Görüş Bildir
Haberler
Gündem 'Başörtüsü': CHP'nin Teklifine Hangi Parti, Ne Dedi?

Gündem 'Başörtüsü': CHP'nin Teklifine Hangi Parti, Ne Dedi?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başörtüsünü yasal güvence altına alan kanun teklifini TBMM’ye sunacaklarını duyurdu. Peki Kılıçdaroğlu'nun bu çıkışına hangi parti nasıl tepki verdi? Detaylar haberimizde...

İçeriğin Devamı Aşağıda

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun dün akşam sosyal medya hesabından yaptığı açıklama siyasetin gündemine oturdu. Kılıçdaroğlu başörtüsünü yasal güvence altına alan kanun teklifi hazırladıklarını ve bunu TBMM’ye sunacaklarını duyurdu.

AK Partili Özhaseki: "Türkiye'nin gündeminden düştü"

AK Partili Özhaseki: "Türkiye'nin gündeminden düştü"

AK Parti Yerel Yönetimler Başkanı ve Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun başörtüsü için kanun teklifi vereceklerini duyurmasına ilişkin, 'Başörtüsü dediğimiz konu yıllarca CHP'nin istismar ettiği, Anayasa Mahkemesi'nin kapılarına giderek iptal ettirdiği, üniversite kapılarında birçok genç kızı ağlattıkları bir konu. Herhalde kendi zihinlerinde düşürüyorlar, yoksa Türkiye'nin gündeminden düştü. Türkiye’de hiç kimsenin gündeminde 'başörtüsü sorunu', 'başı açık insanlar' sorunu diye bir sorun yok' dedi. 

AK Parti Sözücü Ömer Çelik ise 'Hak ve özgürlükler mücadelesinin öncü siyasi hareketi biziz. Mücadele ettik, bedel ödedik, geri adım atmadık. Çarşamba günü Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımızın yapacağı grup konuşması bu tarihi mücadelenin yeni bir aşaması olacaktır' dedi.

Çarşamba günü herkesi ekran başına davet eden Çelik 'Cumhurbaşkanımızın açıklamaları, hak ve özgürlükler mücadelemizin tarihine atılmış çok güçlü bir imza olacaktır' ifadelerini kullandı.

HDP'li Beştaş: "Teklifin karşısında olmayacağız"

HDP'li Beştaş: "Teklifin karşısında olmayacağız"
İçeriğin Devamı Aşağıda

HDP cephesinden Kılıçdaroğlu'nun teklifine destek geldi. HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, 'Kadının hiçbir kıyafeti tartışma konusu olmaması gerektiğini belirtti. Beştaş 'Başörtüsü de kesinlikle yasak kapsamından çıkarılmalıdır; bugüne kadar bu konunun tartışılıyor olması da vahamet tablosunu ortaya koyuyor. Biz HDP olarak kadın giyiminin, kadın bedeni üzerinde sebep olduğu egemenlik biçimlerinin tamamına karşıyız. Ve toplumun bir kısmını oluşturan başörtülü kadınlar özgür değilse, diğer kadınların da özgür olduğunu kimse iddia edemez. Bu, ancak her kademedeki kadınların özgürleşmesiyle gerçek anlamını bulabilir. Aksi halde kadın erkek eşitliğinden söz etmemiz mümkün değildir' dedi. 

Beştaş, CHP’nin başörtüsü meselesine ilişkin Meclis’e sunacağı kanun teklifinin karşısında bulunmayacaklarını belirterek, benzer kanun tekliflerini Meclis’e sunduklarını bildirdi.

MHP Genel Başkanı Bahçeli: "Başörtüsü çözülmüş bir meseledir"

MHP Genel Başkanı Bahçeli: "Başörtüsü çözülmüş bir meseledir"

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Kılıçdaroğlu'nun başörtüsü açıklamasına tepki gösterdi. 'Başörtüsü meselesi Türkiye'de 414 milletvekilinin katılımıyla çözülmüş bir meseledir. Şimdi siyaset öncesi 'helalleşme kisvesi' altında başörtüsünü istismar etmenin bir manası yoktur.'  diyen Bahçeli 'Böyle bir yasa TBMM'ye geldiğinde MHP geçmiş dönemde başörtüsü konusunda verdiği Meclis kararının arkasında durur, yeni karara da ihtiyaç olmadığını söyler. Eğer Sayın Kılıçdaroğlu başörtüsü meselesine bu kadar hassasiyet gösteriyorsa milletvekillerinden başlasın başörtüsüne' ifadelerini kullandı.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Davutoğlu: "Toplumsal barış açısından değerli buluyorum"

Gelecek Partisi Genel Başkanı Davutoğlu: "Toplumsal barış açısından değerli buluyorum"

