Görüş Bildir
Haberler
Haftada 4 Gün Çalışmayı Destekleyerek Çalışanlarının Yüzlerini Güldüren 9 Şirket

etiket Haftada 4 Gün Çalışmayı Destekleyerek Çalışanlarının Yüzlerini Güldüren 9 Şirket

İş-yaşam dengesindeki gelişmeler revaçta. Çünkü insanlar çalıştıkları şirketlerden esneklik bekliyor. İş-yaşam dengesi avantajları arasında haftada 4 günlük çalışma da yer alıyor. Çünkü iş-yaşam dengesindeki gelişmelere ayak uyduran şirketler daha başarılı oluyor. Böylece bazı şirketler haftada 4 günlük mesaiyi uygulamaya başladı. Biz de haftada 4 gün çalışmayı destekleyerek çalışanlarının yüzünde tebessüm oluşturan bazı şirketleri buraya derledik. O halde, bu şirketlere göz atalım!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Buffer

1. Buffer
www.google.com

Buffer, sosyal medyada etkili sonuçlar elde etmeye yardımcı olmak için işletmeler, markalar ve bireyler tarafından güvenilen bir şirket. Bu şirket 2020 Nisan ayında 4 günlük çalışma haftasını denemeye başladı. Üretkenliklerinin arttığını gözlemledikten sonra 4 günlük çalışma haftasını kalıcı olarak benimseyeceklerini söylediler.

2. Panasonic

2. Panasonic
www.google.com

Panasonic, ödüllü elektronik aletler sunan Japonya merkezli bir şirket. Bu marka, Japonya ofislerinde 4 günlük çalışmayı denemeye başladı. Uzun vadede çalışanlarının refahını desteklemeyi ilke edinen şirket, böyle devam edeceklerini duyurdu. Yani şirket çalışanlarının sağlığına ve esenliğine değer veriyor.

3. Amazon

3. Amazon
www.google.com

Amazon, Washington merkezli e-ticaret, bulut bilişim, yapay zekâ ve dijital akışa odaklanan Amerikan teknoloji şirketi. Şirketin 2021 Ekim ve 2022 Mart ayına bakıldığında iş ilanlarında 4 günlük çalışma ibaresi yer alıyordu. Bu iş dünyasında büyüyen bir trende adım attıklarını gösteriyor.

4. Microsoft

4. Microsoft
www.google.com

Microsoft, ABD merkezli çok uluslu teknoloji şirketi. 2019 yılında Japonya ofisi 4 günlük çalışma uygulamasını test etti. Üretkenlikte %40 artış sağlayan şirket, şu anda arkasına bile bakmadan 4 günlük çalışmayı uygulamaya devam ediyor. Ancak ABD'deki ofisi henüz 4 günlük çalışma sistemine geçmedi.

5. Shopify

5. Shopify
www.google.com

Shopify, Kanada merkezli çok uluslu e-ticaret şirketi. Piyasadaki en iyi e-ticaret web sitesi oluşturucu şirketlerden biri. Şirket yaz aylarında çalışanlarına 4 günlük çalışma avantajı verdi. Böylece verimlilik elde ettiklerini duyurdu. Dolayısıyla tamamen bu uygulamaya geçebilirler.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Toshiba

6. Toshiba
www.google.com

Toshiba, elektronik parçalar ve cihazlar konusunda dünyanın sayılı şirketlerinden biri. Japon merkezli çok uluslu bir şirket. Toshiba da haftada 4 gün çalışma uygulamasına geçiş yaptı.

7. Aksa

7. Aksa

Aksa; iplik eğitme ve elyaf üreten Türk şirketi. Türkiye'de ilk kez kurumsal anlamda bir şirket 4 günlük çalışma uygulamasını denemeye karar verdi. Yaklaşık 200 çalışanı ile Aksa Akrilik, 1 Ocak- 31 Mart 2023 tarihlerinde 4 gün çalışma mesaisi yapacak.

8. Unilever

8. Unilever
www.google.com

Unilever, Birleşik Krallık merkezli dünyanın en hızlı yiyecek ve hızlı tüketim ürünleri üreten şirketlerinden biri. Unilever Yeni Zelenda ofisi, 4 günlük çalışma uygulamasını deneyen şirketler arasında yer alıyor. Şirket, eski çalışma biçimlerinin modasının geçtiğini dile getirdi.

9. Gumroad

9. Gumroad
www.google.com

Gumroad, içerik oluşturucuların ürünlerini doğrudan hedef kitlelerine satmalarına olanak tanıyan e-ticaret platformu. California merkezli bir şirket olan Gumroad, çalışanlarının 4 günlük çalışma mesaisi yapmasına izin veriyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
37
8
7
6
3
2
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın

Amazon konusunda birinci ağızdan duyduğum bir güncelleme yapmak isterim. Özellikle yazılımcılarda şu anda bir mesai kavramı kalmamış. Yıllık onaylı proje say... Devamını Gör

Ertan Arslaner

Hiç zannetmiyorum!

Pelkasowski

desenize tembellik yaygınlaşıyor

Oktay Elbir

Medeniyet tembel insanlar sayesinde kuruldu. Biri üşendi tekeri buldu, üşendi arabayı buldu, oda üşendi uçağı buldu. Ama sen hala mağazarasın :)