Görüş Bildir
Haberler
Gümrük Memuruna Bıçaklı Saldırı: 'Kaçakçıların Hedefindeydi'

Gümrük Memuruna Bıçaklı Saldırı: 'Kaçakçıların Hedefindeydi'

Gaziantep'te Gümrük kapısında görevli memura bıçaklı saldırı düzenlendi. Saldırıya uğrayan A.M.'nin tedavisi yoğun bakımda sürüyor. Gümrük Çalışanları Sendikası, A.M.'nin çok kez kaçakçılara engel olduğu, bu nedenle tehditler aldığını belirtti. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Evine giderken saldırıya uğradı

Evine giderken saldırıya uğradı

Gaziantep'in Karkamış ilçesinde bulunan sınır kapısında görevli memur A. M. dün akşam mesai çıkışı evine giderken bıçaklı saldırı sonrası ağır yaralandı. 

Gaziantep Üniversitesi Yoğun Bakım Ünitesine kaldırılan ve tedavisi devam eden gümrük muhafaza memurunun hayati tehlikeyi atlattığı bildirildi. Büro Memur-Sen Gaziantep Şube Başkanı Hanifi Borazan da bir bildiri yayınlayarak 'Yine Karkamış, yine saldırı. Yeter artık!' dedi.

Gaziantep Şahinbey Belediyesi İlçe Meclis Üyesi CHP’li Uğur Kalkan da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla yaşanan saldırıyı duyururken “Karkamış'ta sözleşmeli gümrük muhafaza memuru olarak görev yapan bir vatandaşımız geçtiğimiz günlerde Gaziantep'te yolu kesilerek, bıçaklı saldırıya uğramış. Çok şükür durumu iyiymiş, kendisine acil şifalar diliyorum” ifadelerini kullandı.

Sendikalardan açıklama

Sendikalardan açıklama

Türk Büro-Sen’den dün yapılan yazılı açıklamada da “Gümrük çalışanlarının can güvenliği için acilen tedbir alınmalıdır” denildi. 

Günübirlik yolcuların farklı zamanlarda gümrük çalışanlarına saldırdığı belirtilen açıklamada, “Türkiye’de kamu çalışanlarına yönelik şiddet çözülmesi gereken temel meselelerden biridir. Bugün artık kamu çalışanları can güvenliklerinden yoksun bir şekilde hizmet üretmektedirler. Herkes evine akşam sağ salim gidebileceğinden endişelidir. Şiddet; ağır darp, bıçaklama ve silahlı saldırı gibi ölümle sonuçlanabilecek bir seviyeye çıkmıştır. Kısacası kamu çalışanlarının hayatı her dakika tehlike altındadır. Bunun için şiddete acil çözümler ve ağır yaptırımlar gereklidir. Çünkü şiddet durmak bir yana artarak devam etmesindeki en önemli neden etkin ve caydırıcı tedbirlerin hayata geçmemesidir” ifadelerine yer verildi.

'Tehditler alıyordu'

Gümrük Çalışanları Sendikası’ndan yapılan açıklamada ise, sözleşmeli gümrük memuru A.M.’nin 9 aylık görev süresi boyunca birçok kez kaçakçılara engel olduğu ve bundan dolayı tehditler aldığı belirtildi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
13
6
2
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın