Görüş Bildir
Haberler
Halep’te Çatışmalar Artıyor

Halep’te Çatışmalar Artıyor

Onedio Medya
15.10.2015 - 12:59 Son Güncelleme: 15.10.2015 - 14:21

Suriye’de terör örgütü IŞİD ile muhalif güçler arasında Halep’in kuzeyinde Azez- Mare hattı üzerinde şiddetli çatışmalar yaşanıyor.  Rusya'nın iki hafta önce başlattığı hava saldırılarının ardından taarruza geçen Esad, Halep'e yönelik kara harekâtı planlıyor. Reuters haber ajansı, üst düzey yetkililere dayanarak, İran'ın yakın zamanda başlayacak bu harekâta katılmak üzere Suriye'ye binlerce asker gönderdiğini iddia etti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Tel Cıbbın ve Ihrıs köylerinde muhalif güçlerin sert direnişiyle karşılaşan IŞİD'in, onlarca militanını kaybettiği gelen haberler arasında.

Muhaliflerin yanında savaşan bir genç şu görüşleri dile getirdi: ‘‘İşte onların kullandığı çiftlik şurada ağaçların arasında. Allah’a şükürler olsun onlardan çok sayıda kişi öldürdük. Onlar kaçtılar, biz kovaladık.’‘

Rusya Savunma Bakanlığı, Suriye’de terör örgütü IŞİD‘e ait olduğu ileri sürülen 40 noktanın vurulduğunu açıkladı. Bölgeden gelen haberler Rusya’nın IŞİD dışında bölgede İdlib, Lazkiye, Hama ve Halep’te muhaliflere yönelik hedefleri de vurduğu yolunda.

Esad yönetimini destekleyen İran’ın bölgedeki etkisi ise giderek artıyor. İran Devrim Muhafızları Kuvvetlerini Komutanı General Kasım Süleymani’nin Lazkiye kırsalında İran askeri oldukları düşünülen üniformalı kişilere seslenirken çekilen fotoğrafları dünya basınında geniş yankı uyandırdı.

'SuriyeRusya ve İran’ın desteğiyle Halep’e kara operasyonu başlatacak'

İngiliz haber ajansı Reuters, bölgedeki iki üst düzey yetkiliye dayandırdığı haberde, Rusya’nın hava desteğiyle son dönemde birçok bölgede muhaliflere karşı ilerleyişini sürdüren Suriye Ordusu’nun Halep’in tamamını geri almak için kara operasyonu başlatacağını yazdı.

Reuters’a konuşan yetkililerden biri, “Büyük bir operasyon için hazırlık yapıldığı açık. Suriye Ordusu’nda büyükbir hareketlilik var. Seçkin Hizbullah askerleri ile binlerce İranlı son dönemde Suriye’ye giriş yaptı” dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

'Binlerce İran askeri Suriye’de'

Suriye hükümetine yakın bir diğer kaynak da, “Halep’e operasyon kararı alındı. Binlerce İran askerinin Suriye’de olduğu artık gizli bir bilgi değil ve savaşta önemli bir rol üstlenecekler” diye konuştu.

Rusya’nın Suriye Ordusu’na verdiği askeri destek sonucu IŞİD’in büyük darbe aldığı, birçok militanın savaş bölgesinden kaçtığı ya da mühimmat yetersizliği yaşadığı belirtiliyor.

Türkiye sınırına yakın bölgedeki Halep şehri ve çevresindeki yerlerin kontrolü, Suriye Ordusu ile kente yakın kırsal alanları elinde tutan IŞİD arasında bölünmüş durumda.

Euronews, Reuters  ve Sputnik

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
4
2
2
1
0
0