Görüş Bildir
Haberler
Hamburg 2024 Olimpiyatlarına 'Hayır' Dedi

Hamburg 2024 Olimpiyatlarına 'Hayır' Dedi

Onedio Medya
30.11.2015 - 14:17

Almanya'nın 2024 Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları için aday gösterdiği Hamburg'da halk, Olimpiyatlara ev sahipliği yapmak istemedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Pazar günü Hamburg'da ve kent yakınlarında yelken yarışlarının düzenlenmesi için aday gösterilen Kiel'de yapılan referandumda oylamaya katılanların yüzde 51,7'si Olimpiyatlara 'Hayır' dedi.

Hamburg'un yanı sıra, Roma, Paris, Budapeşte ve Los Angeles da aday gösterilmişti.

Hamburg Belediye Başkanı Olaf Scholz, 'Bu bizim istemediğimiz bir karardı, fakat karar gayet açık' dedi.

Almanya en son 1972'de Münih'te Olimpiyatlara ev sahipliği yapmıştı.

Yaklaşık 11.2 milyar euro maliyeti olan ve belediyenin yalnızca küçük bir oranını karşılayacağını söylediği Olimpiyatlara karşı çıkanlar bu harcamaları 'israf' olarak görüyor.

Uluslararası Olimpiyat Komitesi sözcüsü ise oyunlar için 'Şehir, ülke ve Almanya sporu için büyük bir fırsat kaçırıldı' dedi.

Sözcü, 'Şehir ayrıca Komite tarafından Olimpiyatların başarısı için yapılması öngörülen 1.7 milyar dolarlık yatırımı da kaybetti. Hamburg ise yalnızca 1.2 milyar euro yatırabileceğini açıklamaştı' diye konuştu.

İki yıl önce de Münih halkı, düzenlenen referandumla 2022 Kış Olimpiyatlarına ev sahipliği yapmak istemediğini duyurmuştu.

Boston da 2024 Olimpiyatları için adaylığını Temmuz ayında çekti. Ev sahipliği yapacak şehir 2017 yılı Eylül ayında açıklanacak.

BBC Türkçe

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
12
4
4
2
1
1
0