Görüş Bildir
Haberler
Günümüz Yaşantısına Felsefi Göndermeler Yapan 13 Dramatik Sahne

Günümüz Yaşantısına Felsefi Göndermeler Yapan 13 Dramatik Sahne

Sanatçı ikili Muntean/Rosenblum, 21. yüzyıla ait nükleer bitkiler ya da biber gazlı gösterilerinden sahneleri bir belgesel gibi hazırlıyorlar. Eserlerdeki dramatik etki, asıl konuları acı ve rahatsızlık hissi olsa da bu sahneler etrafında bir mistik duygu uyandırıyor.

Onların işlerindeki en belirgin özellik ise tüm çizim ya da resimlerin altındaki beyaz boşlukta yer alan büyük harflerle yazılmış cümleler, dergilerden ya da felsefi metinlerden alınmış sözüm ona derin psikolojik saptamalar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1.

1.

Belki de sır budur, yaşanılmış olan kadar çok yaşam yoktur, bırakın hayat kendi işini yapsın.

2.

2.

Vasat ruhların anlayamayacağı bir şekilde mutsuzdu.

3.

3.

Başka bir gerçekliğe geçtiğimiz zamanlar var fakat bunun gerçekliğine teslim olamayız çünkü bunu hazmetmek dayanılmaz olurdu.

4.

4.

5.

5.

Kim olduğumuzu ve bu dünyada ne olacağımızı birdenbire merak ettirecek şeylerden korkuyorduk. Ve neden bu anda burada durduğumuzu, ışığı gördüğümüzü, dinlediğimizi ya da gökyüzüne baktığımızı. Yalnız.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6.

6.

En çok acıtan hisler, en çok yaralanan duygular absürd olanlar. Hiçbir zaman var olmayan şeylere duyulan nostalji, olabilecek şeylere duyulan arzu, başka biri olmadığımız için hissedilen kızgınlık, dünyanın varoluşuyla ilgili hissedilen tatminsizlik.

7.

7.

Bu şehrin dünyanın bugünkü işleyişiyle uyumsuz olduğunu düşünebilirsin. Bu gerçek dünya, bir hayat kurmak için daha berbat, çapraşık ve karışık bir yer.

8.

8.

Belki de sadece gerçekten birlikte olmanın ne demek olduğunu bilen insanların yüzünde evrende yapayalnız olmanın ifadesi var.

9.

9.

Hala varolmayan bir şeye tutkuyla inanarak onu yaratırız. Varolmayanlar, bizim yeterince arzu etmediklerimizdir.

10.

10.

Her şeyi olduğu gibi hatırladığımızı hayal ederiz ama geleceğe taşıdığımız geçmişin tamamen aldatıcı yeniden canlandırılmış parçalarıdır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11.

11.

Bir çeşit berraklık/netlik hissettiğiniz anlar vardır. Birdenbire unuttuğunuz ya da hayatı oluşturan başka çeşitli gerçekliklerde yaşamaya devam etmek için yok saymayı seçtiğinizde bir yönde duvarların arkasını görürsünüz. Özellikle başka insanlarla yaşadığınız hayat. Muhtemelen.

12.

12.

Kötülüğün mükemmel olmadığını anlamaya başlıyordu. Ve iyilik çoğunlukla bir durum olmaktan ziyade bir sebepti.

13.

13.

Sonsuzluk şimdilerin bir bileşimidir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
50
27
25
7
7
2
0