Görüş Bildir
Haberler
Güneşsiz Günlerde Sizi Strese Sokmadan Kışlık Hazırlatacak Kolaylık: Evde Sebze Kurutma

Güneşsiz Günlerde Sizi Strese Sokmadan Kışlık Hazırlatacak Kolaylık: Evde Sebze Kurutma

Onedio Yemek
15.07.2018 - 16:10

Mevsiminde alınıp kurutulan sebzenin tadı bambaşka! İsterseniz acı kuru biberle meze yapın dilerseniz kuru patlıcandan enfes dolma!

İçeriğin Devamı Aşağıda

EVDE SEBZE NASIL KURUTULUR?

PATLICAN

Patlıcanları güzelce yıkayın ve havlu kağıt ile kurulayın. Sap kısmını dikkatlice temizleyin. Ortadan ikiye bölüp içini bir bıçakla çıkartın. Tuz ile ovun. Ardından ağız kısımları aşağı gelecek şekilde fırın ızgarasına bağlayın. Düşük ısıda tamamen içerisindeki su buharlaşana kadar fırının içerisinde fırın kapağı hafif aralık olacak şekilde fırınlayın.

DOLMALIK BİBER

Dolmalık, kırmızı, sivri ya da pazarda görüp aldığınız biber biberleri güzelce yıkayın ve havlu kağıt ile kurulayın. Ortasında bulunan saplarını ve çekirdeklerini çıkartıp temizleyin. İçlerini tuz ile ovun. Ardından orta kısımlarından ip geçirin ve ipe dizin. Ağız kısımları aşağı gelecek şekilde fırın ızgarasına bağlayın. Düşük ısıda tamamen içerisindeki su buharlaşana kadar fırının içerisinde fırın kapağı hafif aralık olacak şekilde fırınlayın.

KABAK

Kabakları güzelce yıkayın ve havlu kağıt ile kurulayın. Sap kısmını dikkatlice temizleyin. Ortadan ikiye bölüp içini bir bıçakla çıkartın. Tuz ile ovun. Ardından ağız kısımları aşağı gelecek şekilde fırın ızgarasına bağlayın. Düşük ısıda tamamen içerisindeki su buharlaşana kadar fırının içerisinde fırın kapağı hafif aralık olacak şekilde fırınlayın.

DOMATES

Domatesleri güzelce yıkayın ve havlu kağıt ile kurulayın. Sap kısmını dikkatlice temizleyin. Elma dilimi şeklinde kesip tepsiye dizin. Üzerine kontrollü şekilde zeytinyağı, tuz ve çok az karabiber serpin. Düşük ısıda tamamen içerisindeki su buharlaşana kadar fırının içerisinde fırın kapağı hafif aralık olacak şekilde fırınlayın.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
10
8
7
3
3
2
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Baturhan Çora

madem fırında yapçaz yaz olmuş kış olmuş ne farkeder onuda geçtim kışında biber var niye kurutup zahmete giriyoz amk 😂😂

Dilber Nas

ne fırını ya? ipe dizip açık havada kurutulur bunlar