Görüş Bildir
Haberler
Hangi Makyaj Fırçasının Ne Zaman Kullanılması Gerektiğini Anlamanızı Sağlayacak 10 Pratik Bilgi

Hangi Makyaj Fırçasının Ne Zaman Kullanılması Gerektiğini Anlamanızı Sağlayacak 10 Pratik Bilgi

luna
01.11.2022 - 12:39 Son Güncelleme: 28.11.2022 - 16:10

Eğer hangi makyaj fırçasının hangi ürün için kullanıldığını bilmiyorsan, öğrenmek için aşağıdaki içeriği okumaya başlayabilirsin! 👇

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Fondöten fırçası için...

Cildinize yapacağınız makyajın ilk adımında kullanmanız gereken fondöten fırçasının uç tarafının daha ince ve yassı olması gerekiyor. Bu şekle sahip olması sayesinde de cilt ürününün eşit sürülmesini sağlar.

2. Highlighter fırçası için...

Aydınlatıcı fırçası seçiminde önemli olan kullandığın ürünün formuna göre seçim yapmak... Toz highlighter için yelpaze şeklindeki ince ve yumuşak kıllı aydınlatıcı fırçası, likit/ krem formda bir highlighter için ise nemli bir makyaj süngeri ya da yuvarlak bir aydınlatıcı fırçası kullanmalısın.

3. Pudra fırçası için...

Cilt makyajının genellikle ikinci adımı olan pudra kullanımında pudrayı daha eşit ve iyi bir şekilde dağıtabilmek gerekiyor. Küçük boylu ve uzun kıllı olması gerekirken yoğun kıllara sahip olması da önemli. Kılların seyrek olması pudra fırçasının eşit şekilde dağıtılmasını engeller.

4. Kaş fırçası için...

Seyrek ve düşük kaşların yardımına koşan kaş fırçası, kaşlarınızın dolgunlaşmasını ve şekle girmesini sağlar. Yapılması gereken tek şey kaşlarınızın çıkış yönüne doğru fırçalamak! Kullandığınız fırçanın yumuşak olması da tararken kaşların zarar görmemesi ve kopup dökülmemesi için önemlidir.

5. Allık fırçası için...

5. Allık fırçası için...

Fondöten fırçasına çok benzeyen allık fırçasının farkı, bir tarafının eğimli olmasıdır. Allık fırçasının eğimli olması elmacık kemiklerini belirtmek içindir. Yumuşak uçlu bir allık fırçası hem allığın eşit bir şekilde dağılmasını hem de cildinizin zarar görmemesini sağlar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Dudak fırçası için...

Bir türlü düzgün bir şekilde ruj süremediği için yakınanların kurtarıcısı olan dudak fırçaları, taşırmadan dudaklarınıza pürüzsüz bir çerçeve çizebilmenizi sağlar. Dudaklarınızda keskin ve düzgün hatlar sağlayabilmek için daha sert bir yapıda kılları olan fırçaları seçmeyi unutmayın.

7. Far dağıtma fırçası için...

7. Far dağıtma fırçası için...

Farı dağıtmaya yarayan bu fırçalar bazen tek başına tüm göz makyajını tamamlamanıza bile yeterli olur. Yumuşak yapılı ve yuvarlak tasarımı olan far fırçaları tüm far tonları arasında kolayca geçiş yapmanı sağlar. Göz makyajında daha ince detaylar için ise ince uçlu ve sık formlu far fırçalara yönelebilirsin.

8. Kontür fırçası için...

Sık yapılı ve dar açılı olması gereken kontür fırçasının kıllarının da yumuşak olması gerekiyor. Yumuşak kıllara sahip olmadığında cildinize uyguladığınız ürün yeterince dağılmaz ve cildinizin ortasında bir leke gibi durur. Bu nedenle de yüzündeki hatlar için yumuşak bir fırça tercih etmelisin.

9. Concealer fırçası için...

9. Concealer fırçası için...

Krem formda olan kapatıcıları cilde eşit bir şekilde dağıtmak için kullanılan kapatıcı fırçası seçiminde küçük, yassı ve oval şeklinde fırçalar tercih edilmelidir. Göz altındaki lekeleri kapamak ve pürüzsüz bir görünüm sağlamak için küçük uçlu olması önemlidir.

10. Eyeliner fırçası için...

Keskin ve pürüzsüz bir eyeliner görünümü için kesik, ufak ve ince uçlu bir fırçaya ihtiyacınız olacak. Göz kapaklarının hassas olması sebebiyle de yumuşak kıllı bir fırça tercih etmelisiniz aksi takdirde sert kıllı bir fırça ile göz çevrenize zarar verebilirsiniz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
6
4
1
1
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın