Görüş Bildir
Haberler
Hamilelik Döneminde Göz Sağlığınıza Dikkat Edin

Hamilelik Döneminde Göz Sağlığınıza Dikkat Edin

Benan Altunay
10.03.2014 - 15:57 Son Güncelleme: 10.03.2014 - 16:08

Hamilelik döneminde göz sağlığı, hamileliğin vücutta meydana getirdiği fiziksel ve hormonal değişikliklerin etkisi ile dikkat edilmesi gereken noktalardandır.

Hamilelik döneminde gözler ve elmacık kemikleri etrafında gebelik maskesi adı verilen ciltte artmış pigmentasyon gelişebilir. Bu dönemde göz ve görme ile ilgili herhangi bir sorun ortaya çıkmadan birkaç defa göz muayenesi yapılması faydalıdır Özellikle miyop kişilerde daha sık rastlanan retina (ağ tabaka) incelmesi, retina delikleri ya da sessiz duran retina yırtıkları detaylı bir muayene ile ortaya çıkarılmalıdır.

Bu türden lezyonlar hamileler için daha yüksek risk taşımaktadır. Çünkü doğum esnasında ıkınmalar bu lezyonların kolayca retina dekolmanına dönüşmesine neden olabilir. Hamilelikte hormonal değişikliklerden dolayı saydam tabaka (kornea) bombeliğinde ve miyopide de artış gerçekleşebilir. Gözdeki bu değişimlerin dışında doğum sonrasında, gözlük numarasındaki değişiklikler gebelik öncesine tekrar dönmektedir. Ancak bazen bu değişimler emzirme süresince devam edebilir.

Hamilelikte göz kuruluğu da artmaktadır. Kuruluk; batma, yanma, görüntünün bulanıklaşması, ışık hassasiyeti gibi şikayetlerle ortaya çıkabilmektedir. Bu durumda doktora danışılarak suni gözyaşı damlaları kullanılabilir. Gözdeki kuruma nedeniyle kontakt lens kullanımı da zorlaşmaktadır. Ancak kontakt lens kullanması bebek üzerine olumsuz bir etkisi yaratmaz. Hamilelikte sağlıklı gözler için...

haber kaynağı:  724saglik.org/hamilelik

İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın