Görüş Bildir
Haberler
TV
Hafızalara Kazınan ve Hala İçimizi Burkan 20 Aşk-ı Memnu Sahnesi

etiket Hafızalara Kazınan ve Hala İçimizi Burkan 20 Aşk-ı Memnu Sahnesi

2008-2010 yılları arasında Kanal D ekranlarında boy gösteren dizinin kaçıncı kez tekrarı yayınlandı meçhul. Ama hala final bölümünün tekrarıyla reyting listelerinde ilk 10’a giren, rastlayınca zaplayamadığımız muhteşem bir yapım olduğu kesin. Bihter’e öfkelenenler, kendini yerine koyanlar, yalı basanlar, insan amcasına böyle eder mi diyenler bir yana; hiç unutulmayacak sahnelerine bir göz atalım dedik.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. "Aynı Hırs, Aynı İhtiras"

Melih Bey’in takımında kaptanlık görevi almış Firdevs Yöreoğlu, kancayı zengin sosyete Adnan Ziyagil’e takmak ister. Fakat Adnan’ın gözü Bihter’dedir. Annesinden nefret ettiğini, onun izinden gitmeyeceğini söyleyen Bihter annesini çıldırtır, o efsane sahne gelir. İtiraf edin, bazı arkadaşlarınızı aynanın karşısında böyle tutup sarsıyorsunuz değil mi?

2. “Canım Hiç Öpmiyim Amcanla Yeni Evlendim”

Bihter ve Behlül'ün ilk libidok anları. Yavaş yavaş yavaş ortalık alev almaya başlıyor.

3. Ne dedin sen, şırııııııls

Her şeyini kaybetmiş Firdevs Yöreoğlu'nun peşini en hırslı düşmanı Hilmi Önal bırakmıyor. O kadar lafın üzerine ne yaptığını biliyorsunuz.

4. Sıkışınca kendini yere atan Nihal'in bayılma seansları

Dikkatli izleyiciler bilir; Nihal bayılmaz, bayılmaya karar verir. Behlül'ün sevgilisi mi var, bayıl. Nişanlanıyor mu, bayıl. Evde çikolata mı bitmiş, bayıl. Tebrikler artık siz de bir Nihal Ziyagilsiniz.

5. "Alev alev yürüyorum yangınlara, bir şeyler var sende... Çözemiyorum..."

Uzun süren cinsel gerilim sonunda açığa çıkıyor ve Behlül dayanamayıp Bihter'i öpüyor. Sonrasında bir süre depresyona giriyor Bihter ama yemezler, hafızasından silemiyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Sarımsaklı mantı üzerine ilk öpüşme

Balıkçının diline düşmüşlerdi buralara gidip gelmekten, sonunda öpüştüler. Bunu da sarımsaklı mantının hemen üstüne yapmasalardı iyiydi.

7. "Siz Beni Üzemezsiniz Matmazel": Bihter 1 – Matmazel 0

Matmazel'in mektubu Bihter'in eline geçiyor.. Adeta sarı highlighter'la altını çizerek okuyan Bihter yeri gelince yapıştırıyor: 'Tabii siz anneleri tarafından size emanet edilen çocuklara her bakımdan yetersiz gördüğünüz bir kadının annelik etmesine şiddetli karşısınız ama…'

8. Bihter'in neden günde 6 kez yıkandığını bulduk

Behlül artık röntgenciliğe başlıyor, tutkunun ayyuka çıktığı zamanlarda amcasının yatak odasına girmekten dahi çekinmiyor. Köpükler de iyi ki varlar değil mi efendim.

9. "Kedi mi o?" sorusuyla biten efsane sezon finali

Behlül ve Bihter ilişkilerini başka bir boyuta taşıyor ve birlikte oluyorlar. Bunu da Süleyman Efendi'nin minnoş sera bahçesinde yapmaya karar verince gelen geçen çok oluyor tabii. Bir yaz boyu Firdevs mi, Nihal mi, Matmazel mi, Beşir mi diye bekledik.

10. Bihter'in kaza sahnesi (aka Behlül dönüşme sahnesi)

Bihter Adnan ona saldırınca taş eve sığınmıştır. Evden eski kız arkadaşını hastanede ziyaret etmek için ayrılan Behlül'ü çağırır, Behlül gelmez. Alkolün etkisiyle yola çıkan Bihter kaza yapar, Behlül hayatının geri kalanını dev sarı pipi canavarına dönüşmüş bir şekilde yaşar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Saykodelik bir kavganın önüne geçen gecelik

Firdevs'in oyunları işe yarar ve Nihal ile Behlül arasında bir şeyler varmış gibi gözükür. Behlül arada kalıp sıkışınca kıpkırmızı olur, sonra da daha daha da ve daha da kızarır. Bihter'le sevişecekler mi dövüşecekler mi bilemeyiz.

12. "Keşkenin ne demek olduğunu en çok bu gece hissettim”

Behlül baskılara dayanamaz ve Nihal ile nişanlanır. Bihter Behlül'ün içini nasıl parçalayacağını çok iyi biliyordur.

13. "Tango bizim dansımız"

İçimizi titreten o muhteşem dansları günlece gündemde kaldı. Nihal’in yüzündeki “nişanlım ve cici annem arasında bir şeyler ters gidiyor…” bakışı da unutulmadı. O ne şehvettir!

14. Adnan'ın Taş Ev'de yastık koklaması

Hilmi Önal kumpas kurar, Adnan'ı eve gönderir. Bihter her ne kadar sütten çıkmış ak kaşık değilse de olay bir komplodur, Bihter'in parfümü yastığa boca edilmiştir. Adnan'ın aklından ilk geçen kesinlikle; 'aaaa ben niye evdekileri hiç koklamadım ya' olabilir.

15. "Anne ben ölüyorum yardım et"

Unutulmaz: “Ölüyorum anlasana! Gözlerimin önünde birbirlerini seviyorlar! Ben işkenceler içinde kıvranırken onların mutluluğundan ölüyorum! Anne ben ölüyorum yardım et…”

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Önce sağımı sonra solumu kontrol eder, sonra yengeme yapışırım

Behlül Nihal ile evlenme meselesine o kadar odaklanmış ki aslında Bihter'e karşı koyamadığının farkında bile değil. Seyirci tam bitti derken finale çok az kala bu öpüşmeyle umutlandı. Kitabın sonunu bile bile.

17. Nihal'in gelinliği eve geliyor, Bihter'in ruhu bedenden ayrılıyor

Hangimiz sevdiğimiz adamın arkasından böyle bakmak zorunda kalmadık. Başkalarının mutluluğunun da ABV demedik. Yaşayamadığı hayatı Nihal’in yaşadığını gördükçe gördükçe delirdi Bihter.

18. Sonun başlangıcı, umudun bitişiyle başlıyor.

Bihter Adnan'ın boşanmak istediğini söylüyor ama Behlül Nihal'den vazgeçmiyor.  Bihter yaptığı kaçış planını yırtıp atıyor, intihar süreci başlıyor.

19. "Beni Beni, Bihter’ini"

“O ölmesin diye beni öldürüyorsun. Niye ben? Nihal tek nefeste sönüverecek bir çiçek, peki ya Bihter?” Bu da o efsanenin asıl bitiş karesi, gerçek bir Aşk-ı Memnu hayranı bundan sonrasını izlemez zaten.

20. BONUS: Katya, portakal suyumu getir!

20. BONUS: Katya, portakal suyumu getir!
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
561
226
164
64
33
18
8
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
theravenwoman

"kendine gel bihter, biz zenginiz"

Beyza

Favorim hep bihterin behlüle "sen saçlarını bile nihalden daha çok seviyorsun" diyip behlülün saçlarını kestirip gelişiydi

Gaye

ednan bey