Görüş Bildir
Haberler
Hamile Kalmaya Hazır Olduğunuzu Gösteren İşaretler

Hamile Kalmaya Hazır Olduğunuzu Gösteren İşaretler

Benan Altunay
26.02.2014 - 15:39 Son Güncelleme: 26.02.2014 - 18:06

Çoğu kadının en büyük dileklerinden biri anne olmaktır. Peki anne olabilmek için en doğru zamanı bilebilmek mümkün mü? Aslında bedenizin size hamile kalabilmeniz için ipuçları veriyor.

Hamile kalabilmek için regl zamanı ve düzenini izlemek kayda değer bir rol oynamaktadır. Yumurtlama dönemini şöyle hesaplayabilirsiniz. Reglnin başladığı gün 1. gün kabul ediliyor ve 28 gün zarfında bir adet gören kadının yumurtlama günleri 13. ve 15. günler arasına denk geliyor. Bu dönem kadının hamile kalması için en doğru dönem.

Kokulara karşı duyarlılık, yumurtlama döneminde olduğunuz anlamına gelebilir. Kendinizi daha çekici ve seksi hissediyorsanız bu da yumurtlama döneminde olduğunuzun bir işareti olabilir.. Hamile kalmak için uygun bir kiloda olmanız gereklidir. Aşırı zayıflık ya da aşırı kilo, hamile kalmanızı olumsuz etkileyen nedenlerdendir. Eğer çok zayıfsanız, hamile kalmanız dört kat daha zordur. Eğer normal kilonuzun çok daha üstündeyseniz de insulin direnci sebebi ile regl görmeniz zorlaşabilir...

haber kaynağı: 724saglik.org/gebelik

İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın