Görüş Bildir
Haberler
Hababam Sınıfı Oyuncusu Fazıl Ender Uzun Hayatını Kaybetti: Fazıl Ender Uzun Kimdir, Neden Öldü?

Hababam Sınıfı Oyuncusu Fazıl Ender Uzun Hayatını Kaybetti: Fazıl Ender Uzun Kimdir, Neden Öldü?

Sunay Korkmaz
29.03.2021 - 14:17

Bir döneme damgasını vuran en önemli sinema filmlerinden Hababam Sınıfı'ndan bir kişi daha eksildi. Oyuncu Fazıl Ender Uzun, 28 Mart Pazar günü 69 yaşında hayata veda etti. Uzun, bugün düzenlenecek törenin ardından son yolculuğuna uğurlanacak. Peki, Fazıl Ender Uzun kimdir, neden öldü? İşte merak edilenler...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Türk sinemasının unutulmaz yapımları arasında yer alan ‘Hababam Sınıfı’ serisinde de rol alan oyuncu Fazıl Ender Uzun’a kemik tümörü teşhisi konulmuştu. 69 yaşındaki Fazıl Ender Uzun, dün hayatını kaybetti.

Fazıl Ender Uzun, bugün Küçükçekmece’de düzenlenecek törenin ardından son yolculuğuna uğurlanacak.

Oyuncu Arkadaşından Duygusal Veda!

Oyuncu Arkadaşından Duygusal Veda!

‘Hababam Sınıfı’nda ‘Boncuk’ karakterini canlandıran Ergun Sözen, rol arkadaşına Instagram hesabından paylaştığı fotoğrafla veda etti.

Sözen, “O bizim Fazıl Uzun’umuz… Hababam Sınıfı’nın unutulmaz emekçisi, sinema ve tiyatroya gönül vermiş sevgili sınıf arkadaşımız… Bugün ışıklara gittin ama daima gönlümüzü aydınlatmaya devam edeceksin…” ifadelerini kullandı.

Fazıl Ender Uzun Kimdir?

Fazıl Ender Uzun Kimdir?

Balıkesir Gönen’li olan başarılı oyuncu 2000’li yılların başlarında sanat tiyatrosunda çalışmaya başlamıştı. Drama alanında çalışmalar yapan Uzun, İstanbul Üniversitesi’nden mezun olmuştu. Türk senarist, yapımcı ve yönetmen Ertem Eğilmez’in yakın dostuydu.

Oyuncu Fazıl Ender Uzun, Hababam Sınıfı serisinde rol aldı, Eğilmez ile dostlukları Hababam Sınıfı projesi sırasında daha da pekişti. Usta oyuncu Hababam Sınıfı’na katılma hikayesini şu sözlerle anlatmıştı; Ben Ertem Eğilmez’in yanına gittiğim zaman anlat bakalım dedi tahsil durumunu. İlkokul 5, ortaokul 5, lise 5 dedim, hemen yazın, hemen yazın dedi.

Uzun yıllardır Hababam Sınıfı’nda yer alan oyuncularla dostluklarının sürdüğünü belirten Fazıl Ender Uzun, dönem dönem görüştüklerini belirtmişti. Uzun, son olarak Akasya Durağı dizinde rol almıştı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın