Görüş Bildir
Haberler
Hasan Ferit Davasında Bir Kişiye Tahliye

Hasan Ferit Davasında Bir Kişiye Tahliye

Ulaş
13.07.2015 - 21:40
İçeriğin Devamı Aşağıda

Maltepe Gülsuyu'nda 2013 yılı Eylül ayında Hasan Ferit Gedik'in hayatını kaybettiği ve çok sayıda kişinin de yaralandığı olaylara ilişkin davanın bugünkü duruşmasında, 11 tutuklu sanıktan 1'i tahliye edildi.

Kartal'daki Anadolu Adalet Sarayı'nda bulunan 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 19. celsesi kapalı görülen duruşmaya, 11'i tutuklu 14 sanık, Hasan Ferit Gedik'in annesi Nuray Gedik, babası İbrahim Gedik, kardeşi Eriş Gedik, bazı müştekiler ve tarafların avukatları katıldı. Duruşmayı CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal da izledi.

Yaklaşık 10 saat süren duruşmada, tutanaklara, müştekiler ile sanıklar arasında tartışma yaşandığı bilgisi geçti. Bir sanığın kendisine 'terörist' dediğini belirten CHP'li Mahmut Tanal'ı Mahkeme Başkanı Mahir Merdun yanına davet etti. Tanal, 'Bir sanık, 'DHKP-C lideri terörist, devletten ne maaş alıyorsun, ne işin var?' şeklinde sözler söyledi' diye konuştu.

Sanık avukatları ise duruşmanın kapalı olduğunu söyleyerek Mahmut Tanal'ın dışarı çıkarılmasını istedi. Bu sırada, tutuklu sanık Göksel Kesici söz alarak, 'Milletvekiline ben terörist dedim. Bizim hakkımızda uyuşturucu çetesi demişsin. Bizim vergimizle maaş alıyorsun, sen milletvekili değilsin' dedi. Müşteki avukatlarından Günay Dağ ise sanıkların kendisini tehdit ettiğini söyledi.

Adliye önünde polis müdahalesi

1 SANIK TAHLİYE EDİLDİ

Mahkeme heyeti, duruşma salonunda suç içeren sözlerin ve davranışların bulunduğunu belirterek, ses ve görüntü kayıtlarıyla beraber duruşma tutanağının Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderilerek gerekli soruşturmanın yapılmasını istedi.

Tutuklu sanıklardan Yakup Dalkılıç'ın tahliyesine karar veren mahkeme, dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı 5 Ekim tarihine erteledi.

35 SANIKLI DAVA

311 sayfalık iddianamede, 35 sanık, 'Kasten yaralama', 'Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak ve üye olmak', 'Nitelikli yağma' ve 'Kasten öldürmeye teşebbüs' gibi suçlardan, 11 yıl ile 269 yıl arasında değişen hapis ve müebbet hapis cezası istemiyle yargılanıyor.

  • DHA
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0