Görüş Bildir
Haberler
Göz Çevresindeki Kırışıklıklardan Kurtulmak İçin Yalnızca 1 Dakikanızı Alacak Mucizevi Japon Masaj Teknikleri

Göz Çevresindeki Kırışıklıklardan Kurtulmak İçin Yalnızca 1 Dakikanızı Alacak Mucizevi Japon Masaj Teknikleri

İlayda
08.06.2021 - 08:45

Shiatsu, kendinize yapabileceğiniz en basit masajlardan biri olmakla beraber sağlığınıza ve genel esenliğinize büyük faydalar sağlayabilir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Kaz ayaklarından nasıl kurtulabiliriz?

1. Kaz ayaklarından nasıl kurtulabiliriz?

Kaz ayakları gözümüzün kenarlarındaki kırışıklıklardır ve ne yazık ki cildimizde bulunan en belirgin kırışıklıklardan birisi olarak bilinir. En büyük iki nedeni ise UV ışınlarına maruz kalmak ve cildin yaşlanması ancak iyi haber şu ki, Shiatsu sayesinde kaz ayaklarından kurtulabilme imkanımız var. Öncelikle yapmanız gereken şey, işaret parmaklarınızı gözünüzün dış köşelerine yerleştirip o bölgeyi biraz ısıtmak. Bundan sonraki süreç oldukça basit.

Hareket: Parmaklarınızla bastırın, ardından bırakın. Ayrıca parmaklarınızı bölgeden ayırmadan kaslarınızı şakaklara doğru da çekebilirsiniz. Bunu her iki tarafta 3'er saniye boyunca 3 kez tekrarlayın.

2. Göz altı kırışıklıklarından nasıl kurtuluruz?

2. Göz altı kırışıklıklarından nasıl kurtuluruz?

Göz altımızda bulunan deri oldukça incedir ve bu da o derinin gevşemesinin veya kırışmasının da bir o kadar kolay olduğu anlamına geliyor. Vücudumuzdaki diğer derilere oranla daha hızlı yaşlanır. Neyse ki, shiatsu bu bölgeyi gençleştirmemize ve cildin daha sıkı ve çok daha genç görünmesine yardımcı olabilir. Yapmanız gereken işaret, orta ve yüzük parmaklarınızı her iki gözün hemen altındaki kemiğe koymak ve hareketi verilen süre boyunca tekrarlamak.

Hareket: Parmaklarınızı koyduğunuz üç noktaya hafifçe bastırın. Parmaklarınızı 10 saniye orada tutun, ardından bırakın. Egzersizi iki kez tekrarlayın.

3. Göz altında oluşan şişkinlik ve torbalar nasıl giderilir?

3. Göz altında oluşan şişkinlik ve torbalar nasıl giderilir?

Hepimiz göz altında oluşan şişlikleri ve torbaların nasıl göründüğünü biliyoruz çünkü muhtemelen hepimiz bir noktada bunu deneyimlemişizdir. Shiatsu'nun bizim için de bunu düzeltmenin bir yolu var, bu yüzden gerçekte olduğumuzdan daha yaşlı görünmemize gerek yok. Yapmamız gereken işaret parmaklarımızı gözümüzün iç köşelerine yerleştirmek. Oradan gözümüzün dış köşelerine ulaşana kadar o yolu takip ederek hareketler yapmalıyız. Sadece cildinizi germemeye veya hareket ettirmemeye çalışın. Egzersizi bitirdikten sonra işaret ve orta parmaklarınızı gözünüzün iç ve dış noktalarına yerleştirin ve hafifçe bastırın.

Hareket: Parmaklarınızla konturu takip edin. Ardından gözlerinizin hem iç hem de dış taraflarına hafifçe bastırın. Tüm bu adımları 3'er kez 3'er saniye yapın.

4. Shiatsu, bir masaj türünden daha fazlası.

Shiatsu, 'parmak basıncı' olarak tercüme edilir ve 1900'lerde Japonya'da ortaya çıkan yoğurma, presleme, dokunma, germe ve yatıştırma tekniklerini kullanan bir terapötik masaj şeklidir. Sağlığımıza ve esenliğimize birden fazla yönden fayda sağlayabilecek vücudun bölgelerine baskı uygulamak için parmaklara, başparmaklara ve avuç içlerine güvenilir. Stres ve kaygı, kas ve eklem ağrılarının giderilmesi, yorgunluk, uykusuzluk veya siyatik, artrit ve sinüzit gibi durumlar için shiatsu masajı gerçekten faydalı olabilir.

5. Shiatsu'nun başlıca prensipleri

Japon tıbbının temel kavramlarından biri qi'dir ('çi' olarak telaffuz edilir). Qi dengesi bozulduğunda, soğuk algınlığı, grip, baş ağrısı, vücut ağrıları, kas ağrısı veya sindirim güçlüğü gibi belirtiler ortaya çıkabilir. Shiatsu, insan vücudundaki qi akışını uyarır ve uyumlu hale getirir, bu da vücudun iyi ve sağlıklı hissetmesini sağlar. Shiatsu terapistleri, vücuttaki dengesizlikleri fark edebilir ve seanslar yoluyla onları düzeltmeye çalışabilir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Yüzünüzün diğer bölümleri için Shiatsu egzersizleri

Shiatsu, kaşlarınız arasındaki kırışıklıklardan kurtulmanıza yardımcı olur. Tek yapmanız gereken işaret orta ve yüzük parmaklarınızı iki kaşınızın arasında bulunan bölgeye koymak. 5 ila 7 saniye boyunca o noktalara basın, ardından bir kez daha tekrarlayın.

Kaşlarınız sarkıyor ise Shiatsu daha genç bir görünüm için o bölgeyi canlandırmaya yardımcı olabilir. Yine işaret, orta ve yüzük parmaklarınızı kaşlarınızın dış, orta ve iç kısımlarına yerleştirmelisiniz. Bundan sonra, orta derecede basınç uygulayarak kaşlarınızı geriye doğru itin. Bunu yaklaşık 7 saniye boyunca yapın.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
10
5
3
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Söyledim gitti

Açıklama ile olmuyor. video ya da gif yok mu bu hareketlerin?