Görüş Bildir
Haberler
Göz Yaşımız Pıt! Bir Zamanlar Facebook'a Girme Sebebimiz Olan 13 Oyun

Göz Yaşımız Pıt! Bir Zamanlar Facebook'a Girme Sebebimiz Olan 13 Oyun

Sosyal medyanın hayatımıza yeni yeni girmeye başladığı yıllarda Facebook içinde barındırdığı bazı ufak çaplı ve basit oyunlarla kullanıcılarını ekran başına kilitlemeyi başarıyordu. O yıllarda Facebook kullandıysanız oynamamış olmanızın imkansız olduğu 13 oyun bu listemizde.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Farmville

1. Farmville

Kısa sürede dünya çapında bir çılgınlığa dönüşen Farmville ile hayalimizdeki çiftliği kurup ürünlerimizi yetiştiriyor ve bunları satarak döngüyü devam ettiriyorduk. Kaç kişi yetişen pancarlarını toplamak için gece yarılarına alarmlar kuruyordu bir bilseniz...

2. Happy Aquarium

2. Happy Aquarium

Adından da anlaşılabileceği üzere bir akvaryum kurup içini türlü çeşitli balıkla doldurduğumuz Happy Aquarium da adeta terapi niteliğinde bir oyundu. Özel balıkları elde edebilmek için neler çekerdik.

3. Pet Society

3. Pet Society

Sevimli hayvan karakterimizi yaratıp sonrasında ise evini dekore ettiğimiz oyunda koşu yarışı gibi çeşitli mini oyunlarla para da kazanabiliyorduk. Her hafta yenilenen eşya temaları da birbirinden güzel ancak pahalı olurdu.

4. Bil ve Fethet

4. Bil ve Fethet

Bildikçe rakiplerimizin topraklarını işgal edip adım adım zafere yürüdüğümüz yerli ve milli bilgi yarışmamız Bil ve Fethet'in tadını veren hiçbir bilgi yarışması gelmedi. Arkadaşlarla oynayıp genel kültürümüz ile hava atmak apayrı bir keyifti.

5. Wild Ones

5. Wild Ones

Efsane oyun Worms'ü fazlasıyla hatırlatan bu Facebook oyunu da başına oturunca zamanın nasıl geçtiğini anlayamadığımız yapımlardandı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Criminal Case

6. Criminal Case

Dedektifliğe ilk adımlarımızı attığımız Criminal Case ile adım adım suç mahallini inceler, ipuçları toplar ve en sonunda ise bunlar ışığında suçluya ulaşırdık.

7. Çete Savaşları

7. Çete Savaşları

Yazı tabanlı basit bir RPG olarak tanımlayabileceğimiz Çete Savaşları bizleri çetelerin ve mafyaların kol gezdiği bir evrene dahil ediyordu. Bizler de oyunun başından kalkmadan saatlerce bu karanlık dünyada yolumuzu bulmaya çalışıyorduk.

8. FishVille

8. FishVille

Farklı temalarda rengarenk akvaryumlar oluşturup içine koyduğumuz farklı balıklarla ilgilendiğimiz FishVille çoğumuzu gerçek dünyada kopartıp sanal bir akvaryum başında saatler geçirtiyordu.

9. CityVille

9. CityVille

Sonu 'Ville' ile biten neredeyse her yapım gibi bir Zynga uygulaması olan CityVille'de de bir belediye başkanı edası ile başına geçtiğimiz şehri yönetiyorduk.

10. Cafe World

10. Cafe World

Herkesin aklınn ucundan en az bir kez geçen şirin ve tatlı bir cafe açma fikrini gerçeğe dökebildiğimiz bu Facebook oyununda diğer insanların cafelerini ziyaret edip kimi zaman kıskançlık krizlerine giriyorduk. Ah anılar...

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Vampire Wars

11. Vampire Wars

Bizleri vampir klanları, kana susamış avcılar ve karanlık bir dünya ile tanıştıran Vampire Wars'ta sıralama kapmak için kırk takla attığımız günler size de daha dün gibi gelmiyor mu?

12. YoVille

12. YoVille

Bir diğer Zynga yapımı olan YoVille ise bizi sanal bir şehrin sokaklarında gezip dolaşmaya, çeşitli etkinliklere katılmaya ve en önemlisi de sosyalleşmeye davet ediyordu.

13. Zoo Kingdom

13. Zoo Kingdom

Hayalimizdeki hayvanat bahçesini oluşturup içine gerek gerçek gerekse de birbirinden fantastik hayvancıklar koyarak hem onları, hem de ziyaretçilerimizi mutlu etmeye çalıştığımız oyun da akıllardan silinmeyenler arasında.

İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
10
9
9
2
2
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın