Görüş Bildir
Haberler
Hayatı Daha İyi Yaşayabilmek İçin 12 Altın Kural

Hayatı Daha İyi Yaşayabilmek İçin 12 Altın Kural

www.hayatburada.com
04.02.2015 - 16:27 Son Güncelleme: 05.02.2015 - 19:20

Hayatı yaşamanın doğru ya da yanlış bir yolu yoktur. Her birimiz farklı insanlar olduğu için, hayat yolculuğumuzu başkaları ile kıyaslamak doğru değildir. Mükemmel insan örneği olabilmek için bilinçli bir çaba ile elinizden geleni yapabilirsiniz.

İyi Bir İnsan Olabilmek İçin 12 Altın Kural

Kaynak: http://www.hayatburada.com/2015/02/04...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Büyümek acıtır

1. Büyümek acıtır

Sabırlı ve dirençlı olun. Bir gün çektiğiniz bu acılar işinize yarayacak. Uzun vadede başarılı olmak için güçlü olanlar, aynı zamanda büyümek için sağlam bir zemin hazırlıyorlar. O nedenle bu süreçte çekebileceğiniz acılar için korkmayın. Her durum olabileceğimizden daha da iyi olmamızı sağlayacak bir fırsat kapıdır. Çektiğiniz acıların her birini bir fırsat olarak değerlendirin, ve bu acılar sayesinde daha iyi olabileceğinizi unutmayın.

2. Öğrenmenin yaşı yoktur

2. Öğrenmenin yaşı yoktur

Hayatın her bir evresi yeni dersler içerir. Yaşadığınız sürece her zaman öğrencek yeni şeyler vardır. Kalbiniz ile hareket ettiğiniz ve öğrenmeyi bırakmadığınız sürece, yaşlanmazsınız, her gün yenilenirsiniz.

3. Her tecrübeden çıkrılabilecek pozitif durumları göz ardı etmeyin

3. Her tecrübeden çıkrılabilecek pozitif durumları göz ardı etmeyin

İşler istediğiniz gibi gitmeyebilir, ancak yine de çıkarılabilecek bir ders olduğunu unutmayın. Bir hata birazcık gerilemenize sebep oluyorsa, ya da işiniz ile ilgili bir anlaşma olmadıysa ya da ilişkiniz yolunda gitmediyse, unutmayın yeni bir fırsat kapısı bir yerlerde sizi mutlaka bekliyordur. Ve tüm bu olumsuzluklardan öğrendiğiniz ders ile bu yeni fırsata bir adım daha yaklaşıyorsunuz demektir.

4. İçinizdeki güzelliği unutmayın

4. İçinizdeki güzelliği unutmayın

Tamam biraz klişe ama, bunun aksini idda edebilecek biri var mı? Bir insanı tanımaya başladığınızda fiziksel özelliklerinin çoğu kafanızda kaybolur. Onların enerjisine ortak olmaya başlar, zekasını takdir edersiniz. Bu insanın sadece özünü görmeye başlarsınız, içinde bulunduğu kabuğa değil. Bu yüzden fiziksel güzelliğe aşık olamazsınız.

5. Yeteneklerinizin farkında olun

5. Yeteneklerinizin farkında olun

Kimse kalbinizin derinliklerine inip ne kadar tutkulu olduğunuzu göremez. Ya da ruhunuzun derinliklerine bakıp iradenizi, gücünüzü göremez. Neyi yapıp yapamayacağınızı sadece siz bilirsiniz. Olasılıkların farkında olabilirle ancak sizi kendinizden başka hiç kimse daha iyi tanıyamaz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Aşkınız mutluluğunuzdur

6. Aşkınız mutluluğunuzdur

Hissettiğiniz mutluluk, verdiğiniz sevgi ile doğru orantılıdır. Sevdiğinizde, bilinçaltınızda daha iyi olmak için çaba gösterirsiniz. Daha iyi olmak için çaba gösterdiğinizde, etrafınızdaki her şey daha iyi olmaya başlar. Gençliğinizde aşk, sizin için bir öğretmen, orta yaşlarda yaşam kaynağınız, yaşlılık döneminizde ise en büyük ve güzel anılarınız ve zevkiniz olacaktır.

