Görüş Bildir
Haberler
6 Kez Şikayetçi Olmuştu: Göz Göre Göre Gelen Cinayet...

6 Kez Şikayetçi Olmuştu: Göz Göre Göre Gelen Cinayet...

Emre Ordu
17.12.2022 - 11:42 Son Güncelleme: 17.12.2022 - 11:48

Şırnak'ta yaşayan Mihriban Altürk, 8 ay önce boşandığı erkek tarafından katledildi. Abla Taybet Üren, kardeşinin evliliği boyunca şiddete uğradığını ve defalarca şikâyetçi olduğunu belirterek 'Artık kadınlar katledilmesin' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Uludere’de oturan Mihriban Altürk, bu yılın başında Metin Şengil'e boşanma davası açtı. Şengil, Altürk’ü ve ailesini ölümle tehdit etti. 6 kez şikâyetçi oldu ve hakkında uzaklaştırma kararı aldırdı ancak Şengil bunları da pek çok kez ihlal etti. Mart ayında boşanan ve ailesinin yanına yerleşen Mihriban, 21 Nisan 2022’de akşam saatlerinde kızı, oğlu ve kız kardeşi ile Yeşilova Mahallesi'nde yürüdüğü sırada Metin Şengil'in pompalı tüfekli saldırısına uğrayarak yaşamını yitirdi. Olayda 8 yaşındaki kızı da yaralandı. 

Metin Şengil, “boşandığı eşi kasten öldürmek”, “alt soya karşı hayati tehlike geçirmesine sebebiyet verecek nitelikte silahla kasten yaralama” suçlarından tutuklandı. 8 Aralık’ta Şırnak’ta hakim karşısına çıkan Metin Şendil’in davası 27 Ocak’a ertelendi.

"Olaydan iki gün önce keşif yapmış"

"Olaydan iki gün önce keşif yapmış"

BirGün'den Sibel Bahçetepe'nin haberine göre, abla Taybet Üren,  'Kardeşimi koruyamadılar göz göre göre öldü. Bu insanın en ağır cezayı almasını isterim. Geçen gün görülen davada ‘Yok eşimi seviyordum, onunla plan yapmıştım kaçacaktık, yok pompalı tüfek kemere takıldı’ gibi yalan beyanlarda bulundu. Eğer gerçekten kaçırma gibi bir niyeti olsaydı zaten gerçek kurşunla gelmezdi' dedi.

Olay günü kardeşinin yanında olduğunu anlatan abla Ülgen “Biz her akşam iftar sonrası yürüyüşe çıkardık. Olaydan iki gün önce ticari taksi ile evimizin olduğu yere gelmiş ve keşif yapmış zaten. Planlanmış bir cinayet bu. Olay günü de araba ile yanımıza geldi. Arabadan iner inmez üzerimize doğru koştu. Ben silahı tuttum, üç el yere ateş etti. Kardeşim çocuklarını alıp kaçmaya başladı. Barut elimi yakınca ben yere düştüm, bu şahıs kardeşimin arkasından koşarak ateş etti, hatta kardeşim yerdeyken bile ateş etti. Bu nasıl bir yanlışlıkla öldürmektir?” diye sordu.

"Kadınların canı bu kadar değersiz olmamalı"

"Kadınların canı bu kadar değersiz olmamalı"
İçeriğin Devamı Aşağıda

8 yaşındaki yeğeninin de çıkan saçmalardan yaralandığını söyleyen abla Üren, şöyle devam etti:

“Saçmalar hala vücudunda. O kadar derine inmiş ki doktor omuriliğine yakın olduğunu ve ameliyat yaparsa felç kalabileceğini söyledi. Kardeşim koruma kararı aldırdı, şikâyetlerde bulundu ama hiçbir şey yapılmadı. Türkiye'de bu kadar kadın cinayetleri oluyor. Hangisini koruyabiliyorlar ki? Defalarca kardeşimle emniyete gittim. Kardeşim sığınma evine gitti. Koruma kararı veriyorlardı, adam her gün kapımızdaydı. Dört defa kuralları ihlal etti. Her gün kapımıza geliyordu, emniyeti arıyorduk, geliyorlardı, götürüyorlardı. Öbür gün serbest kalıyordu. Ölüm tehditlerinde bulunuyordu. 

En son artık kardeşim kararlıydı, babama ‘Beni o cehenneme gönderme. Ben 9 senedir her gün dayak yiyerek başımı yastığa koyuyorum’ dedi. Son aylarda ‘artık abla benim umudum kalmadı, bu insan beni mezara götürecek’ dedi. Kardeşimin katledilmesi kesinlikle planlanmış bir cinayettir. Bu insanın en ağır cezayı almasını istiyorum. Artık kadınlar katledilmesin. Kadın cinayetlerine ağırlaştırılmış müebbet bile az. Her gün bir kadın katlediliyor. Yani bir kadının yaşamaya hakkı yok mu? Kadınların canı bu kadar değersiz olmamalı.”

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

6 kez de olsan 100 kez de olsan bir şey farketmiyor,uzaklaştırma kararı çıkarttırılıyor,herif ihlal ediyor,hoop gene serbest. Herif de biliyor tabi amann nas... Devamını Gör

RACON X RACON

Aile Bakani sen kösende saklan yalandan yere kadinlari koruyoruz deme artik.Sizden yüz bulan bu köpeklerin hapishaneerde Milletin parasindan yemek yemeleri ... Devamını Gör

Boncuk Mavisoy

O kadar şikayete rağmen tutuklamamışlar, neden kendini korumadın abla? Belli ki devlet görevini yapmıyor, o halde sen kendini koruyacaksın. Yanında silah taş... Devamını Gör