Görüş Bildir
Haberler
Hatay Milletvekili Topal, Meclis'e Tabutla Geldi: 'Can Kayıplarında Yüzde 400 Artış Var'

Hatay Milletvekili Topal, Meclis'e Tabutla Geldi: 'Can Kayıplarında Yüzde 400 Artış Var'

CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal, TBMM'de üzerinde 'Hatay koronadan ölüyor' yazan tabutla basın açıklaması yaptı. Hatay'ı Vuhan'a benzeten Topal, kentteki vakaların önüne geçmek için hükümetin karantina uygulaması başlatmasını istedi.

CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal, Meclis'te düzenlendiği basın toplantısına, Hatay'daki Kovid-19 vakalarının artışına dikkati çekmek için tabut getirdi. Elindeki kırmızı beyaz karanfilleri de tabutun üzerine bırakan Topal, 'Böyle bir tabutla gelmek istemezdim ama zorunda kaldım' dedi.

Hatay'ı, Çin'in Vuhan kentine benzeten Topal, Çin hükümetinin Vuhan için uyguladığı olağanüstü tedbirlerin Hatay için de uygulanmasını istedi.

"Yüzde 400 artış var"

"Yüzde 400 artış var"

Türkiye'de başka bir kentte bu kadar vaka artışı olmadığını ifade eden Topal, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın açıklamasına göre Hatay'da vakaların yüzde 125 arttığını söyledi. 

Topal, 'Biz, 10 Eylül-10 Aralık arasındaki ölü sayılarına baktık, yüzde 400 artış var. Sayın Bakan, vaka artışları için 'Filyasyon ekibini artırdık, yoğun bakım yatak sayısını artırdık, PCR test cihazını artırdık' dedi. Hatay'da bir düşüş yok' diye konuştu.

"Vatandaşlar gasilhanede sıra bekliyor"

"Vatandaşlar gasilhanede sıra bekliyor"

Hatay'ın 11 milletvekilinin 6'sının, ildeki bazı yöneticilerin, sağlık çalışanlarının ve çok sayıda vatandaşın Kovid-19'a yakalandığını anlatan Topal, şöyle konuştu:

'Gasilhanede vatandaşımız cenazelerini almak için sıra bekliyor. Yoğun bakıma ihtiyacı olan vatandaşlarımız sıra bekliyor. Sayın Bakan, 'Hatay'da ağır hasta yükü fazla' diyor. Madem öyle ise nedir bunun çaresi? Halk çaresiz. Halk karantina uygulansın istiyor. Ancak karantinanın da şartları var. Vatandaşlarımız, esnaf, çiftçiler, tarım işçileri, serbest meslek mensupları, kiracılar ve birçok vatandaşımız ekonomik olarak zor durumda. Vatandaşlarımıza ekonomik destek verilerek karantina uygulanmalıdır.'

Serkan Topal, konuşmasının sonunda Kovid-19 nedeniyle hayatını kaybeden vatandaşlar için saygı duruşunda bulundu.

ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Resho

Ne yapsın yani CB'mız her Hataylı hasta için birer hava ambulansı mı göndersin? Anca vekilimize yeter yahu o ayrıcalık... !!!

marine-offizier

bu niye ölmemis.. sanirsin halk'i düsünüyor.. amac saldirip sempati toplamak.. aq, kadin kadin, siddet siddet diye bagirdiniz, belediyneizdeki tecavüz ve dar... Devamını Gör