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Kılıçdaroğlu'nun sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımı alıntılayarak 'Sn. Kılıçdaroğlu’nun bütün alanlarda başörtü özgürlüğünü yasal teminat altına alma çağrısını toplumsal barış açısından çok değerli buluyorum. Bütün siyasi partileri ve milletvekillerini bu yasa teklifine destek vermeye çağırıyorum' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal: "AKP'nin elinden argümanı aldı"

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal: "AKP'nin elinden argümanı aldı"

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal da Kılıçdaroğlu'na destek veren isimler arasındaydı. Kılıçdaroğlu'nun paylaşımını alıntılayan Uysal 'AKP Genel Başkanı Erdoğan istiyor ki CHP başörtüsüne itiraz etsin ki seçimlerde kendisi suistimal edebilsin, 'ben gidersem özgürlükler kısıtlanır’ diye propaganda yapabilsin! CHP Genel Başkanı Sn. Kılıçdaroğlu, bu teklifi ile şimdi AKP'nin elinden bu argümanı aldı' ifadelerini kullandı.

Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu: "Kıymetli buluyor ve destekliyoruz"

Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu: "Kıymetli buluyor ve destekliyoruz"

Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla Kılıçdaroğlu'na destek verdi:

'Sn. Kılıçdaroğlu’nun, kazanımları yasal güvence altına alacak ve keyfi uygulamalara son verecek olan çağrısını kıymetli buluyor ve destekliyoruz.'

TKP Genel Sekreteri Okuyan: "CHP toplumu sağcılaştırıyor"

TKP Genel Sekreteri Okuyan: "CHP toplumu sağcılaştırıyor"
İçeriğin Devamı Aşağıda

Türkiye Komünist Partisi Genel Sekreteri Kemal Okuyan ise Kılıçdaroğlu'nun başörtüsü teklifine tepki gösterdi. İnsanların kılık kıyafetiyle uğraşmanın anlamsız olduğunu ifade eden Okuyan şu değerlendirmede bulundu:

'Öte yandan türban tartışması kılık kıyafetle ilgili bir tartışma değildi. O tartışma sistematik bir şekilde Türkiye'de laikliği ayaklar altına alıcı hamlelerin yapılması için kullanıldı. Bizim itirazımız onadır... Sağ hiçbir zaman mağdur olamaz. Helalleşmeyi geçiniz. Sağ hep mağdur etti ve etmeye de devam ediyor. O yüzden solcuların geçmişe bakıp 'Biz hata yaptık' demeleri yersiz. Bizim hatamız başka bir şey: Biz bu düzeni değiştiremedik. Bizim kendi kendimize kızacağımız şey budur. Efendim 'biz geçmişte muhafazakar insanları küstürdük'... Alakası yok. Türkiye'nin şu anda en küskün kesimi laik duyarlılığı olan kesimi. Küsen onlar, hayata küstüler, umudu yitirdiler. Türkiye'nin en küskün insanları bugün yoksullukla boğuşanlar. Ülkelerinden, hayattan umudu kesmiş durumdalar. Sağ niye küssün? Sağ hep iktidarda, bütün nimetlerden onlar yararlanıyor, onlar zengin oluyor, onlar yolsuzluk yapıyor ve hep onlar aklanıyor. Buna müdahale etmek zorundayız. Efendim 'Erdoğan gidene kadar susalım'. Peki ondan sonra ne olacak?'

Toplumun belli bir kesiminin CHP'nin hâlâ solu temsil ettiğini düşündüğünü belirten ve CHP'nin hamlelerinin 'sol sağdan özür diliyor' gibi algılandığına işaret eden Okuyan, 'CHP'nin içinde her ne kadar solcu olduğunu söyleyen, bağımsızlıktan, laiklikten, eşitlikten yana insanlar olsa da, CHP'nin Türkiye toplumunu sağcılaştırmak için büyük bir çaba verdiğini' savundu. Okuyan, 'buna kapalı kapılar ardında değil açıktan itiraz etmek gerektiğini' belirtti.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
28
24
12
11
5
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
İskender

Başörtüsünü koruyan bu kanun daha sonra yanlış iktidarlar tarafından başörtüsünü zorunlu kılan bir kanuna dönüşebilir. Bu Kemal Kılıçdaroğlu'nun muhafazkarla... Devamını Gör

İskender

Andımızı kaldıran, Atatürk'e hakaret eden bir herifi görüp ayağa kalkınca iktidar olunacaksa sıçıyım öyle iktidara. Biz atasını, milli benliğini, Türk olduğu... Devamını Gör

Nurettin Bayar

Gündem enflasyon karşısında ezilen halk, zam yağmuruna tutulmuş halk, yasaklara maruz bırakılan halk, yasaklara karşı karşıaya gelen halk, dün sosyal medya s... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

Türban Türk silahlı kuvvetlerine kadar girmişken hangi koruma kanunundan bahsediliyor? Şu an kim türban mağduriyeti yaşıyor ki? İstedikleri okulda okuyup ist... Devamını Gör