Görüş Bildir
Haberler
Gözle Görülmeyen Tehlike: Kablosuz Ağların Vücudumuza Verdiği Zararları Görünce Şok Olacaksınız!

Gözle Görülmeyen Tehlike: Kablosuz Ağların Vücudumuza Verdiği Zararları Görünce Şok Olacaksınız!

Don't mind me
24.12.2018 - 14:44

Teknoloji çağının doruklarında olduğumuz şu günlerde her gün kablosuz ağlar, radyoaktif sinyaller gibi görünmez bir tehlike sarmalının içindeyiz. İnsan vücuduna zararları kanıtlanmış Wi-Fi, yaydığı yoğun radyasyonla insan sağlığını tehdit ediyor! Peki kablosuz ağlar sağlığa zararlı mı? Wi-Fi sağlığımızı nasıl etkiliyor? Vücuda etkileri neler? İşte sizin için derlediklerimiz!

İçeriğin Devamı Aşağıda

Uykusuzluğa sebebiyet verir!

Uykusuzluğa sebebiyet verir!

Hiç telefon yanınızdayken ya da Wi-Fi açıkken uyumakta zorlandığınız oldu mu? 2007'de yapılan bir deneyde katılımcıların bir kısmının yanlarında telefon varken, bir kısmına da telefonsuz şekilde uyurken beyin dalgaları ölçüldü. Yanında telefon olmayan grubun daha rahat uyuduğu gözlemlendi. 

Bilimsel olarak kanıtlanmış bu durum, elektromanyetik radyasyona maruz kalmış beynin uykuya dalmakta daha çok zorlandığını gösteriyor. Düzensiz ve kalitesiz uykuya bağlı olarak depresyon ve hipertansiyon gözlemlenebiliyor.

Çocukların gelişimini engelliyor!

Çocukların gelişimini engelliyor!

2004 yılında yapılan bir çalışma, kablosuz sinyallerin böbrek gelişimine ve genel olarak hücre oluşumuna engel olduğu yönündeydi. 2009 yılında yapılan başka bir çalışma da bunu kanıtlar nitelikteydi, araştırmada:

Hücre oluşumunu engelleyen bu durum özellikle çocuklarda büyüme problemine neden oluyor. Tam büyüme evresinde oldukları için daha çok etkileniyorlar.

diyerek çocukların kablosuz ağlarla ve radyasyon ile ilişkisini kısıtlamak gerektiğinin altını çiziyor.

Beyin fonksiyonlarını rayından çıkartıyor.

Beyin fonksiyonlarını rayından çıkartıyor.

4G radyasyonunun etkilerine bakan araştırmacılar, MRI teknolojisi ile inceledikleri katılımcıların beyinlerinde bazı bölgelerde aktivitelerin azaldığını gözlemledi.

Sperm kalitesini düşürür.

Sperm kalitesini düşürür.

Hepimiz, dizüstü bilgisayarların sperm kalitesini kötü etkilediğini duymuşuzdur. Benzer etkiye Wi-Fi da sahip. İnsanlar ve hayvanlar üzerinde yapılan deneylerle Wi-Fi dalgalarının sperm kalitesini olumsuz etkilediği kanıtlandı.

Doğurganlığı olumsuz etkileyebilir.

Doğurganlığı olumsuz etkileyebilir.

Hücrelere ve DNA'ya zarar veren kablosuz ağ dalgaları hakkında İsveç'te yapılan araştırmada, deney olarak kullanılan fareler 45 gün boyunca günde 2 saat kablosuz ağ dalgalarına maruz bırakıldı. Sonuç olarak yumurta üretiminde anormal bir düşüş gözlendi.

İsveç Karolinska Enstitüsü'nün 2011'deki bu araştırmasında, 'Hamile kadınların kablosuz aletlerden uzak durması gerekiyor. Bu konuda alınan önlemler yetersiz. Kablosuz ağların fetüse olan etkisi yadsınamaz.' notunu düştü.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kalbin büyük bir stres altındaymış gibi çalışmasına neden olur.

Kablosuz ağların yanındayken vücuttaki bazı bölgelerin ve organların verdiği tepkiler değişebilir. Kalbin işleyişi, kablosuz ağların yanında düzenden çıkar ve çarpıntıya dönüşebilir.

Kanserle kablosuz ağın ilişkisi var mı?

Kanserle kablosuz ağın ilişkisi var mı?

Uzun süredir tartışılan bu önemli konu, bilim camiasını ikiye bölmüş durumda. Çeşitli araştırmalar, kablosuz ağların kanseri tetiklediğini gösterirken kimileri farklı yorumlarda bulunuyor. Yine de kablosuz ağlarla mesafenin korunması tavsiye ediliyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
127
61
42
35
21
18
15
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın