Görüş Bildir
Haberler
Hayatımızı Yemek İçin Üretilmiş 10 Online Oyun

Hayatımızı Yemek İçin Üretilmiş 10 Online Oyun

08.06.2015 - 05:52 Son Güncelleme: 10.06.2015 - 02:27

Belki internet kafelerde sabahlamamıza neden olan ya da iş, eğitim, aile ve özel yaşam gibi faaliyetlerimizin gözünü çıkaran bu efsane oyunlara bi göz atalım.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Agar.io

1. Agar.io

Belki tam olarak online oyun olmasa da  (browser demek daha doğru sanırım)  saatlerimizi çalan yeni efsanemiz olduğu aşikar. Koyduğumuz nicklerle bazen komik anların yaşanması da yüzümüzü güldürmüyor değil.

PLS Press W :((

2. DayZ

2. DayZ

Çok eski olmayan yaklaşık 2-3 sene önce çıkmış olan hayatta kalma, gerilim ve korku oyunudur. Oynanış olarak insanı delirtmektedir diyebiliriz bence. Oyuncular hayatta kalmak için birbirlerini öldürebiliyorlar ya da esir alabiliyorlar. Saatlerce birlikte dolaştığınız adam bir anda kafanıza sıkıp gidebiliyor.

Sen de mi Brutus ?

3. SMITE

3. SMITE

Bir tanrıyı yönettiğinizi düşünmek bence eğlenceli olacaktır. Smite' ın da size tam olarak sunduğu budur. Moba ( çok oyunculu savaş arenası ) tarzı bi oyun olması işini biraz daha zorlaştırmıştır. Piyasadaki diğer moba tarzı oyunlar yüzünden çok fazla popüler değildir ancak yine de hikaye bakımından bence biraz daha öndedir.

Ikarus sok o kılıcı yerine Ikarus !

4. Cabal

4. Cabal

Eski bi oyundur aslına bakarsanız 2005 yılında yayınlanmıştır. Konu bakımından diğer oyunlardan ayrılıyor. Uzay çağı savaşçılarını anlatıyoruz desek haksız sayılmayız. Zamanının en iyi görüntülerine sahipti ya da gaza getirmekte bir numaraydı o görüntüler pelerin falan. Bence hak ettiği değeri bulamamış bi oyun olarak kaldı.

5. HearthStone

5. HearthStone

Genel olarak twitch kanallarında ünlü oyuncuları izlerken oyun başlamadan oynadıklarını gördüğümüz oyundur kendileri. Çok fena fanları vardır onlar tüm online oyunlardan iyi olduklarını düşünmektedirler. Temel olarak kart oyunu demek en doğrusudur. Ana amaç kendi destenizi düzenlediğiniz kartlarla karşınızdaki oyuncuyu yenmektir. Basit gibi görünse de oynaması o kadar basit değildir. Asyalı oyuncuların üstün olduğunu da söylemeyi unutmayalım.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Silkroad Online

6. Silkroad Online

Oyun adını tarihi İpek Yolu' ndan almaktadır. Üretilen online oyunlar arasında en fazla oyuncuya sahip olan oyunlardan birisidir. Oyunda 2 amaç vardır hırsız olup kervan dağıtmak ya da avcı olmak. Popüler zamanında oynayamadığım sonradan da oynamaya üşendiğim bu oyun yine de efsaneler arasındadır.

7. Metin2

7. Metin2

Bu oyunu anlatmaya başarken pek de tarafsız olamayacağım. Lise hayatımı bitiren, ailemden azarlar yememi sağlayan ve sevgilimle aramı bozan bu oyunu unutmam imkansız. Genel olarak MMORPG tarzı oyun olarak adlandırılan bir tarzı vardır. Çıktığı zaman çoğu oyuncu diğer oyunlardan bıkmış olduğu için bu oyuna yönelmişti. Ben ise online oyunlara 6. sınıfta bu oyunla başlamıştım. İlk çıktığında gerçekten devrim niteliğindeydi ancak yanlış yönetimler ve sadece para üzerine çalışan bir şirket yüzünden çok oyuncu kaybetmiştir. Bir de Türk oyuncularında olan emek vermeden oynama isteği diğer oyuncuları kesinlikle boğmuştur.

Abi kassana , Abi varsa bi 1m yollasana abi tarzı dialogların oyunudur.

8. League Of Legends

8. League Of Legends

Sanırım geçen senenin flash oyunuydu diyebiliriz. Bu oyuna da lise hayatımda yakalandım yuva yıkan oyundur kendileri. Moba tarzı oyunlar içinden en fazla oyuncuya sahip olanlardan biridir. Çok başarılı bir şirket tarafından yönetildiğini söylemek çok doğrudur. Para ödülleri çok yüksek olduğu için her oyuncu bir gün lisanslı bir oyuncu olma hayaliyle yanıp tutuşuyodur. Bu oyunun da kötü yanı elbette var eğer kendi arkadaş grubunuzla girmiyorsanız gerçekten oyun zevkinizi bozacak bir sürü şey bulabilirsiniz karşınızda. Küfürden tutun oyuna trip atan adamlara kadar.

9. DOTA ve DOTA 2

9. DOTA ve DOTA 2

Bir Moba tarzı oyundur üst maddedeki gibi. Ancak Dota ve Dota 2 , lol (league of legends) den bir tık daha öndedir çünkü lol tamamen dota'nın kopyasıdır. Lol için söylediklerim burası için de geçerlidir. Bu oyunun da kötü yanı kesinlikle Rus ve Polonyalı oyunculardır. Siz oyuna kenetlenmiş o kadar ciddiye alırken onlar tamamen kendi keyiflerindedir ve sizinle asla İngilizce konuşmazlar.

Da Da Da

10. Veeeee KRAL ! Knight Online

10. Veeeee KRAL ! Knight Online

Evet sanırım hepinizin merakla beklediği oyun kesinlikle Knight Online idi. Yuva yıkar, sevgiliden ayırır, okul hayatını bitirir, anadan babadan azar işittirir bu oyun. Senelerce liderliği kimseye vermemiştir bu oyun. Ne adamlar tanıyorum bu oyun için arabasını satan ya da kazandığı paralarla araba alan. Bir sitede karaciğerimi bi iteme veririm diyen adamlara bile rastlamak hayal değildir. Şu an çok fazla oyuncu kaybetse de herkesin aklının bir köşesinde bir anısı kalmıştır kesinlikle.

Evet bir de unutmadan bir süre boyunca oyun adı kınayt onlayn idi ülkemizde.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
154
79
32
24
21
16
14
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Cihan Biçer

diablo nerde wow nerde ultima online nerde..... kendi yaşını baz alarak yaptığını belirtseydin keşke

Ahmet Doğan

knight online eğer iyi bir firma tarafından yönetilseydi dünyayı ele geçirebilirdi. :))

İbrahim KILIÇ

metin2 benim üniversiteyi 1 dönem uzatmama sebep olmuştur. Pişmanmıyım hayır, tekrar o günler gelse tekrar oynarım :D ama arkadaşın da dediği gibi yanlış y... Devamını Gör