Görüş Bildir
Haberler
Halk Sahili İçin Yürüdü: #CaddebostanSahiliHepimizin

Halk Sahili İçin Yürüdü: #CaddebostanSahiliHepimizin

Hande öçalan
03.07.2015 - 22:18 Son Güncelleme: 05.07.2015 - 17:49

Geçtiğimiz günlerde Caddebostan Plajının girişi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin koyduğu turnikelerle paralı hale getirerek halkın tepkisini çekmişti. Plajını geri isteyen İstanbullular #CaddebostanSahiliHepimizin adı altında bir protesto başlattı ve Caddebostan Plajı'nda buluştu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İstanbul Büyükşehir Belediyesi geçtiğimiz günlerde Kadıköy-Bostancı sahil yolunda bulunan 3 plajdan biri olan ve halkın en çok ilgisi çeken Caddebostan Plajı’na İstanbul Kart ile giriş için turnikeler koymuştu. Bu uygulamayla eskiden ücretsiz olan plaj girişi, sessiz sedasız paralı tarifeye geçirildi. İstanbul Kart sahibi olanlar öğrenci 7.50, tam 17 lira ödeyecek. Bölge halkı uygulamaya tepki göstererek, diğer plajları kullanmaya başlamıştı.

Özellikle Anadolu yakasında oturanlar için önemli yaşam alanı kıyının yurttaşlara kapatılması, Kadıköy Kent Dayanışması’nı da harekete geçirdi. Sosyal medyada #CaddebostanSahiliHepimizin etiketi oluşturuldu ve tepkisini paylaşan halk, yarın, uygulamayı protesto etmek için Caddebostan’da biraraya geldi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

"Kıyılar Hepimizin"

"Kıyılar Hepimizin"

Sahiline, plajına ve hakkına destek çıkmak isteyen herkes, dün akşam saatlerinde sahildeki turnikelerde buluştu. Biraraya gelen Kadıköy Kent Girişimi üyesi yaklaşık 100 kişi, ellerinde 'Caddebostan Sahili Hepimizin', 'Kıyılar Hepimizin' yazılı pankartlarla, plajın paralı yapılmasını protesto için turnikelerin üstünden atlayarak plaja ücret vermeden girdi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

"Kamusal alanlarımızı pazarlamalarına izin vermeyeceğiz"

"Kamusal alanlarımızı pazarlamalarına izin vermeyeceğiz"

Plajda yapılan basın açıklamasında, 'Kıyılar herkesin eşit ve serbest olarak kullanımına açıktır. Kamusal alanlarımızı karış karış pazarlayarak sermaye lehine dönüştürmek isteyenlere asla izin vermeyeceğiz' denildi.

Onedio & CNN Türk

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0