7. Saygılı olduğunuz sürece saygı görürsünüz

7. Saygılı olduğunuz sürece saygı görürsünüz

Saygı, insanların duymak istedikleri şeyleri söylerek talep edebileceğiniz ya da işleyebileceğiniz bir şey değildir. Saygıyı, dinleyerek, duyguları kabul ederek ve başkalarına saygı duyarak hakedebilirsiniz ancak. Herkese nazik ve saygılı davranın, hatta sizlere karşı kaba olan insanlara bile, onlar iyi oldukları için değil siz iyi olduğunuz için.

8. Negatiflik ruhunuz zehirler

8. Negatiflik ruhunuz zehirler

Siz elinizden gelenin en iyisini yapmaya çalışırken, gereksiz dramaların ve de olumsuzlukların sizi durdurmasına izin vermeyin. Dramayı göz ardı edin ve asıl önemli olana odaklanın. Hayat delicesine kısadır, ve sizin zamanınız çok değerli. Zamanınızı önemsiz konularda boşa harcamayın. Sizi aşağıya çeken şeyleri bırakın gitsin.

9. Sağlığınız hayatınızdır

9. Sağlığınız hayatınızdır

Büyüklüğü ya da şekli farketmez, vücudunuz sizin sahip olduğunuz en büyük aracınızdır. Onsuz yaşamanıza imkan yok. Ona iyi bakmanız ya da bakamamanız, hayatınızın kalitesini büyük derecede etkiler. Zayıf olmak için değil, formda olmak için egzersiz yapın. Vücudunuzu beslemek için yiyin. Gerçekten iyi olmak için vücudunuzun ihtiyacı olan yakıtı vermeniz gerekiyor. Bütün aburcubur yiyeceklerinizi atın, ve mutfağınızı sağlık dolu taze yiyeceklerle doldurun. Koşun, yürüyün, yüzün, bisiklete binin ve terleyin! Sağlık, iyi bir enerjinin kaynağıdır.

10. Gitmesine izin verin, daha iyisi gelecektir

10. Gitmesine izin verin, daha iyisi gelecektir

Hakketiğinizi alabilmek için çok fazla takılıp kaldığınız şeyleri artık bırakmalısınız. Bazen aşık olursunuz, mücadele edersiniz, bir şeyler öğrenirsiniz ve hayatnıza devam edersiniz. Sorun değil, rahat olun. Yaşadığınız hayatın tadını çıkarmak için, planladığınız hayattan vazgeçebilmelisiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. İçinde bulunduğunuz anın tadını çıkarın

11. İçinde bulunduğunuz anın tadını çıkarın

Gerçek şu ki, tüm hayatınız bu an için öncülük etmiştir. Bir kaç saniye bunu düşünün. Yaşadığınız onca şey, her iniş, her çıkış içinde bulunduğunuz bu ana yol açmıştır. Bu an paha biçilemez, ve garantiyelbildiğiniz tek şey de bu. Bu an sizin hayatınız, sakın kaçırmayın.

12. Tercihleriniz hayatınızın şeklini belirler

12. Tercihleriniz hayatınızın şeklini belirler

Her bir günde, her bir gün için tercihleriniz vardır. Elinizde olanlar için şükretmeyi tercih edin. Kendinize zaman ayırmayı tercih edin. Sizi gülümsetecek şeyleri tercih edin. Heyecanı tercih edin. Sersemliğinize gülmeyi tercih edin. Tekrar tekrar denemeyi tercih edin. Hayal ettiğiniz hayatı şekillendirmek için tercihleriniz var, sadece akıllıca seçimler yapmalısınız.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
37
9
8
6
3
3
1