Görüş Bildir
Haberler
Hani Taraftarlık Alınıp Satılamazdı?

etiket Hani Taraftarlık Alınıp Satılamazdı?

Aysu Melis Bağlan
18.11.2022 - 11:34 Son Güncelleme: 18.11.2022 - 21:41

Muhtemelen tarihin en deneyseli olan Katar Dünya Kupası, dünyanın çeşitli yerlerindeki bazı kulüplerin yıllardır keşfettiği şeyi derinlemesine gözler önüne serecek: Yeni başlayan profesyonel taraftar figürünün ilanı. 

Stadyumlarda müsabakalara katılmak için finanse edilen taraftarlar, istekliler. Renkli bir televizyon ürünü olmadığında, asla kritik olmadığında, yetkililerin hizmetinde senaryolu koreografiler oluşturmanın coşkulu güvenini mi izleyeceğiz bir ay boyunca?

İçeriğin Devamı Aşağıda

Katar şampiyonasının organizasyonunu yöneten organ olan Yüksek Komite, "taraftar liderleri" olarak adlandırdığı ve tüm ücretleri ödenerek Katar'daki Dünya Kupası'na davet edilen 32 katılımcı takımın temsilcilerini seçti.

Katar şampiyonasının organizasyonunu yöneten organ olan Yüksek Komite, "taraftar liderleri" olarak adlandırdığı ve tüm ücretleri ödenerek Katar'daki Dünya Kupası'na davet edilen 32 katılımcı takımın temsilcilerini seçti.

Örgütün 'liderler' arasında uyguladığı davranış kurallarının maddelerinden biri, Üst Kurul'a yönelik her türlü saldırgan, aşağılayıcı veya taciz edici yorumu bildirmeyi ve mümkünse ekran görüntüsünü almayı ve derhal silmeyi kabul ediyorsunuz” diyor. 

'Kupayı eleştiren veya kutlayan diğer tüm yorumlar, sizin takdirinize bağlı olarak herkes tarafından görülebilir durumda kalabilir.' Sosyal medyadaki ahlaki gözlemciler görevleri de oldukça önemli olacak.

Kiralık taraftarlar Katar’da nasıl örgütlendi?

20 Eylül ile 10 Ekim arasında, Dünya Kupası’nın 32 ülkesinin kiralık taraftar 'liderleri', her ülke için 50ye kadar taraftarı, kendi yetki alanlarından seçti. 

Kendisine “Teslimat ve Miras Yüksek Komitesi” adını veren organizasyon komitesi, onları 'başarılı hayranlar' olarak tanımladı. Onlar, bir talep gönderdikten sonra davetle şereflendirilenlerdir. En az bir haftalık uçuş, konaklama, ev sahibi Katar'ın 20 Kasım'da Al-Bayt stadyumunda Ekvador ile oynayacağı maça katılım programı ve giderlerinin bu pakete dahil edildi.

Katar, ülkenin imajını ve şampiyonayı güzelleştirmek için tüm ülkelerden taraftarların seyahatlerini finanse eden ilk organizatör.

Davranış kuralları, 'taraftar liderlerinin' sahip olduğu sorumluluklar arasında. 'Katar'daki Dünya Kupası'nı Şampiyona ile ilgili gönderileri beğenerek ve paylaşarak desteklemek' de taraftar liderlerinin işinin bir parçası olarak tasarlandı.

Resmi panik...

Resmi panik...

“Olayın görüntüsü de onları endişelendirebilir çünkü LGBTİ+ bireylere nasıl davranacakları ya da alkol tüketimi konusunda ne yapacakları hakkında çok konuşuldu. Dolayısıyla olası olumsuz bilgileri önceden tahmin ediyorlar”.

Bu turnuvanın 'yaklaşık 200.000 milyon dolara mal olduğunu, bu futbolda hiç görülmemiş bir şey olduğunu ve bu spor için özel olarak oluşturulmuş istisnai bir bağlamda olduğunu' hatırlayalım. Ancak sıradan hayranların bu şekilde dahil edilmesi, belirli bir resmi paniğe işaret ediyor: yetkililer, dünyanın onları izleyeceğini düşünüyor ve devletten gelmeyen alternatif bir bakış açısı ve deneyim yaratmayı hedefliyor.'

Uluslararası Af Örgütü Spor ve İnsan Hakları başkanı Carlos de las Heras, Katar'da ifade özgürlüğünün son derece kısıtlandığını hatırlatıyor: 'Özellikle Ocak 2020'de bilgi yayınlama veya yayınlamaya ilişkin kesin olmayan bir yasanın onaylanmasından sonra 'taraflı' olabilir. Beş yıla kadar hapis ve yaklaşık 25.000 avro para cezası ile cezalandırıldı”. 

Kasım 2021'de, Dünya Kupası inşaat işçilerinin çalışma koşullarını araştıran iki Norveçli gazeteci, özel mülkte çekim yapmakla suçlanarak tutuklandı, gazeteciler bunu yalanladı. Sorguya çekildiler ve tüm ekipmanlarına el konuldu. 36 saat sonra serbest bırakıldılar.

Haberler için buraya tıklayabilirsiniz.

Twitter

Instagram

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
7
4
3
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
beybi shark

Irkçı bir insan olmadığım halde, Araplar yaptıkları tüm görgüsüzlükler ve cehaletleriyle kendilerinden tiksindiriyor. Bunlar bence Dünya'nın laneti... Keşke ... Devamını Gör

DOĞAN ŞAFAK

Spor ve Sanat Kültürü olamayan bir ülkeye bu organizasyonu verirlerse olacağı budur

h.ibrahim

ve insaatlarda calısan işçilerde gunlük 10$ a kiralanacakmıslar !!!