Görüş Bildir
Haberler
Göz Şeklinize En Uygun ve Pratik Şekilde Eyeliner Çekmek İçin Bilmeniz Gereken 10 Şey

Göz Şeklinize En Uygun ve Pratik Şekilde Eyeliner Çekmek İçin Bilmeniz Gereken 10 Şey

luna
15.11.2022 - 16:14

Düzgün bir eyeliner çekmeyi kim istemez ki? Gelin göz yapınıza uygun bir şekilde nasıl eyeliner çekebilirmişsiniz birlikte bakalım! 👇

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Badem gözler için...

Badem göz için gözün iç kısmında ince başlayıp, dışa doğru kalınlaşması gereken bir eyeliner uygulamalısın. Burada önemli olan bir diğer şey de alt kirpik diplerinin ortasına kadar siyah kalem sürmek. Bu şekilde daha soft bakışlar elde edebilirsin.

2. Monolid gözler için...

Tek bir göz kapağına sahip olan Monolid göz şekli için eyeliner söz konusu olduğunda kalın ya da ince fark etmeksizin yukarı doğru kuyruğu olan bir eyeliner çekmeli ve gözlerini ortaya çıkarmalısın.

3. Düşük gözler için...

Düşük olan gözlerinizi olduğundan daha yukarıda göstermek için uzun ama çok kalın olmayan kuyruklu bir eyeliner çekmelisin. Göz pınarlarının olduğu kısma da ince bir çizgi çekip daha çekik gözlere sahip olabilirsin.

4. Aşağı bakan gözler için...

Sürekli üzgünmüş gibi bakan aşağı doğru olan gözler için kuyruğunu olabildiğince kavisli ve yukarı doğru çekmelisin. Burada dikkat etmen gereken şey ise eyeliner kuyruğunu alt kirpik dibinin bittiği noktadan yukarı doğru uygulamalısın.

5. Yakın gözler için...

Birbirine yakın olan gözler için göz pınarlarına sürmekten kaçınarak, dışa doğru uzun ve keskin bir eyeliner çekmelisin. Gözler yakın olduğu için dışarıya doğru kuyruklu bir eyeliner çekmek gözlerinin yakınlığını nötrleyerek olduğundan daha uzak gösterecektir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Büyük gözler için...

Büyük gözler için kısa kuyruklu ve kirpik dibinden başlayan bir eyeliner tercihi yapmak gözlerini olduğundan daha küçük gösterecektir. Bir diğer yapabileceğin eyeliner ise üst kirpik çizgine hem içte hem dışta aynı kalınlıkta olacak şekilde eyeliner çekip alt kirpik çizginin iç kısmına göz kalemini sürebilirsin.

7. Uzak gözler için...

Uzak gözler için yakın gözlerde yaptığımızın tam tersini yapmamız yeterli olacaktır. Gözleri olduğundan daha yakın göstermek için kısa kuyruklu ve kavisli bir eyeliner çekip göz pınarlarındaki eyeliner'ı biraz daha burun kısmına doğru uzatmalısın.

8. Asimetrik gözler için...

Aynaya düz ve dik bir şekilde bakıp üst kirpik kısmının ilk kısmına ince, orta kısmına kalın ve son kısmına doğru tekrar incelen bir eyeliner çekmelisin. Gözlerinin asimetrik şeklinin nötrleşmesi için kısa bir kuyruk da çekebilirsin.

9. Geniş gözler için...

Geniş gözleri biraz da olsa küçük göstermek için üst kirpik kısmına baştan sona doğru olacak şekilde ne kalın ne de ince bir çizgi şeklinde eyeliner çekebilir ve kısa ya da belli belirsiz bir kuyruk da ekleyebilirsin.

10. Yuvarlak gözler için...

Yuvarlar gözleri yumuşatmak ve çekik göstermek için yukarı doğru kavisli bir eyeliner kuyruğu yapmalı ve dış köşeye doğru kalınlaştırmalısın. Ayrıca göz pınarının iç kısmına burnuna doğru küçük bir çizgi çekebilir daha da çekik ve badem şeklinde bir göz şekli yaratabilirsin.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
11
6
3
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın