Görüş Bildir
Haberler
Gündelik Alışkanlıklarına Göre Ne Tarz Bir Zekaya Sahip Olduğunu Söylüyoruz!

etiket Gündelik Alışkanlıklarına Göre Ne Tarz Bir Zekaya Sahip Olduğunu Söylüyoruz!

Bakalım sen hangi tarz zekaya sahipsin?

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. İlk olarak; uyandıktan sonra genellikle ne yaparsın?

2. Bir şey düşünürken ya da bir şey hatırlamaya çalışırken hangi yöne doğru bakarsın?

2. Bir şey düşünürken ya da bir şey hatırlamaya çalışırken hangi yöne doğru bakarsın?

3. Genellikle nasıl besleniyorsun?

4. İnsanları genellikle...

5. Giyinirken en çok neye dikkat edersin?

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Bir fikir üretmen ya da bir işin üstesinden gelmen gerektiğinde aşağıdakilerden hangisi sana daha çok yardımcı olur?

7. Peki ya sana göre bir şey öğrenmenin en kolay yolu ne?

8. Şuna da cevap ver ve bitirelim; hangi zamanda daha iyi odaklanıp, düşünüyorsun?

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda

Ritmik Zeka!

Ritmik Zeka!

Senin ruhun resmen müzikle besleniyor! Zihnin her türlü sese, melodiye o kadar duyarlı ki algılama yeteneğini de ritimler üzerine kurmuş. Öyle ki hayatın kendisi senin zihnin için bir şarkı ve içerisinde yaşadığın her şey de onun notaları. Yani bütün anıların müzikle kodlanmış. İlk kez gördüğün biri ya da bir yeriyse ses tonuyla ya da o an etrafta duyduğun seslerin sana hissettirdikleri ile anımsıyorsun. Dileriz içindeki müzik hiç susmaz!

Pratik Zeka!

Pratik Zeka!
www-tc.pbs.org

Senin psiko- motor becerilerin öyle gelişmiş ki beynini içi resmen lunapark gibi daima kıpır kıpır. İstesende istemesende zihnin gördüğü her olayı çok farklı noktalardan da ele alıyor, bu da görünmeyeni görmeni ve pratik çözümler sunabilmeni sağlıyor. Duyduklarından çok gördüklerin ve onların sana nasıl hisettirdiğiyle ilgileniyorsun. Aynı zamanda sınırsız bir hayal gücün var bu da seni son derece yaratıcı birisi yapıyor!

Analitik Zeka!

Analitik Zeka!

Senin her şeyi ölçüp biçen, her olayı kafanda bir kere daha tartan bir zihnin var! Neden, nasıl, ne için? Gibi sorular adeta senin için türetilmiş. Bir şeyi öğrenmen için onu önce zihin süzgecinden geçiriyor daha sonra elde ettiğin sonuçlarla tümevarımlar elde ederek bilgiyi depoluyorsun. Yani elde ettiğin sonuçları yorumlamakta da oldukça başarılısın. Her şeye mantık çerçevesinde yaklaştığın için duygular ve hisler senin için daima ikinci planda. Bilimsel, araştırmalar yapmak ve bilgi hazineni sürekli geliştirmekse en büyük zevklerinden.

Varoluşçu Zeka!

Varoluşçu Zeka!

Senin zihnin sonuçlardan çok nedenlerle ilgileniyor. Daime bir şeyleri sorguluyor ve felsefik anlamlar çıkarıyorsun. Çünkü hiçbir şey için kendini kandırmadan gerçeği elde etmeye çalışıyorsun. Ayrıca sadece insanlara değil yeryüzündeki bütün canlılara karşı oldukça hassas ve duyarlısın hatta çoğu zaman insanlardan çok doğanın kollarına kendini attığında rahatlıyorsun. Gerçeği ararken bile gelişmiş empati gücüne ve hislerine güveniyorsun. Özetle sen; hassas, duyarlı ve farkındalığı yüksek birisin!

Sözel Zeka!

Sözel Zeka!

Sen duygularını ve düşüncelerini en iyi kelimelerle ifade ediyorsun! Hatta içinden keşke hiç konuşmasak da tüm dertlerimizi yazarak anlatsak dediğini duyar gibiyiz. Bir şeyi öğrenmek içinse -doğal olarak- o bilgileri tekrardan yazarak zihnine depoluyorsun. Evet konuşmaktan çok yazmayı tercih ediyorsun ama kelimelerle arası bu kadar iyi olan biri olduğun için; birilerini ikna etmen ya da farklı gruptan pek çok insana hitap yeteneğinde oldukça gelişmiş. Ne diyelim hayatından kitaplar ve sözcükler eksik olmasın!

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1702
569
257
124
53
48
36
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Kramiz

Pratik zeka valla ben😃ben ikizler😜

Jenny Humphrey

Ritmik Zeka! Senin ruhun resmen müzikle besleniyor! Zihnin her türlü sese, melodiye o kadar duyarlı ki algılama yeteneğini de ritimler üzerine kurmuş. Öyle ... Devamını Gör

aschente

Sevgili Onedio, şu mobildeki reklamları ya düzgün ayarlayın ya da kaldırın. Sonuçların üstlerinde çıkıyorlar, kapatamıyorsun ve okuyamıyorsun.

Isak Levi Koç

pc kullanmaya yenimi başladın keko