Görüş Bildir
Haberler
Günümüz Ekonomisinde Enflasyona Yenik Düşmemek İçin Yapabileceğiniz 8 Şey

etiket Günümüz Ekonomisinde Enflasyona Yenik Düşmemek İçin Yapabileceğiniz 8 Şey

Enflasyonla beraber her geçen gün satın alma gücü düşüyor. Bireyler, rahat bir yaşam sürmek için de enflasyondan korunmanın yollarını bilmesi gerekiyor. Biz de günümüz ekonomisinde enflasyona yenik düşmemek için yapabileceğiniz şeyleri buraya derledik. Şimdi gelin, enflasyonla mücadele etmenizi sağlayacak yolları inceleyim.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

1. İstikrarlı bir şekilde yatırım yapmaya devam etmelisiniz.

1. İstikrarlı bir şekilde yatırım yapmaya devam etmelisiniz.

Uzmanlarına göre, enflasyona ayak uydurmanın yollarından biri yatırım yapmaya devam etmektir. İniş ve çıkışlarla başa çıkmak için ne olursa olsun, yatırım yapmayı asla bırakmamalısınız. Gayrimenkul, borsa, araba gibi birçok yatırım yapabileceğiniz alan mevcuttur. Köklü bir araştırma ile size uygun olan yatırımı seçebilirsiniz.

2. Gelirinizi artırmanın yollarını aramalısınız.

tenor.com

Gelirinizi bir gecede arttırın demiyoruz. Ancak gelirinizi artırmanın yollarını aramalısınız. İşiniz dışında para kazanabileceğiniz alanlar mevcuttur. Gelirinizi artırmanın her zaman hızlı ve kolay yolu yoktur. Önemli olan fırsatları zamanında değerlendirebilmenizdir.

3. İhtiyacınız olan ürünleri bir an önce almalısınız.

gifer.com

Enflasyon ortamında sürekli yukarı yönlü hareket eden fiyatlarla boğuşuluyor. Yani tasarruf etmek yerine ihtiyacınız olan ürünleri bir an önce almalısınız. Bugün satın almadığınız ürünün fiyatı gelecekte daha da pahalılaşıyor. Dolayısıyla günlük hayatta sürekli kullandığınız ürünleri satın alarak stok yapabilirsiniz.

4. Faiz oranları uygun olan bankalardan kredi çekebilirsiniz.

4. Faiz oranları uygun olan bankalardan kredi çekebilirsiniz.

Faiz oranları düşük bankalardan kredi çekebilirsiniz. Bu parayı yükselen enflasyon karşısında kolayca ödeyebileceksiniz. Enflasyon arttıkça ödemeniz kolaylaşacak. Fakat bu parayı gereksiz yere harcamamalısınız.

5. Ödemelerde taksitlendirme seçeneğini tercih etmelisiniz.

5. Ödemelerde taksitlendirme seçeneğini tercih etmelisiniz.

Harcama yaparken ödemeleri zamana yaymalısınız. Taksit ile ödemeler yapmalısınız. Bu da sizi enflasyondan koruyacaktır. Mümkünse ödemeyi ertelemelisiniz. Bazı bankalar sonradan taksitlendirme imkânı sunar. Buradan peşin aldığınız ürünleri taksitlendirme şansınız vardır.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

6. Bir işte çalışıyorsanız, maaşınıza zam isteyebilirsiniz.

www.pinterest.com

Maaşına zam istemek utanılacak bir durum değildir. Bu sizin en doğal hakkınızdır. Yani en azından denemelisiniz.

7. Borçlarınızda kesinlikle temerrüde düşmemelisiniz.

7. Borçlarınızda kesinlikle temerrüde düşmemelisiniz.

Borçlarınızı zamanında ödemeye özen göstermelisiniz. Hatta borçları temerrüde düşürmeyi asla düşünmemelisiniz. Borçlarda yapılandırma yapmamalısınız. Aksi takdirde paradan zarar etmeniz olasıdır.

8. Sahip olduğunuz hiçbir varlığı satmamalısınız.

gifer.com

Sahip olduğunuz varlıkları asla satmamalısınız. Ev, araba, hisse senedi, altın gibi reel varlıklarınızı elinizde tutmaya devam etmelisiniz. Bu varlıkları elinizde tuttuğunuzda kazanan siz olursunuz.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
1
1
0
0
0
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın