Görüş Bildir
Haberler
Görünce Millet Nelere Takmış Diyeceğiniz Dünyanın En Acayip 10 Destek Grubu

etiket Görünce Millet Nelere Takmış Diyeceğiniz Dünyanın En Acayip 10 Destek Grubu

Dövüş Kulübü filmini izlemeyen kalmamıştır herhalde. Dünyanın hem en çok okunan romanlarından hem de en çok izlenen ve sevilen filmlerinden olan Dövüş Kulübü hayatımıza hem ilginç kavramlar hem de sıra dışı karakterler sokmuştu. Filmde Edward Norton tarafından canlandırılan ve uykusuzluk problemi yaşayan karakter bunu çözmenin yolunu türlü çeşit destek gruplarına katılıp oradaki çaresiz insanlarla vakit geçirerek bulmuştu. Kanserli hastalardan uyuşturucu bağımlılarına ve alkoliklere kadar çeşitli insanların katıldığı bu destek grupları özellikle Amerika'da çok yaygın. Bu grupların bir kısmı artık değişen zamana ayak uydurup sosyal medya siteleri tarafından da örgütleniyormuş; en çok da Facebook. Genelde filmlerde görüp tanıdığımız bu destek grubu kavramı çok tuhaf şeyleri barındırıyor bünyesinde. Bakın neler için destek grupları kurulmuş, kimler gidip ne faydalar sağlıyorlar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Karpal Tünel Sendromu Destek Grubu

1. Karpal Tünel Sendromu Destek Grubu

Karpal tünel sendromu nöropatik bir sendrom. Ele giden medyan sinirin el bileğindeki karpal tünelden geçerken çevre kılıf tarafından sıkışmasıdır. Günümüzde en çok bilgisayar, akıllı telefon, tablet gibi elektronik cihazları kullanmaktan dolayı görülüyor. Ölümcül bir hastalık değil bildiğimiz kadarıyla. Neden desteğe ihtiyaç var bilemedik. 'Oyy, sırtlarım hep kulunç olmuş' grubu da lazım o zaman, o da kurulsun.

2. Gıda Alerjisi Destek Grubu

2. Gıda Alerjisi Destek Grubu

İnsanların hangi gıdalara alerjisi olduğunu duysanız çok şaşırırsınız. Çilek, yumurta, çikolata en bilinenleri. Peki hiç mandalina, sucuk, balık, kaşar peyniri, süte alerjisi olan insanlar tanıdınız mı? Alerji de ölümcül bir hastalık değil çoğu zaman. Ani şoklara sebep olan ve solunum durması yüzünden ölüme sebep olan türleri olsa da o yiyeceği tüketmemekle basitçe kurtulabildiğiniz bir durum. Peki neden destek grubu var? Çikolata yemem yasak olsaydı ben de ihtiyaç duyardım orası kesin; ölümden beter hayat resmen.

3. Estetik Cerrahi Operasyonum Kötü Oldu Destek Grubu

3. Estetik Cerrahi Operasyonum Kötü Oldu Destek Grubu

Estetik cerrahi operasyonu yaptıranları hor görmemek lazım. Bazı durumlarda kişinin kendi bedeninden memnuniyetsizliği o kadar büyük boyutta ki psikolojik problemler yaşaması kaçınılmaz. Doktorlar bunu aşmak için cerrahi müdahalelerin gerekli olduğunu düşünüyorlar. Ya da daha çok para kazanmak için böyle diyorlar bilemiyoruz. Bu ameliyatlar her zaman istenen sonuçları vermeyebiliyor. Patlayan silikonlar, yanlış şekil verilmiş bir burun gibi durumlar çok sıkıntı verici olabiliyor. Dünyada ne dertler var bize ne diyebilirsiniz ama demek ki bu insanların da desteğe ihtiyacı varmış.

4. İnternet ve Oyun Bağımlıları Destek Grubu

4. İnternet ve Oyun Bağımlıları Destek Grubu

Alkol, uyuşturucu falan tamam; bunlara gayet alışkınız. Yeni çağın uyuşturucusu da internet sanırız. Her gün saatlerini, hatta aylarını ve yıllarını bilgisayar ekranları karşısında harcayan bir nesille karşı karşıyayız. Japonya gibi ülkelerde oyun bağımlılığı da had safada yaşanıyor hatta gazete haberlerine konu olan 'bilgisayarda oyun oynarken öldü' gibi vakalara bile alıştık sayılır. Bırakmak zor olsa gerek ki böyle destek grupları kurulmuş. Derdinizi sevelim diyor Allah'a havale ediyoruz bu arkadaşları.

5. Uzaylılar Gerçektir Ulan Destek Grubu

5. Uzaylılar Gerçektir Ulan Destek Grubu

Özellikle Amerika'da uzaylıların gerçek olduğuna inanan insan sayısı çok fazla. Buna inanmakla yetinmeyen Amerikalılar uzaylıların sık sık dünyayı ziyaret ettiğine, insanları kaçırıp deney yaptıklarına da inanıyorlar. Zaten koca bir sinema sektörü de var ellerinde bunu destekleyecek. Canı sıkılan bu arkadaşlar sık sık belgesellere konu olan kaçırılma hikayeleri anlatıyorlar; inanıp inanmamak size kalmış. Demek inanmayanları da bol ki uzaylılar vardır ve bizi mütemadiyen kaçırır diyen insanlar kendilerine destek grupları kurmuşlar. Kendileri çalıp kendileri oynuyor olsalar gerek.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Şekerden Vazgeçemeyen Bağımlılar Destek Grubu

6. Şekerden Vazgeçemeyen Bağımlılar Destek Grubu

7. Uyurgezerler Dayanışıyor Topluluğu

7. Uyurgezerler Dayanışıyor Topluluğu

Yine dertlerden dert beğenmişler; uyurgezerler toplanıp vah bizim halimiz demişler. Şimdi doğruya doğru; bazen tehlikeli sonuçları olabiliyor. Uykusunda yürüyen bir insan camdan düşebilir, o halde evinden çıkıp gidebilir, kazalar falan yaşanır yani mümkün. Ama bir doktora görünün be kardeşim. Yani evet sıkıntınız çok ama belki tedavisi vardır, çözer kurtulursunuz. Gerçi uykusunda konuşanlar daha sıkıntılı bir topluluk. Gündüz yediği naneleri gece uykusunda öten insanlar birleşse daha çok yardımcı olurlar birbirlerine. Mazallah yengelerimiz kızıyor bu durumlara.

8. Cansız Nesnelere Bağıranlar Destek ve Tedavi Grubu

8. Cansız Nesnelere Bağıranlar Destek ve Tedavi Grubu

Var böyle bir şey. Size de oluyordur. Telefona bağırmak var, kafanızı çarptığınız kapıya bağırmak var, duvarlara da ha keza. İnsan bazen sinirlendiğinde ne yapacağını gerçekten şaşırıyor. Bir de canlıları incitmemek için bunu yapan kibar insanlar var. Bu iyi bir şey aslında. Ama insanın içinden aniden bir Alien çıkıp da hönkürmesi korkutucu olabilir elbette. Bu durumu kontrol altında tutmak isteyenler birleşmiş ve birlik olurlarsa bu sorunun üstesinden geliriz diye düşünmüşler. Allah yar ve yardımcıları olsun.

9. Gaz Çıkarmak Özgürlüktür Kulübü

9. Gaz Çıkarmak Özgürlüktür Kulübü

10. Bencil Kocalarından Bıkan Kadınlar Destek Grubu

10. Bencil Kocalarından Bıkan Kadınlar Destek Grubu

Bu grup ülkemizde kurulsa kaç üyesi olurdu acaba. 'Necati, oğlanın doğum gününde napalım?' 'Canım o hafta derbi var, bir hafta sonra kutlasak?' 'Ay uykum var, bırak' 'Kaçma kız, gel buraya' gibi diyalogların sıkça yaşandığı ülkemizde kadınlar kocalarının bencilliğinden şikayetçi. Batı medeniyetlerinde de benzer sorunlar varmış demek ki. Futbol yerine beyzbol, rugby falan koyun bak aslında oluyor aynı şey. Super Bowl finalinde televizyonun önünden geçme demedi mi sana Laura! Kadınları bezdirdiniz canında vallahi yeter.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
243
107
34
25
23
11
1