Görüş Bildir
Haberler
Harry Houdini ve H.P. Lovecraft'ın 90 Yıllık Makalesinin Orijinal Taslağı Açık Artırma ile Satılıyor

Harry Houdini ve H.P. Lovecraft'ın 90 Yıllık Makalesinin Orijinal Taslağı Açık Artırma ile Satılıyor

Batuhan
11.03.2016 - 14:55

İllüzyonist Harry Houdini ve Amerikalı yazar H.P. Lovecraft’ın batıl inançlar üzerine makalelerinden oluşan 31 sayfa, 9 Nisan günü açık artırma ile satışa sunuluyor. The Cancer Of Superstition ismini taşıyan ve tamamlanmamış olan çalışma, üç ayrı bölümden oluşuyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

The Genesis of Superstition (Batıl İnancın Oluşumu),” “The Expansion of Superstition, (Batıl İnancın Yayılması)” and “The Fallacy of Superstition (Batıl İnancın Mantıksızlığı) olmak üzere üç bölümden oluşan yazmalarda Houdini ve Lovecraft’ın çeşitli düzeltmeleri ve kelime değişiklikleri de gözüküyor.

Uzun yıllar boyunca yalnızca giriş bölümünün var olduğu bilinen makalenin geri kalan kısmı Harry Houdini’nin ölümünün ardından eşi Bess Houdini tarafından ortaya çıkarılmıştı. Bess Houdini daha fazla saklayamayacağını dile getirdiği yazmalarda Houdini ve Lovecraft, batıl inançları doğa kanunlarıyla karşılaştırıyor ve modern bilimi kabul etmeyen insanların zihinsel üşengeçliğinin bunları ortaya çıkardığını öne sürüyor.

Kara büyüden fetişizme, birçok modern düşünce ve inanış biçimine referanslar vererek hazırlanmış metnin, 25.000 – 40.000 Amerikan Doları arasında alıcı bulması bekleniyor. 9 Nisan günü Chicago’daki Potter & Potter Auctions’ta gerçekleşecek açık artırma ile ilgili detaylara buradan ulaşabilirsiniz.

Bantmag

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
3
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın