Görüş Bildir
Haberler
Hababam Sınıfı Müzesi: Yeşilçam'ın Unutulmaz Filminin Çekimlerinin Yapıldığı Müzeyi Keşfetmeye Hazırlanın!

Hababam Sınıfı Müzesi: Yeşilçam'ın Unutulmaz Filminin Çekimlerinin Yapıldığı Müzeyi Keşfetmeye Hazırlanın!

Özge Tepe
13.03.2023 - 23:20

Hababam Sınıfı Müzesi, Adile Sultan Kasrı içerisinde yer alıyor. Unutulmaz Yeşilçam filminin bir hatırası olarak tasarlanan müzede filmdeki oyuncuların bal mumu heykelleri, filmdeki sahnelerden kesitler ve daha pek çok detay yer alıyor. Ailece veya arkadaşlarla gezilecek en iyi yerler arasındaki Hababam Sınıfı Müzesi, ziyaretçilerini adeta geçmişe, filmin çekildiği yıllara götürüyor. Pek çok kişi, 'Hababam Sınıfı Müzesi nerede?' diye merak ediyor. Bu müze, İstanbul'un Üsküdar ilçesinde bulunuyor. 

Bu içeriğimizde Hababam Sınıfı Müzesi hakkında genel bilgilere, ziyaret bilgilerine ve daha fazlasına ulaşabilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Hababam Sınıfı Müzesi Hakkında Bilgiler

Hababam Sınıfı Müzesi Hakkında Bilgiler

Yeniden yaratılmış bir sınıf, posterler ve oyuncu fotoğraflarıyla kült okul filmi serisine adanmış müze olan Hababam Sınıfı Müzesi, Adile Sultan Kasrı içerisinde yer alıyor. Burası, kült film serisinin çekildiği yer olarak biliniyor. 

Hababam Sınıfı Müzesi, Hababam Sınıfı, Hababam Sınıfı Sınıfta Kaldı, Hababam Sınıfı Uyanıyor ve Hababam Sınıfı Tatilde filmlerinin çekildiği bir oda olarak ziyaretçilerini karşılıyor. Adile Sultan Kasrı içerisinde çekimin yapıldığı bir alan, müzeye dönüştürülmüş durumda.

Burada Hababam Sınıfı filminin baş kahramanlarının balmumu heykelleri, sıralarının üzerine yerleştirilmiş resimleri, duvarlara asılmış afişler ve daha fazlası bulunuyor. Filmin çekildiği anı ziyaretçilerine derinlemesine hissettiren Hababam Sınıfı Müzesi'nde İnek Şaban'ın, Güdük Necmi'nin, Hayta İsmail'in, Mahmut Hoca'nın ve diğer tüm karakterlerin izleri var.

Validebağ Korusu'nda yer alan Adile Sultan Sarayı'nda çekilen Hababam Sınıfı film serisine ilişkin huzur veren anları bu müzede bulabilirsiniz.

Hababam Sınıfı Müzesi Nerede?

Hababam Sınıfı Müzesi Nerede?

Hababam Sınıfı Müzesi, Validebağ Korusu'nda yer alan Adile Sultan Kasrı'nın içerisinde bulunuyor. Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve Öğretmenevi olmak üzere iki girişi bulunan bu alana kolayca ulaşmanız mümkün.

Hababam Sınıfı Müzesi adres ve konum bilgileri şu şekilde:

Adres: Altunizade, Tophanelioğlu Cd. No:19, 34662 Üsküdar/İstanbul

Google Haritalar konum bilgisi için tıklayın.

Hababam Sınıfı Müzesine Nasıl Gidilir?

Hababam Sınıfı Müzesine Nasıl Gidilir?

Hababam Sınıfı Müzesine yukarıdaki adres ve konum bilgilerini kullanarak kendi aracınızla gidebilir; otopark ücretini ödeyerek rahatça gezinebilirsiniz. 

Toplu taşıma vasıtasıyla ise şu şekillerde ulaşabilirsiniz:

  • Harem (Üsküdar yönü) - Acarlar Sitesi arasında hizmet veren 11T numaralı otobüse binerek Adile Sultan Kasrı'nda inebilirsiniz.

  • Üsküdar Devlet Hastanesinden kalkan 12C numaralı otobüse binerek Adile Sultan Kasrı durağında inebilirsiniz.

  • Tavşantepe-Kadıköy arası hizmet veren M4 metrosuna binebilirsiniz.

  • Üsküdar-Nişantaşı arasında hizmet veren C-117 numaralı minibüse binebilirsiniz.

Hababam Sınıfı Müzesi Giriş Ücreti ve Ziyaret Saatleri

Hababam Sınıfı Müzesi Giriş Ücreti ve Ziyaret Saatleri

Adile Sultan Kasrı'na ve restoran bölümüne giriş için herhangi bir ücret bulunmazken Hababam Sınıfı Müzesini ziyaret etmek için bağış amacıyla küçük bir ücret talep ediliyor.

  • Hababam Sınıfı Müzesi giriş ücreti: 10 TL (2023)

  • Otopark Ücreti: 20 TL

Adile Sultan Kasrı, 08.00 - 23.30 saatleri arasında açık. 

Hababam Sınıfı ziyaret saatleri ise şu şekilde:

  • 09.00 - 17.00

Hababam Sınıfı iletişim numarası ile daha detaylı ve doğru bilgiler edinebilirsiniz:

  • 0216 325 64 44

Hababam Sınıfı Müzesi Gezgin Yorumları

Hababam Sınıfı Müzesi Gezgin Yorumları

Hababam Sınıfı Müzesini daha önce ziyaret edenler tarafından yapılan yorumlar ile gezinizi şekillendirebilirsiniz.

'İmkanınız varsa hafta içi gitmenizi öneriyorum. Çünkü küçücük bir sınıfta da olsa öyle “Patara kütere gidip görüp çıkayım.” anı değil o an. Şahsen ben sakince, huzurla, hissederek dokunmak istedim o sıralara. Penceresinden hasretle bakmak, her birini sessizce anmak istedim. Ancak hafta sonu olduğundan çok kalabalıktı. içeri girmek için beklediğiniz sıra yetmiyor bir de sınıftaki kalabalıktan dolayı öyle andasınız ki kendi içinize dönüp çocukluğunuzdan, gençliğinizden bir anıya rastlayamıyorsunuz. Yine de hiç gitmemekten iyidir. Benim için duygusal bir andı. Ayrıca tek bir sınıfla sınırlı kalmasını yadırgamıyorum. Çünkü zaten filmlerde de öğretmenler odası, hababam sınıfı ve bahçe genel mekanlardı. Öğretmenler Odası bölümünün de olmasını isterdim ama yine de bu kadarının düşünülmüş olması da kâfi.'

'Araçla gelecekler için Otopark Alanı var. Koru Alanı paralı, hastane tarafında park için yerler oluyor. Sonra korunun içinden binaya yürüyebilirsiniz. Binanın güzelliği filmden kareleri düşündüğünüz alanlarda gezebilirsiniz.'

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
2
1
1
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın