Görüş Bildir
Haberler
Günde En Fazla 10 Saniyeni Ayırarak Daha Sağlıklı ve İnce Bir Vücuda Merhaba Diyebilirsin!

etiket Günde En Fazla 10 Saniyeni Ayırarak Daha Sağlıklı ve İnce Bir Vücuda Merhaba Diyebilirsin!

Daha sağlıklı ve daha zayıf olmak çok uzun bir yolculuk gibi görünebilir ancak bu aslında basit olarak gün boyunca yaptığınız basit seçimler ve ince ayarlarla ilgilidir. Günde en fazla 10 saniyenizi alacak basit değişikliklerle vücudunuza fayda sağlayabilirsiniz.

1. Güne güneş ışınlarıyla başla.

1. Güne güneş ışınlarıyla başla.

Sabah ilk iş olarak perdeleri açmanın uyanmanıza yardımcı olduğunu biliyorsunuzdur, peki bunun zayıflamada da etkili olabileceğini biliyor muydunuz? Araştırmacılar sabah güneşine maruz kalmanın vücudunuzun metabolizmasını senkronize etmesine yardımcı olduğunu ve yağları daha verimli yakmanızı sağladığını düşünüyor.

2. Plastik şişelerini at ve yerine paslanmaz çelik veya cam şişe kullanmaya başla.

Zayıflamak için çok su içmeniz gerektiğini zaten biliyorsunuzdur fakat su içerken kullandığınız plastik şişelerin içeriğinden emin olmanızda da yarar var. Bisfenol A (BPA), birçok plastikte bulunan, hormonu bozan bir bileşiktir ve obezite ile de bağlantılıdır.

3. Çantanda sakladığın abur cuburları yavaşça yere bırak!

Açlıktan ölürken hiç birimiz yediğimizin ne olduğunu düşünmeyiz, genellikle yüksek kalorili ve bizim için en iyi olan hızlı yemek seçimlerini yapma olasılığımız çok yüksektir. Bu yüzden kalorisi yüksek paketlenmiş ürünleri kalorisi düşük gıdalarla değiştirin.

4. Yiyeceklerini küçük parçalara ayır.

İlginç bir çözüm gibi gelebilir ama Arizona Eyalet Üniversitesi araştırmacıları, daha az kalori almak için yiyeceklerinizi daha küçük parçalara ayırmanız gerektiğini söylüyor. Yaptıkları çalışmada her sabah bir simidi küçük parçalara bölerek yiyen kişiler diğerlerine göre %25 daha az kalori almış. Aynı şeyi yiyorsun ama daha az kilo alıyorsun. İlginç değil mi?

5. Sandviç yaparken daha tutumlu ol.

5. Sandviç yaparken daha tutumlu ol.

Kalorileri düzenlemesindeki süper basit bir yol, sandviçinizi açık yüzlü yapmaktır. İki yerine bir dilim ekmek kullanmak, 70 ile 140 kalori arasında tasarruf etmenizi sağlar.

6. İkinci tabağa "hayır" de! Bu çok önemli.

Hayır demek, yalnızca bir kaç saniyenizi alır. Yemeğin ikinci tabağını reddederek daha fazla kalori almayı kendinize yasaklayın.

7. İlle de pizza yiyeceksen üzerindeki fazla yağı al.

7. İlle de pizza yiyeceksen üzerindeki fazla yağı al.

Pizzanın ilk dilimini ısırmaya başlamadan önce bir peçeteyle pizzanın üstüne bastırarak fazla yağını alın. Böylece 40 kaloriden fazlasını peçeteye çektirebilir ve üzerinizde oluşabilecek yağ lekelerini önleyebilirsiniz.

8. En sevdiğin yiyecekleri doğal acı biber soslarıyla tatlandır.

Acı biberler, güçlü bir iştah bastıran kapsaisin içerir; Amerikan Journal of Clinical Nutrition'da yapılan bir araştırmada, kapsaisin tüketenlerin bir sonraki öğünde 200 kalori daha az tükettikleri bulunmuştur. Ayrıca bu maddenin kilo vermeye yardımcı olduğu da bilinmekte.

9. Yediklerini yazmak bu kadar zor olmamalı.

Yemeğinizin veya atıştırmalıklarınızın tadını çıkarırken not almak için birkaç saniye ayırdığınızdan emin olun. Arkansas Üniversitesi'nden araştırmacılar, 13 haftalık bir çalışmada, 3 hafta ya da daha uzun bir süredir gıda kayıtlarını tutan deneklerin, tutmayanlara göre 3 kilo daha fazla verdiğini buldular.

10. Biraz gösterişin herkese faydası olabilir! Yediklerinin fotoğrafını çek ve paylaş.

Bu sahte sosyal medya alışkanlığı, daha az yemeye yardımcı olabilir. Amerikan Journal of Clinical Nutrition dergisinde yayımlanan bir derleme, insanların son yemeğini doyurucu ve tatmin edici olarak hatırladıklarında bir sonraki yemeklerinde daha az gıda tüketmeye eğilimli olduklarını gösterdi. Ayrıca ne yediğinin farkında olmak da küçük bir detay.

11. Evdeki tuzluklara biraz mesafe koymaya ne dersin?

Tuz yemeğin lezzetidir evet, ama bu lezzet sizin daha çabuk acıkmanıza sebep olabilir. Bazılarımız yemeğin tadına bakmadan bile hemen masadaki tuzluğa uzanıyoruz. Gereğinden fazla sodyum vücudu şişirir ve bir beden büyümenize sebebiyet verebilir.

12. Önce temizlik,

Mutfak tezgahının üzerine koyduğunuz sağlıksız atıştırmalıkları kaldırın. Atmıyorsanız bile kapalı bir dolaba ya da çekmeceye koyun.

13. Sonra düzen:

Tezgahınızda şeker, çikolata bırakmak yerine sağlıklı atıştırmalıkların görünür olmasını ve size daha yakın bir mesafeye ulaşmasını sağlayın. Elma, portakal ve muzla dolu bir meyve tabağı, kapıdan çıkarken size daha sağlıklı bir atıştırmalık sağlar.

14. Evin ısısını düşür.

14. Evin ısısını düşür.

Yapılan araştırmalara göre serin bir odada uyumak yağ birikimini ciddi derecede azaltabiliyor.

15. Ayna ayna söyle ona:

15. Ayna ayna söyle ona:

İşte ilginç bir yöntem: Bazı araştırmalara göre buzdolabının ya da abur cuburların bulunduğu dolabın yakınında bulunan ayna, bir şeyler yemeden önce kendinizi incelemenizi sağlıyor ve tüketimi azaltıyor.

16. Mümkünse rahat kıyafetler giy.

Rahat giyinmeyi herkes ister tabii ama onun kilo vermede yardımcı olabileceğini kim tahmin edebilirdi ki? Wisconsin Üniversitesi'nden yapılan bir çalışmaya göre insanlar kot pantolon giydiği günlerde, daha resmi kıyafetler giydikleri günlerden neredeyse 500 adım daha fazla atıyor.

17. Yemek yerken televizyonu kapat.

17. Yemek yerken televizyonu kapat.

Üzgünüm, ama televizyonunuz sizi şişmanlatıyor. Amerikan Journal of Clinical Nutrition dergisinde yayınlanan bir çalışmada, televizyonun önünde yemek yiyen insanların, görsel ve işitsel uyarılmadan dolayı normalden % 10 daha fazla gıda tükettikleri görülmüştür.

18. Sürekli kullanmadığın elinle yemek yemeye çalış.

18. Sürekli kullanmadığın elinle yemek yemeye çalış.

Kulağa saçma geliyor ama sürekli kullanmadığınız elle yemek yemek, size zaman kazandırıp daha az kalori almanızı sağlıyor ve kilo vermenize yardımcı oluyor.

19. Tatlı mı? Git ve dişlerini fırçala!

Tatlı isteklerini frenlemek ister misin? Yemekten sonra dişlerini fırçalamayı dene. Ağzınızdaki nane aroması en sevdiğiniz yiyeceklerin tadını her daim değişik hale getirecek ve ayrıca tekrar dişlerinizi fırçalamak zor geldiğinden yemek istemeyeceksiniz.

20. Spor kıyafetlerini akşamdan hazırla ve uyandığında görebileceğin bir yere koy.

20. Spor kıyafetlerini akşamdan hazırla ve uyandığında görebileceğin bir yere koy.

Sabah erkenden yataktan kalkmak çok zor evet. Ama spor ayakkabılarınızı yatağınızın görünümünde bırakarak yataktan kalkmayı kolaylaştırabilir ve ilk etapta neden erken uyandığınızı kendinize hatırlatabilirsiniz.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
236
23
22
5
5
4
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
ufukdiyoki

Asitli şekerli içecekleri tamamen bırakın, ekmeği günde bir iki dilime düşürün. Bu.

fchinaski

3-5 kilo vermek için bu kadar da her yerde her an paylaşım yapılmaz ki. Biraz da kilo alması gerekenlere yardımcı olun. 20 kilo lazım bana. Yiyemiyorum, geçm... Devamını Gör

Viyol10sel

Basit kurallari kendine ömürlük huy edince bazi ogunlerde ozel gunlerde hayvan gibi yesen bile kilo almiyorsun. En basiti cogu itiraz edebilir ilk etapta ekm... Devamını Gör