Görüş Bildir
Haberler
Günde Bir Fincan Taze Kahve İçmenin Faydaları

etiket Günde Bir Fincan Taze Kahve İçmenin Faydaları

Nurseda Gerek
25.01.2022 - 11:02 Son Güncelleme: 25.01.2022 - 11:04

Kahve içmek hemen hemen herkes için günün en keyifli anını ifade ediyor. Güne kahve ile başlayanlardan günü kahve ile bitirenlere, yemek sonrası kahve keyfi yapanlardan yemek yaparken kahve yudumlayanlara... Kahve adeta dünya çapında bir tutku! Peki günde 1 fincan taze kahve içmenin insan vücuduna fazlasıyla yararlı olduğunu biliyor muydunuz? Hele bir de taze çekilmiş olursa, lezzetiyle gülümsetmeye de yeter.☕

Kaynak: https://www.healthline.com/nutrition/...
İçeriğin Devamı Aşağıda

Derin bir tutku...

Bildiğiniz gibi gerçek kahveciler için kahve içmek derin bir tutku. İple çekilen kahve saati, özlemle beklenen kahve demleme aşaması ve tabii ki taze çekilen kahve kokusu... Tüm bunlar kahvesevenler için fazlasıyla önemli detaylar. Peki, her gün kahve içmek sağlıklı bir rutin mi? Ya da kahvenin insan vücuduna herhangi bir zararı var mı?

Günde bir fincan taze kahve tüketmek insan vücuduna yararlı.

Günde bir fincan taze kahve tüketmek insan vücuduna yararlı.

Tadı ile gönülleri fetheden taze kahve, işleviyle de insan vücuduna yarar sağlıyor. Özellikle günde bir fincan kahve tüketmek, gün içinde ihtiyaç duyulan enerjiyi karşılıyor. Uyarıcı özelliği ile güne canlı başlamamıza yardımcı olan taze kahve, aynı zamanda hafızayı güçlendiriyor. Sanılanın aksine herhangi bir sağlık probleminiz yoksa günde bir fincan kahve tüketmek oldukça yararlı.

Derin belleği güçlendiriyor!

Kahveye dair pek çok araştırma mevcut. Özellikle güne bir fincan kahve ile başlamanın insan vücudunda bıraktığı etki, bilim insanlarını sürekli mercek altına aldığı bir konu. Yapılan araştırmalara göre, kafein fazla abartılmadığı takdirde insan vücuduna ve beyne olumlu etkiler bırakıyor. Bu etkilerden biri de derin bellek! Günde bir fincan kahve tüketmenin derin belleği güçlendirdiği kanıtlanmış durumda.

Depresyon riskini azaltıyor.

Depresyon riskini azaltıyor.

Depresyon ve taze kahve arasındaki ilişki hakkında neler biliyorsunuz? Günümüzün en yaygın psikolojik rahatsızlıkları arasında yer alan depresyon, ne yazık ki her geçen gün katlanarak artıyor. Uzmanlar ise depresyon riskini azaltacak alternatif seçenekleri araştırmaya devam ediyor. Yapılan araştırmalara göre, günde en az bir fincan kahve tüketen kişiler, kahve tüketmeyen kişilere oranla daha az depresyona giriyor! Kısaca günde bir fincan kahve tüketmek depresyona karşı koruyucu bir kalkan oluşturuyor.

Kahve bilinen en iyi antioksidan kaynağıdır.

Kahvenin bilinen faydalarının yanı sıra bilinmeyen de pek çok faydası mevcut.

Kahvenin az bilinmeyen faydaları: 

  • Erken ölüm riskini azaltır.

  • Bilinen en iyi antioksidandır.

  • Alzheimer hastalığına yakalanma riskinizi azaltır.

  • Olası karaciğer rahatsızlıklarının önüne geçer. 

  • Metabolizmayı hızlandırır. 

  • Parkinson hastalığına yakalanma olasılığını düşürür. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Günde bir fincan Tchibo taze kahve ile siz de güne zinde başlayabilirsiniz!

Günde bir fincan Tchibo taze kahve ile siz de güne zinde başlayabilirsiniz!

Tchibo'nun taze çekilen kahve çeşitleri ile kahve rutinlerinizi taçlandırabilirsiniz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
7
4
3
2
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın