Görüş Bildir
Haberler
Hassas Cilt Bakımında Yapılması ve Yapılmaması Gerekenler

etiket Hassas Cilt Bakımında Yapılması ve Yapılmaması Gerekenler

Jungie
19.02.2021 - 16:01 Son Güncelleme: 25.02.2021 - 11:54

Cildim çok hassas, hemen kızarıyor diyenler, sevgilim yanağımdan makas alsa izi kalıyor diyenler sizleri yavaşça şöyle alalım.

''Önerdiğimiz ürünleri seveceğini umuyoruz! Bu içerikten alışveriş yapmaya karar verirseniz, Onedio sayfadaki bağlantılardan gelir elde edebilir.''

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Öncelikle cildini tanı.

Cilt yapımıza uygun ürünler seçmek cilt bakımının en önemli aşaması. Hassas cilt ile alerjik cilt ise genel olarak karıştırılıyor. Kısaca alerjik cilt hassas cilde göre daha hızlı ve şiddetli bir şekilde tepki veren cilt tipi diyebiliriz. Bunu öğrenmek için ise en doğru yol bir dermatoloğa görünmen olacaktır.

Alerjik cildin olmadığına eminsen ilk önce evde cilt tipi testlerini deneyebilirsin. Satın almak için buraya

2. Artık eve gelip makyajla uyumayı unutuyoruz! O makyaj çıkacak.

Çok duyduk o 'bir kereden bir şey olmaz' diyerek uyumaları.. Ancak cildimize zararı tahmin ettiğimizden de büyük. Özellikle cilt kendini geceleri yenilediği için makyaj cildimizin yenilenmesini engelliyor. Ayrıca makyajla uyuduğumuz zaman cildimizin yağ dengesini de bozmuş oluyoruz.

Makyaj temizlemek için Simple markasının nemlendirici temizleme yağını önerebilirim.

Diğer makyaj temizleyici önerileri için ise buraya bakabilirsin.

3. Yüzümüzü temiz tutmak rica değil emirdir.

Şaka bir yana cilt yüzeyimizde biriken toz, kir, makyaj artıklarını temizleyelim ki cildimizin oksijen alışverişini arttıralım, cildin yıpranmasına engel olalım. Cildimizi temizlemediğimiz sürece yaptığımız diğer aşamalar kir ve tozun üzerine cila atmak olur.

Cildini yormayacak bir temizleyici için buraya bakabilirsin.

Daha uygun fiyatlı öneriler için ise buraya!

4. Ev yapımı maskelerde kullanılacak ürünlere dikkat!

4. Ev yapımı maskelerde kullanılacak ürünlere dikkat!

İnternette çok kez evde yapılabilecek tonik önerileriyle karşılaşıyoruz. Evet itiraf ediyorum ki ben de nasılsa elimin altında var diyerek hepsini denemek istiyorum. Birçok maskede de sirke ve limon kullandıklarını görüyoruz ancak bu çok yanlış. Cildimizin pH seviyesi 5.5tir, limon ve sirkede ise 2 gibi oldukça asidik oranlar bulunuyor. Bu da özellikle hassas ciltler için cildimi cayır cayır yakmak istiyorum demek. Bunlardan uzak durmalıyız.

Avene markasının hassas ciltliler için olan toniği seni üzmeyecek.

Daha fazla tonik incelemek istersen buraya bakabilirsin.

5. Hassas cilde peeling yaparken dikkatli olmalısın.

5. Hassas cilde peeling yaparken dikkatli olmalısın.

Hassas ciltlere peeling yapmak genel olarak önerilmiyor, ancak ben ille de yapacağım cildim ölü deriden arınsın isterim diyorsan da özellikle partiküllü olmamasına dikkat etmen gerekiyor. Çünkü hassas ciltlerde kan damarları cilt yüzeyine daha yakındır. Bu yüzden en ufak tetikleyici unsurda kızarır ve tetikleyici unsur geçene kadar etkisi sürer. 

Cildini üzmeyecek peeling için şuraya veya buraya bakabilirsin.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. İçeriği doğal olsun dersen tonik için gül suyu kullanılabilirsin.

6. İçeriği doğal olsun dersen tonik için gül suyu kullanılabilirsin.

Gül suyu her cilt tipi için uygun olan ve doğal olduğu için de iç rahatlatan bir ürün bence. Zaten olan ürünler çoğunlukla cildimizle daha uyumlu performans sergilerler. Ancak gül suyu alırken de içeriğine dikkat etmemiz lazım. Zira gül suyu adı altında cildimize parfümlü su sürmemizin pek de bir anlamı olmayacak. 

Babaannem gibi kokmaktan çekinmem diyenler, benim gibi gülün kokusunu da sevenler için temiz içerikli gül suyu önerisi burada!

Diğer önerileri de incelemek istersen burayı inceleyebilirsin.

