Görüş Bildir
Haberler
Günlük Hayatta Kullanılan Yararlı Ve Eğlenceli 10 Android Uygulaması

Günlük Hayatta Kullanılan Yararlı Ve Eğlenceli 10 Android Uygulaması

Dilan Erdur
20.09.2015 - 13:17

Bilmeyenler için Android nedir sorusunu cevaplamak istiyorum öncelikle. Android, kısaca Google tarafından yoğun şekilde desteklenen cep telefonu işletim sistemi. Yeni çıkan telefonların çoğunda Android var ve hızlı bir şekilde gelişiyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Shazam;

10. Shazam;

Turkcell'in ne bu çalan servisi mantıklı bir program. Programı açıp şarkıyı dinletiyorsunuz, internet üzerinden (gprs ya da wi-fi) şarkının adını sanatçısını falan söylüyor. Çok kullanışlı bir program.

9. Advanced Task Killer;

9. Advanced Task Killer;

Android multitasking destekleyen bir platform. Bu bir avantaj olmasına rağmen batarya ömrünü bitirmek, telefonu yavaş çalıştırmak, ve bir takım nedenlerden dolayı arka planda çalışan programları kapatmak isteyebilirsiniz. Bu program da ekrana bir widget (simge) ekleyerek tek seferde arka planda çalışan programları kapatmanızı sağlıyor. Aynı zamanda kaç programın kapatıldığını ve ne kadar memory kaldığını gösteriyor.

8. Apndroid;

8. Apndroid;

Bazı uygulamalar çaktırmadan internete bağlanıp kotanızı ve faturanızı sikertmesi ile meşhurdurlar. Bu uygulama da ekrana bir widget ekleyerek tek tuşla data akışını engelliyor. Hem batarya ömrü uzuyor, hem de istek dışı bağlantılar önlenmiş oluyor. En çok kullandığım uygulamalardan biri.

7. Barcode Scanner;

7. Barcode Scanner;

Barkod okuma programı. Kamerayı barkodun üzerine tutuyorsunuz, hareket etmeden bekliyorsunuz ve okuyor. 2 boyutlu barkodları da okuyan bu uygulama okuduktan sonra da isterseniz tek tuşla bulunan barkodu internette arıyor. Fena bir uygulama değil.

6. Dolphin Browser (HD);

6. Dolphin Browser (HD);

Dolphin Browser ve Dolphin Browser hd diye 2 adet versiyonu var. Bildiğin internet tarayıcısı. Tablı Mablı güzel bir browser. Hd versiyonunu kullanıyorum. Henüz kötü bir tarafını görmedim.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Astrid;

5. Astrid;

Bulabildiğim en iyi todolist uygulaması, ekrana koyduğu widget da çok hoş bir görüntüye sahip.

4. Cardiotrainer;

4. Cardiotrainer;

Bu bir mobil fitness uygulaması. Gps Tracking için kullanılabiliyor. Gittiğiniz yolu, yükseklik değişimini, tempoyu, ortalama hızı hesaplıyor. Bisiklet sürerken, rotayı haritada işaretlemek için kullanıyorum en çok. Sonrasında bu bilgiyi, size özel bir kod ile internet sitesi üzerinden görebiliyorsunuz.

3. Fancy Widget;

3. Fancy Widget;

Home screen'e kocaman saat, tarih ve hava durumu bilgisi koyan bir widget.

2. 2 Player Reactor:

2. 2 Player Reactor:

İki kisilik, multitouch içeren basit ama çok eğlenceli küçük oyunlar içeren bir uygulama. İnsanların reflekslerinin yanlış çalışmasını görmek çok eğlenceli oluyor.

1. Instasquare;

1. Instasquare;

Bu uygulama instagram'a fotoğraf atarken kırpmak zorunda olmamanızı sağlıyor. Fotoğraflarınızı kırpmak yerine yanlarına blur ekleyip öyle paylaşıyorsunuz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0