Görüş Bildir
Haberler
Hakkari ve Batman'da Saldırı: 3 Şehit

Hakkari ve Batman'da Saldırı: 3 Şehit

Deniz Gök
29.09.2015 - 19:51 Son Güncelleme: 30.09.2015 - 09:52

Arşiv

İçeriğin Devamı Aşağıda

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde PKK'lılar tarafından yola döşenen patlayıcının askeri aracın geçişi esnasında infilak ettirilmesi sonucu 2 asker şehit oldu. Batman'da da aynı yöntemle polis aracına düzenlenen saldırıda 1 polis şehit olurken, ağır yaralanan bir  vatandaş da hayatını kaybetti. 

Şemdinli - Yüksekova karayoluna PKK'lıların döşediği el yapımı patlayıcı, zırhlı askeri aracın geçişi esnasında infilak ettirildi. 

Patlamada araçta bulunan 2 asker şehit oldu. Genelkurmay Başkanlığı patlamada 3 askerin de hafif yaralandığını bildirdi. Kaçan teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için bölgede operasyon başlatıldığı bildirildi.

Genelkurmay'dan açıklama: 2 askerimiz şehit oldu, 3 asker de yaralı

Genelkurmay Başkanlığı'nın saldırıya ilişkin internet sitesinden yaptığı açıklama şöyle:

'29 Eylül 2015 saat 16.45’te Yüksekova-Şemdinli yolu üzerinde bulunan Tuhi Köprüsüne yerleştirilen El Yapımı Patlayıcının imhası için görevlendirilen birliklerin emniyetini almak maksadıyla bölgeye intikal eden zırhlı aracın geçişi esnasında Bölücü Terör Örgütü mensubu teröristler tarafından, daha önceden yol kenarına yerleştirilen başka bir El Yapımı Patlayıcı patlatılmıştır.

Patlama sonucunda Kahraman iki silah arkadaşımız şehit olmuş ve Kahraman üç silah arkadaşımız hayati tehlikeleri olmayacak şekilde yaralanmıştır'

Batman'da 1 polis ve 1 sivil hayatını kaybetti

Batman'da 1 polis ve 1 sivil hayatını kaybetti

Batman-Kozluk karayolunda teröristlerce yola döşenen patlayıcının zırhlı polis aracının geçişi sırasında infilak ettirilmesi sonucu 1 polis şehit oldu, 3 polis ile patlama sırasında yoldan geçen iki araçta bulunan 5 vatandaş yaralandı.

Ağır yaralanan sivil vatandaşlardan birinin hastanede hayatını kaybettiği öğrenildi.

Ajanslar ve Genelkurmay

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0