Görüş Bildir
Haberler
Hangi Yatırım Aracını Tercih Etmelisin?

Hangi Yatırım Aracını Tercih Etmelisin?

Dişimizden tırnağımızdan artırarak, zar zor biriktirebildiğimiz parayı yönetebilmek o kadar kolay bir iş değil. Öyle olsa, durup durup kendimizi abuk borç döngüleri içinde ve bozuk para hesabı yaparken bulmazdık. 

Bakalım sen kendi biriktirdiğin paranla hangi alana yatırım yapmalısın? Hangi tasarruf biçimi senin mali zekan ve prensiplerine daha uygun?

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Öncelikle yaş aralığını öğrenelim.

2. Ve gündelik dertlerle başlayalım: Marketten peynir alacaksın. Kaliteli ama pahalı olan mı, ismini pek bilmediğin ama ucuz olan mı?

2. Ve gündelik dertlerle başlayalım: Marketten peynir alacaksın. Kaliteli ama pahalı olan mı, ismini pek bilmediğin ama ucuz olan mı?

3. Bugüne kadar hiç birikim yapabildiğin oldu mu?

4. Nereye gömdün biriktirdiklerini bakalım?

5. O zaman hemen, herhangi bir yere borcun olup olmadığını öğrenelim.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Peki nereye borcun olduğunu da soralım? (Korkma maliyeden değiliz ve zaten cevapları göremiyoruz)

7. Şu an eline beklenmedik ve yüklü sayılabilecek bir meblağ geçti mesela. Bununla ne yapardın?

8. Diyelim geceye doğru aniden miden kazındı. Hangisini yapacaksın?

9. Seni bir ürün reklamında bunlardan hangisi daha çok cezbeder?

10. Peki bunlardan hangisi seni diğerlerine göre daha çok mutlu eder?

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Bir bilgi sorusuyla sona doğru gelelim. Söyle bakalım, borsamızı hangi isimle kullanmaktayız?

11. Bir bilgi sorusuyla sona doğru gelelim. Söyle bakalım, borsamızı hangi isimle kullanmaktayız?

12. Son olarak; yarından itibaren acilen tasarruf etmeye başlaman lazım. Hangisinden tereddütsüz biçimde kısabilirsin?

Sen hemen güzelinden bir araba alıp yollara vur!

Arkadaş bu ne genişlik? Riske bayılıyor ve hatta bundan müthiş bir haz alıyorsun. Vallahi senin sülalen rahat. Borçmuş, harçmış, geçim derdiydi, faturalardı; amaaaan; bir kere geliyoruz bu dünyaya. İşte aşağı yukarı böyle de stresten arınmış bir kafan var. E bu da iyidir; hiç değilse stresten saçların dökülmeyecek :/

Sen kesinlikle altın alıp kenara koymalısın!

Bunu duymayı sen de bekliyordun herhalde zaten? Para yönetmek çok senlik bir iş değil; sevmiyorsun da çok bu mevzuları. Zaman zaman da gayet har vurup harman savurabilen bir tarafın var; çünkü kendini bilen, tanıyan bir karakterdesin ve vazgeçilmez zevklerin olduğunun farkındasın. Yine de az buçuk biriktirdiğini altına yatırmanda bizce fayda var!

Sen tabii ki de dövize yatırım yapmalısın!

Tutumlu desek değil, savruk desek hiç değil; oldukça imrenilesi bir denge tutturmuş gibisin. Kafan para pul işlerine gayet eriyor. Ne haddinden fazla harcıyor; ne de 60 yıl daha yaşayacakmışsın gibi biriktiriyorsun. Gayet dozunda. Bizce şu hayattan, kafan rahat biçimde keyif alıyorsun. Özendik ve kıskandık…

Harika bir mali zeka! Derhal gayrimenkule yatır.

Sen çok satan 6 kitap yazmış bir ekonomist olabilirdin gayet. Para söz konusu olunca son derece gerçekçisin ve ayakların da yere basıyor senin. Ayrıca bu işleri de iyi biliyorsun. Ne zaman risk alacağını, ne zaman almayacağını kestirebilen şanslı azınlıktansın. Parasal olarak senin sırtın kolay kolay  yere gelmez; vallahi imrenmedik değil…

Kafan harika çalışıyor; direkt borsaya yatır!

Asla savruk olmadığın gibi, paranı nasıl değerlendireceğin konusunda da hem zekan, hem bilgin, hem de içgüdülerin yerli yerinde. Geleceği düşünen ve tedbirli davranan yanına güven. Bu arada senden harika bir CFO da olabilir. Risk yönetiminde iyi olduğunu söyleyelim. Daha da iyi olabilirsin; aynen devam!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
183
64
61
42
19
12
11
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Nurcan Güneri

altın al dedi bağa

Pinklove

Sen kesinlikle altın alıp kenara koymalısın! cebimde ne kadar para varsa aninda harciyorum eger harcamadiysam gece uyuyamiyorum ben ve yatirim ? gülerim anca :D

Pasif Kullanıcı

#4 "PS4 aldım" şıkkı niye yok ?? Aslında bunun için yaşamım boyunca çevirmenlik yapacağım ama gene de bir birikimle PS4 aldım.