Görüş Bildir
Haberler
Gözaltına Alınanlar Arasındaki En Yüksek Rütbeli İsim: 2. Ordu Komutanı Huduti

Gözaltına Alınanlar Arasındaki En Yüksek Rütbeli İsim: 2. Ordu Komutanı Huduti

ATKN
16.07.2016 - 19:18 Son Güncelleme: 16.07.2016 - 19:33

Darbe girişiminin ardından gözaltına alınan isimlerden birisi de 2. Ordu Komutanı Orgeneral Adem Huduti. Huduti, gözaltına alınan askerler arasındaki en yüksek rütbeli isim. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

2. Ordu Komutanı Orgeneral Adem Huduti - 2. Ordu Kurmay Başkanı ve Malatya Garnizon Komutanı Tümgeneral Avni Angun

Darbe girişimine yönelik soruşturma kapsamında, 2. Ordu Komutanı Orgeneral Adem Huduti ile 2. Ordu Kurmay Başkanı ve Malatya Garnizon Komutanı Tümgeneral Avni Angun gözaltına alındı.

Operasyonda Orgeneral Huduti ile Tümgenerel Angun'un yanı sıra 2'si tuğgeneral, 4'ü asker 10 kişi gözaltına alındı, darbeci askerlerden kurmay yarbay binbaşı Fatih Kılınç da ölü ele geçirildi.

Suriye, Irak ve İran sınırındaki bütün kentlerdeki askeri birlikler 2. Ordu'ya bağlı

Suriye, Irak ve İran sınırındaki bütün kentlerdeki askeri birlikler 2. Ordu'ya bağlı

2.  Ordu Komutanı Orgeneral Adem Huduti gözaltına alınan en üst düzey rütbeli asker. PKK ile mücadelenin ana komuta merkezi de Malatya'daki ikinci ordu karargâhı. 

Suriye, Irak ve İran sınırındaki bütün kentlerdeki askeri birlikler 2. Ordu'ya bağlı.

Huduti, gece yaptığı yazılı açıklamada 2. Ordu bünyesindeki bütün birliklerin kışlalarında ve emir komuta zinciri dışında bir faaliyet içerisinde olmadığını ifade etmişti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Milli irade ve emir komuta zinciri dışında yapılmak istenenleri demokrasi ve millete karşı yapılmış hukuksuz bir faaliyet olarak değerlendirdiğini belirten Huduti, şu ifadeleri kullanmıştı:

'Bu faaliyetlere katılan personelin derhal emir komuta zincirindeki görevlerine ve komutanlarının emrine girmelerini kendilerinin ve ülkemizin menfaatine olduğunu ikazen hatırlatıyorum. Aziz milletimizin, sağ duyu ve itidal ile görevini yapan personelimize desteklerini sürdürmelerini temenni ediyorum.'

Al Jazeera ve AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
88
27
26
22
17
11
4