7. Sadece yaz aylarında değil dört mevsim güneş kremi kullanmalıyız.

7. Sadece yaz aylarında değil dört mevsim güneş kremi kullanmalıyız.

Bu madde her cilt tipi için geçerli olmakla birlikte sanırım çoğumuzun yaptığı en büyük hata bu. 'Ama güneş yok ki neden krem süreyim', 'ay boşuna krem bitmesin' diyerek cildimize çok büyük kötülük yapıyoruz. Yüzümüzü yaz ayında güneşin zararlı ışınlarından korumaya çalışsak da aslında bu zararlı ışınlar kış ayında da devam ediyor. O yüzden benim gibi cimrilik etmeyip güneş kremimizi eksik etmiyoruz.

Heliocare Advanced güneş kremi cildine çok iyi gelecek.

Ürünü satın alan birinin yorumu şu şekilde: 'Doktorumun önerisi ile yıllardır kullanıyorum. Hassas bir cildim var güneşe alerjim var hiç kızarıklık kaşıntı yapmıyor. Herkese önerebilirim.'

Diğer ürünlerin yorumlarını da incelemek istersen hemen burada!

8. Cildinin nemlendiğini hisset.

Cildimizde eksikliğini en kolay hissettiğimiz sanırım nem eksikliği. Biz hassas ciltlilerde cilde nem vermedikçe yüzümüz kızarır ve pullanmaya başlar. Soğuk havalarda cildimiz yeni botoks yaptırmışçasına gerilir. Cildin nemlenme hissi bile çok güzel bence bu yüzden benim en eğlenerek yaptığım kısım bu açıkçası.

Nemlendirici önerisi için burayı veya burayı inceleyebilirsin.

9. Desteklemek için nem maskelerinden yararlanabilirsin.

Bu kısım cildimi daha da derinlemesine temizlemek istiyorum diyenler için. Böylece cildin derinlemesine temizlemesini sağlarken gözeneklerinin sıkılaşmasına da yardımcı olursun. Haftada bir yapman yeterli olacaktır.

İçerisinde seramid bulunduran ürünleri tercih et. Bu konuda  Missha ürünlerini deneyebilirsin. 

Cildimi neme boğmak istiyorum diyorsan Missha 3 adımlı maskesini veya Garnier kağıt yüz maskesini inceleyebillirsin.

10. Cilt bariyerini güçlendir.

10. Cilt bariyerini güçlendir.

Cilt bariyeri dediğimiz şey cildin en dış katmanı. Sert hücrelerden oluşuyor ve kelime anlamıyla bir duvar görevi görüyor. Bu bariyeri güçlendirmek için de bakım ürünlerinden yardım alabiliriz. Özellikle içeriğinde 'contella asiatica' bulunan ürünler hassas ciltler için oldukça kurtarıcı.

Uygun yatıştırıcı kremler için hemen hop buradayız!

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Daha ne yapacağız biz bu cilde yahu? Evet daha serum süreceğiz!

Tabi ki de tüm bu rutinlerin tamamını yapmak zorunda değilsin. Bunlar sadece ufak tüyolar. Cildini deneyerek kendi bakım rutinini oluşturabilirsin. Serumlar değişik mineraller, vitaminler ve hücre yenileyicilere sahip. Cildi içeriden yenileyerek daha sağlıklı görünmesini sağlıyor.

Denemek istersen La Roche Posay Hyalu B5 serumu tam sana göre.

Daha uygun fiyatlı istersen de buraya bakabilirsin.

12. Doğallık dedik tamam da hiç mi makyaj yapmayalım?

'Bakım bakım içimiz şişti biraz da makyaj kısmından bahset.' dediğini duyar gibiyim. Cilt bakımı için en önemli makyaj malzemesi olan fondöten diyebiliriz ancak fondöten yerine renkli nemlendiricilere başvurabilirsin. Hem böylece cildin daha canlı gözükecek inan bana.

Lancome Skin Feels renkli nemlendirici bu konuda çok başarılı. Satın almak istersen tüm renk seçenekleri için buraya bakmanı öneririm.

13. Sivilcesiz cilt bakım serüveni de neymiş? Hemen ona da bir değinelim.

13. Sivilcesiz cilt bakım serüveni de neymiş? Hemen ona da bir değinelim.

Benim gibi bu sivilcelerin ergenlikten sonra biteceğini zannedenler vardır aramızda. Ben kaç yaşıma geldim hala dönem dönem bu dertten muzdaribim. 

Şimdiye kadar cildime en iyi gelen ise La Roche Posay Effeclar Duo serisi oldu. Bir şans vermek istersen küçük boylarından oluşan tanışma kiti var. Üstelik şu an indirimde fiyatı 99 TL ve burada!

Son olarak bol su içmeyi ve düzenli beslenmeyi ihmal etmiyoruz.

İlginizi çekebilecek diğer içerikler:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
17
13
9
6
5
5
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın