Görüş Bildir
Haberler
TV
Hadise'nin Dekoltesi RTÜK'ü İkiye Böldü

Hadise'nin Dekoltesi RTÜK'ü İkiye Böldü

adem kara
20.01.2014 - 11:05
İçeriğin Devamı Aşağıda

Dekoltesi Hadise Oldu

Show TV’deki ‘Hey Canlı’ programında “Ve Hadise, gözleri şaşı etti. O ne dekolteydi” anonsuyla verilen habere tepki gösteren RTÜK üyeleri, ceza konusunda 4’e 4 eşit kaldı

Show TV’de Özge Ulusoy’un 9 Aralık 2013 tarihinde yayınlanan “Hey Canlı” adlı magazin programında “Ve Hadise, gözleri şaşı etti, dilleri lal etti ve o ne dekolteydi” anonsuyla verilen Hadise’nin dekolte kıyafetleri RTÜK’ü böldü. RTÜK uzmanlarının hazırladığı raporda dekolteye yakın çekim yapıldığı, göğüslere arka arkaya dikkat çekildiği, gençlerin ahlakına zarar verecek saatte ve koruyucu sembolsüz yayınlandığı vurgulanarak şunlara yer verildi:

Dekolteye odaklanma

“Yayının kadın bedeninin cinsel obje olarak algılanmasına neden olacağı değerlendirilmiştir.

Dekolteye odaklanılmasına yönelik çabanın, yayıncı sorumluluğuyla bağdaşmadığı, böylece hem kadın bedeninin bir meta gibi gösterilerek istismar edildiği hem de çocuk ve gençlerin bu tür ifade ve görüntülerden olumsuz yönde etkilenebileceğinin gözardı edildiği değerlendirilmiştir.” 

Bir üyenin toplantıda bulunmaması nedeniyle oylar 4’e 4 eşit çıktı. Üst Kurul, Hadise’nin dekoltesine bir daha bakılmasını kararlaştırdı.

ÖNDER YILMAZ Ankara | Milliyet

Kaynak: http://magazin.milliyet.com.tr/dekolt...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
3
1
1
1
0
0