Görüş Bildir
Haberler
Halı

Halı

Ibrahim Ceviz
07.11.2014 - 19:42 Son Güncelleme: 07.11.2014 - 19:49

Halı

Zemin döşemenin üzerinde kullanılan ve ısı dengesini sağlayan ev ürünlerinin en önemlisi halı olmaktadır. Halı motif ve desenleri yanında yapılış şekli ile önem kazanmaktadır. İlmek ilmek dokumak deyiminden de anlaşılacağı üzerine en değerli halı modelleri el işi halılar olmaktadır. Başta Manisa Kula yöresi olmak üzere ülkemizin farklı yerlerinde halı dokuma tezgâhları, hala evlerin bir odasında bulunmaktadır. Kırsal ve köy halkının kalkınması amacı ile halk eğitim merkezlerince akşam sanat okullarınca önü açılmış olan sektör, Teknolojinin acımasızlığına yenik düşmüştür. Halı modelleri ve fiyatları teknoloji ile hızla düşmüş ve her evde rahatlıkla bulunan ürünlerin başında gelmektedir.

Halı desenleri evlerimizde zemin döşeme yanında duvar süsü olarak ta kullanılmaktadır. Halı, kilim veya yolluk nakışlarında görülen içtenlik ve anlamlar tarihin izlerinde Türk motifleri olarak anılmaya devam etmektedir. Birçok şarkıda konu olan halıların özelikle genç kızların evlenme hayallerini kurarak düğümlerini attıkları halı dokuma tezgâhları başından çıkmaktadır. Tüm bu fikrileri ile halı sıcaklığını evlerde yüreklerde göstermeye devam etmektedir. Halı modelleri günümüzde ise teknik bir cihazdan çıkan, seri üretim ürünleri olmaktadır. Merinos markasının yankı modelleri resimleri ile tanıtılmaktadır. Ürün kalitesi bakımından en fazla tercih edilen markanın sunmuş olduğu yankı halı çeşitleri beğeninizi kazanacaktır. Halı modelleri ve fiyatı da uygun sayılabilecek değerde olmaktadır. Halı ganel olarak yumuşak maddelerden yapılmaktadır. Halı iplikleri koyun kıllarından elde edilen yumuşaklığa ulaşmaktadır. Keçi kılından yapılanlar ise genel olarak kilim olarak adlandırılmaktadır. Kilimler ise biraz daha koyun kılına göre sert olmaktadır. Bu amaç doğrultusunda her yün halı modellerinde kullanılmaz. Yünün kalitesi de üretimde etkili olmaktadır.

Yankı halı modelleri genel olarak krem ve beyaz tonlarda olmaktadır. Sade bir görünüşe sahip olan motifler salon modelleri arasında tercih edilmesi beklenilmektedir. Kullanıldıkları alanlarda ki dekorasyon örnekleri ile rahatlıkla uyum sağlayacak tarzda ürün olmaktadır. Bu nedenle salon dekorasyon örnekleri arasında sıklıkla yankı halı modellerini görebileceksiniz. Salon klasik koltuk takımlarından geriye kalan alanlarda kullanılacak olan halılar orta boy, tamamen salonu kaplamasını istedikleriniz ise büyük boy halı modeli olmaktadır.

style=”display:inline-block;width:468px;height:15px”

data-ad-client=”ca-pub-5226330188373546″

data-ad-slot=”3484116317″>

Bir önceki yazımız olan Vitrin Modelleri başlıklı makalemizde modern vitrin modelleri, salon vitrin takımı ve Vitrin modelleri hakkında bilgiler verilmektedir.

Kaynak: http://www.dekorasyon-ornekleri.com/h...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın