Görüş Bildir
Haberler
Güncel Döviz Fiyatları Yine Rekora Koştu! Dolar Kuru Ne Kadar Oldu, 1 Dolar Kaç TL? Dolar Neden Artıyor?

Güncel Döviz Fiyatları Yine Rekora Koştu! Dolar Kuru Ne Kadar Oldu, 1 Dolar Kaç TL? Dolar Neden Artıyor?

GNS
26.09.2022 - 11:04

Yeni bir haftaya başlarken dolar yine rekor seviyeyi gördü. Eylül ayında çalkantılı bir şekilde ilerleyen döviz kuru vatandaşlar tarafından takip ediliyor. Sadece doları olanlar ya da yatırım yapmak isteyenler değil fiyatlardaki artışları da etkileyen para birimindeki değişimi öğrenmek için 'dolar ne kadar?', 'dolar kaç TL?' gibi sorularına cevap arayanlar sabahın erken saatlerinde soluğu internette alıyor. Peki 26 Eylül Pazartesi 2022 dolar ne kadar oldu? Bugün 1 dolar kaç TL? Dolar neden artıyor? Gelin birlikte bakalım. 👇

İçeriğin Devamı Aşağıda

Dolar Neden Yükseliyor?

Dolar Neden Yükseliyor?

Ekonomistlerin ve analistlerin söylediğine göre; ABD Merkez Bankası (FED)'in politika faizini 75 baz puan artırmış olmasının yanında, yıl sonuna kadar 125 baz puanlık daha faiz artırımı gerçekleştirilebileceği tahmini dolayısıyla dolar destekleniyor. 

Aynı zamanda öncü makroekonomik verilerin de resesyon endişesi oluşturduğunu bildiren yetkililer, Rusya-Ukrayna krizi dolayısıyla yaşanan enerji krizi dolayısıyla Euro ve sterlini de destekliyor.

Türk Lirası Neden Değer Kaybediyor?

Türk Lirası Neden Değer Kaybediyor?

FED'in yanı sıra Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB)'nin politika faizini indiriyor olması farklı normların doğmasına sebep oluyor. Açıklanan enflasyonun %80'in üzerinde olması söz konusuyken faizin 100 baz puan indirilmesi %12 seviyesine çekilmesine yol açtı. 

Bu durumun sonucunda TL'nin dolara karşı değer kaybı daha da hızlandı. Dolar her gün daha da yükselerek rekor seviyeye ulaşıyor. Nisan sonundan beri %19, yılbaşından itibaren ise %28'e yakın değer kaybeden doların son 1 yılda kaybettiği değer %54 oranında.

Detaylı Bilgi İçin 👇

Rekor Seviyeler: Dolar Ne Kadar Oldu?

Rekor Seviyeler: Dolar Ne Kadar Oldu?

Haftanın ilk gününde rekora koşan doların 26 Eylül Pazartesi günü kaç TL olduğu araştırılıyor. Peki dolar ne kadar?

  • Dolar Alış: 18,4422 TL

  • Dolar Satış: 18,4525 TL

Euro ve Altın da Artışta!

Euro ve Altın da Artışta!

Euro Alış: 17,8786 TL

Euro Satış: 17,8916 TL

Gram Altın Alış: 977,12 TL

Gram Altın Satış: 977,36 TL

Bu İçerik de İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın