fulya Hastanesi’nde yapılan MR görüntülemesinde alt baldır arka adalesinde (gastrokinemius) gerilme ve ödem tespit edilmiştir.

Instagram

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
6
4
3
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın