Görüş Bildir
Haberler
Göz Ardı Etmeyin! Vücudunuzun 'Vitaminim Bitti!' Diye Çığlık Attığını Gösteren 8 İşaret

etiket Göz Ardı Etmeyin! Vücudunuzun 'Vitaminim Bitti!' Diye Çığlık Attığını Gösteren 8 İşaret

Rinascita
25.03.2018 - 02:35

Vücuttaki vitamin eksikliğine bir sürü tedavi olmasına rağmen, dünyanın farklı ülkelerinden birçok kişi hala vitamin eksikliği sorunu ile uğraşıyor. Fakat ne olursa olsun, bu durum yan etkisini/yararlarını bilmeden farklı vitamin kullanımlarına gerekçe olarak gösterilemez. 

Bilim insanları vücudun yalnızca dengeli beslenmeye ihtiyaç duyduğunu belirtiyor. Biz de sizler için derlediğimiz bu içerikte vitamin eksikliğinin belirtilerini ve sağlığınıza zarar vermeden bu vitaminleri vücudunuza nasıl alacağınızı anlatacağız.

Kaynak: https://steptohealth.com/strange-sign...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Saç dökülmesi

1. Saç dökülmesi

Sebep: 

B7 (biyotin) eksikliği olması gerekenden çok fazla çiğ yumurta yemekten kaynaklanıyor. Çiğ yumurtada bulunan, avidin adlı madde vücudun biyotini sindirmesini engelliyor. 

Yapılması gereken:

B7 vitamini tüketimin arttırmalısınız. Daha fazla soya fasulyesi, püre veya fırınlanmış patates, muz ve badem tüketmelisiniz.

2. Kramplar

2. Kramplar

Sebep: 

Sık sık kramp girmesi vücuttaki kalsiyum, magnezyum ve potasyum eksikliğinden ötürüdür. Çok fazla spor yaptığınızda bunu yaşarsınız. Çünkü terledikçe vücuttan çok fazla mineral kaybedersiniz. 

Yapılması gereken: 

Fındık ve badem gibi kuru yemişler, balkabağı, muz ve elma tüketimini arttırmalısınız.

3. Ciltteki kızarıklıklar

3. Ciltteki kızarıklıklar

Sebep:

Ciltteki kızarıklıkların temel sebebi vücudun B7 (biyotin) eksikliğidir. Vücudumuzda çok fazla yağda çözünen vitamin bulunur ama B grubu vitaminlerin takviye ile alınması, yenilenmesi gerekir. 

Yapılması gereken:

Eczanelerden alınan vitaminlerin yanı sıra, besin düzeninizi değiştirerek de vücuttaki biyotin miktarını arttırabilirsiniz. Mantar, patates, peynir, haşlanmış yumurta, ıspanak ve karnabahar tüketimi biyotini arttırır.

4. Uzuvlarda uyuşukluk hissi

4. Uzuvlarda uyuşukluk hissi

Sebep:

B6, B12 ve B9 vitamini bakımından zengin besinlerin az tüketimi uzuvlardaki uyuşukluk hissine sebeptir. Bu vitaminler hücrelere oksijen taşınmasında rol alan kan hücrelerinin üretiminde kullanılan besin bloklarını etkiler.

Yapılması gereken:

Fasulye, narenciye, deniz ürünleri ve kümes hayvanlarının daha fazla tüketilmesi gerekir.

5. Kalça ve ellerdeki şişlikler

5. Kalça ve ellerdeki şişlikler

Sebep:

Akne görünümlü şişlikler vücuttaki A ve D vitaminleri ile yağ asitlerinin 

Yapılması gereken:

Trans yağ kullanımını azaltmayı deneyin. Daha fazla somon ve fındık tüketin. Tatlı kırmızı biber ve havuç gibi sebzelerde bulunan A vitamini tüketimini ihmal etmeyin.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Gözlerin beyazında meydana gelen sarılık

6. Gözlerin beyazında meydana gelen sarılık

Sebep:

B12 vitamin eksikliği en büyük sebeplerden biridir. 

Yapılması gereken:

Beslenme düzeninize daha fazla vitamin kaynağı eklemelisiniz. İnek ve tavuk ciğerinde, sütte, somonda, ton balığı ve koyun etinde bol miktarda B12 vitamini bulunur.

7. Zarar görmüş diş dokusu

7. Zarar görmüş diş dokusu

Sebep:

Diş dokusunun zarar görmesinin altında D vitamini eksikliği bulunur. Araştırmalar D vitamini eksikliği yaşayan insanların çok fazla diş sorunu yaşadığını gösteriyor. 

Yapılması gereken:

Kalsiyum, fosfor ve D vitamini bakımından zengin bir beslenme düzeni diş sağlığı için çok önemlidir. Süt ve süt ürünleri, kahverengi pirinç, domates, fasulye, balık, üzüm ve narenciye tüketimi bu vitaminleri vücuda kazandırır.

8. Ağız köşesinde çatlaklar

8. Ağız köşesinde çatlaklar

Sebep:

Ağız köşesindeki çatlaklar vücuttaki demir ve çinko bakımından zengin olan B3, B2, B12 vitamini eksikliğini gösterir. 

Yapılması gereken:

Daha fazla kümes hayvanı, balık, yumurta, fasulye ve fındık tüketmeye çalışın. Ayrıca demir miktarını arttırmaya ve enfeksiyonla savaşmaya yardımcı olmak amacıyla C vitamini takviyesi de işe yarayacaktır.

Unutmayın!

Bu işaretlerin vücuttaki vitamin eksikliğini gösterdiğini unutmayın. Her zaman vitamin takviyesine ihtiyacınız olmayabilir. Bazen yalnızca besin düzeninizi değiştirerek de bu vitamin eksikliklerini kapatabilirsiniz. Ama bununla beraber bu belirtiler vitamin eksikliğinden çok daha ciddi sağlık sorunlarına da işaret ediyor olabilir. 

Mesela akneler alerjik reaksiyonlar, kollardaki uyuşukluk hissi de boyunla ilgili bir sorun sonucu oluşuyor olabilirler. Bu nedenle doktor kontrolünü ihmal etmemelisiniz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
691
144
36
36
31
29
14
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?