Görüş Bildir
Haberler
Hacettepe'de Öğrencinin Mezuniyet Konuşması Dekan Tarafından Engellenmeye Çalışıldı

etiket Hacettepe'de Öğrencinin Mezuniyet Konuşması Dekan Tarafından Engellenmeye Çalışıldı

Emre Ordu
05.07.2022 - 23:16 Son Güncelleme: 05.07.2022 - 23:21

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde mezuniyet konuşması yapan öğrencinin sözleri Dekan Deniz Demiryürek tarafından engellenmeye çalışıldı. Salondan yükselen yoğun tepkiler sonrasında Dekan Demiryürek öğrencinin konuşmasına izin vermek zorunda kaldı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi mezuniyet töreninde tepki çeken bir olay yaşandı.

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi mezuniyet töreninde tepki çeken bir olay yaşandı.

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi Kaya Avşar, mezuniyet konuşmasını yaparken Fakülte dekanı Deniz Demiryürek tarafından engellenmeye çalışıldı. Salonda bulunan katılımcıların tepkisi üzerine öğrenci Avşar konuşmasına devam etti. O anlar cep telefonu ile kaydedildi.

"Bilim demokrasinin ön planda olduğu özgür platformalarda ilerler"📹

Medyascope'un aktardığı habere göre, Tıp Fakültesi öğrencisi Kaya Avşar’ın engellenmeye çalışıldığı konuşma şöyle:

“Mesleğimize ve meslektaşlarımıza sahip çıkmalıyız. Bilim, baskıların, siyasi kaygıların olmadığı demokrasinin ön planda olduğu özgür platformlarda ilerler. Aidiyet duygusu yüksek akademisyenlerimizin kendi kaderlerini kendileri belirlediğinde daha ileri gidebileceğimizi düşünüyorum. Üniversitemiz kadrolarının dahil olmak üzere öncelikle siyasilerin beklentilerini karşılamaktan çok üniversitemizdeki bilim insanlarının isteklerinin değerlendirilmek olmalıdır”

Bu sözler üzerine salonda salonda büyük bir alkış koptu. Fakülte dekanı Demiryürek ise, Avşar’ın konuşmasını engellemeye çalıştı. İkili arasında kısa bir tartışma yaşandı. Dekanın bu hareketinden sonra salonda tepkiler yükseldi. Tepkiler üzerine Dekan Avşar’dan uzaklaşarak konuşmasını yapmasına izin verdi.

Konuşmasına devam eden Avşar, “Türkiye’deki bütün akademisyenlerin desteklenmesi, ilmin aydınlattığı üniversitelerde demokrasinin hakim olması gerektiğine inanıyorum. Hayatta en hakiki mürşit ilimdir” diyerek sözlerini sonlandırdı.

Sosyal medyada Kaya Avşar'ın konuşmasına destek, Dekan Deniz Demiryürek'in müdahalesine tepki var...

Sosyal medyada Kaya Avşar'ın konuşmasına destek, Dekan Deniz Demiryürek'in müdahalesine tepki var...
İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
502
186
12
11
10
6
4
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
stroke

Dekanın ardının kılı ağarmış, gelecek kaygılarına daha hassas davranacağına engellemeye çalışıyor. O yeni mezun olmuş genç kadar cesaretin yok kalıbına türkü... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

Çünkü o koltuğa nasıl ve kimleri ekarte ederek geldiğini,kimlerden referanslar aldığinı iyi biliyordur. Eğer kimseye eyvallahı olmasa bu pırlanta gibi parlay... Devamını Gör

Aliye Kocabaş

Göt korkusu.

Madame

Daha çoook korkacaklar

era

Rezil herif.