Görüş Bildir
Haberler
"Hangi Filmi İzlesem" Diye Düşünenlere Müjde! Tek Bir Solukta Bitireceğiniz Günün Yüksek Puanlı Film Önerileri

"Hangi Filmi İzlesem" Diye Düşünenlere Müjde! Tek Bir Solukta Bitireceğiniz Günün Yüksek Puanlı Film Önerileri

'Bugün hangi filmi izlesem?' diye kara kara düşünüyorsan doğru yerdesin! Senin için en iyi filmlerden oluşan harika bir film listesi hazırladık. Bu filmlerin hepsinin IMDb'de en yüksek puanları tek tek kaptığını da atlamadan geçmeyelim tabii.

E hadi o zaman, film önerilerine geçelim!

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Dehşetin Nefesi (1990) Jacob's Ladder

10. Dehşetin Nefesi (1990) Jacob's Ladder

IMDb: 7.5

Kâbusları uyanıkken de devam eden evli ve bir çocuk babası Vietnam gazisi Jacob Singer (Tim Robbins), aklını kaçırdığını düşünür. Yaşadıkları, Vietnam'da askerler üze rinde denenen çok güçlü bir uyuşturucunun yan etkileri midir? Yoksa sadece savaş sonrası sıkıntıları daha da mı kötüleşmiştir?

9. Kevin Hakkında Konuşmalıyız (2011) We Need to Talk About Kevin

9. Kevin Hakkında Konuşmalıyız (2011) We Need to Talk About Kevin

IMDb: 7.5

Eva, hamile kaldığı gençlik yıllarında bütün kariyer planlarını ve hedeflerini bir kenara koyar ve çocuğunu dünyaya getirmeye karar verir. Fakat oğlu için yaptığı bu fedakarlık maalesef Kevin'in çocukluk yıllarından itibaren başlayarak hayatlarını ters yönde etkilemeye başlar.

8. The Wicker Man (1973)

8. The Wicker Man (1973)
img-s1.onedio.com

IMDb: 7.6

Dedektif Neil Howie, kaybolan bir kızla ilgili bir davayı araştırmak için İskoçya'daki bir adaya gelir. Fakat ada halkı böyle bir kızın varlığını kabul etmez. Araştırmaları sonucu buradaki halkın Pagan inancına körü körüne bağlı olduğunu anlayan Howie, ritüelleri yerine getirme amacıyla aradığı küçük kızın Tanrı'lara kurban edilebileceği ihtimaliyle yüz yüze gelir. Muhtemelen kız yaşıyordur ve Howie'nin onu bulmak için ada halkına karşı mücadele vermesi gerekmektedir.

7. İçinde Yaşadığım Deri (2011) La Piel que Habito

7. İçinde Yaşadığım Deri (2011) La Piel que Habito

IMDb: 7.6

 Birçok festivalden ödül toplamayı başaran bu etkileyici yapım da bir kaza sırasında yanarak ölmekten son anda kurtulan eşini yanıklardan oluşan görüntüden kurtarmak için yeni bir deri yaratmak üzerine çalışmalar yapan estetik cerrahı Dr Robert Ledgard'ın çalışmaları anlatılıyor.

6. Karanlık Yolculuk (2001) Donnie Darko

6. Karanlık Yolculuk (2001) Donnie Darko

IMDb: 8.0

 Donnie Darko isimli genç bir gece insan-tavşan karışımı olan bir yaratık tarafından odasından çıkarılıp bir sırra doğru sürüklenir. Yaratık, genç çocuğa 28 gün, 6 saat, 42 dakika, ve 12 saniye sonra dünyanın sonunun geleceğini söylemiştir. Olayın şokunu üzerinden atamayan Donnie, bu büyük sırrın ağırlığı altında, tüm sosyal yaşantısını sonlandırarak bu gizemli tavşanın peşinden gider.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Aşk (2013) Her

5. Aşk (2013) Her

IMDb: 8.0

Theodore Twombly, eşinden boşandıktan sonra tek başına yaşamaya başlayan ve el işi mektuplar yazarak geçimini sağlayan bir yazardır. Bir gün reklamlarda gördüğü bir yazılımın işine yarayacağını düşünerek satın alır. Samantha isimli bir sanal zeka uygulaması sunan yazılım Theodore'un aklını karıştırarak ufkunu açacak sorular sormaya başlar. Yazılım sayesinde içinde bulunduğu yalnızlıktan kurtulan Theodore, Samantha'ya karşı ilginç hisler beslemeye başlayacaktır.

4. Zindan Adası (2010) Shutter Island

4. Zindan Adası (2010) Shutter Island

IMDb: 8.1

Rachel Solando adlı bir akıl hastasının ortadan kaybolması üzerine tehlikeli akıl hastalarının tedavi gördüğü Shutter Adası isimli bölgede konuşlanan Ashecliffe Hastanesi'ne soruşturma yapmak için gitmesi ve sonradan gelişen esrarengiz olaylar aktarılıyor. Burada karşılaştıkları isyan tablosu ve çığrından çıkan işler bu davayı gittikçe zora sokacak, zamanla rüya ve gerçek arasındaki sınırlar zorlanacaktır.

3. The Truman Show (1998)

3. The Truman Show (1998)

IMDb: 8.1

 Dünyanın en güzel adalarından birinde yaşayan halk imrenilecek derecede ütopik bir hayat sürmektedir. Bu adada yaşayan insanlar her güne mutlu uyanıp herhangi bir sorunla karşılaşmadan günü sonlandırıyorlardır. filmin başkahramanı Truman da bu şanslı insanlardan biridir. Güzel bir eşe ve mutlu bir hayata sahip olan Truman, bir gün öldüğünü zannettiği babasını bir gün caddede gördüğü ana kadar hayatı olduğu gibi yaşar.

2. Kayıp Kız (2014) Gone Girl

2. Kayıp Kız (2014) Gone Girl

IMDb: 8.1

Amerika'nın Missouri eyaletlerinden birinde yaşayan Nick'in hayatı 5. evlilik yıl dönümleri sabahı karısı Amy'nin bir anda ortadan kaybolması ile tepetakla olur. Çünkü polisin gözünde de Amy'nin ailesinin gözünde de  kendisi birinci şüphelidir. Kendini bir anda Amy'i arama operasyonunun içinde bulan Nick suçsuz olduğunu ne kadar söylese de kimseyi ikna edemez.

1. İçimdeki Yangın (2010) Incendies

1. İçimdeki Yangın (2010) Incendies

IMDb: 8.3

Aile dostları olan bir avukatın çağrısı üzerine annelerinin ölümünün ardından kendilerine yazılmış bir mektupla karşılaşan ikiz kardeşler Jeanne ve Simon, ölen annelerinin son arzusunu yerine getirmek amacıyla Lübnan'a doğru yola çıkar. Simon ilk başta isteksiz davransa da bir süre sonra o da kardeşi Jeanne'e katılır... Aradan geçen yıllar, ailenin tarihini karmaşık bir hale getirmişse de, çocuklar bu serüvenin izlerini sürmeye kararlıdırlar.

Daha fazla öneri için:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
102
57
24
19
16
14
14
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Bluessy

1+1 2 eder mi listenin en iyi filmlerinden biri ve sanırım en bilinmeyeni. Ama bunda esinlenildiği filmin başyapıt olmasının payı olsa gerek. Çok koyu bir te... Devamını Gör

efe-779

instagramda cgi_must_die sayfası var.orda çok enteresan film sahneleri var.incendies filmini de ordan görüp izlemiştim.mükemmel bir film cidden