Görüş Bildir
Haberler
Görenleri Doğayla Bütünleşmeye Tövbe Ettiren Dünya Üzerindeki En Tehlikeli 15 Yılan Türü

etiket Görenleri Doğayla Bütünleşmeye Tövbe Ettiren Dünya Üzerindeki En Tehlikeli 15 Yılan Türü

cakyz
17.05.2016 - 19:22 Son Güncelleme: 19.06.2022 - 21:11

İşte kobrasından çıngıraklısına, mambasından taipanına, sizi öldürmese de daha güçlü de kılmayacak en zehirli 15 yılan:

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. Kral Kobra

Genellikle Hindistan ve Güneydoğu Asya ormanlarında rastlanan kral kobralar, 6 metreye ulaşabilen boylarıyla dünyanın en uzun zehirli yılanlarıdır. İsminin içinde 'kobra' geçmesine rağmen aslında kobra familyasına dahil olmayan bu türün ısırığı, insanlar üzerinde %50-%60 ölüm oranına sahiptir.

14. Doğu Elmas Sırtlı Çıngıraklı Yılanı

Genellikle ABD'nin güneydoğusunda rastlanan bu engerek türü, Amerika kıtasında bulunan en ağır ve en büyük zehirli yılan türüdür. Diğer çıngıraklı yılanlar arasında en uzun dişlere sahip olan elmas sırtlılar, insanlar üzerinde sancılanma, ağızdan kan gelmesi, düşük tansiyon, zayıf nabız atışı gibi etkilere sahiptir ve saldırılarındaki ölüm oranı %30'dur.

13. Death Adder

Avustralya ve Yeni Gine'de rastlanan bu tehlikeli yılan türü genellikle pusuya yatarak diğer yılanları avlamasıyla tanınmaktadır (Bu listedeki bazı yılan türleri de dahil). Death Adder'ın zehrine maruz kalmak bir insanı felç edebilmekte ya da solunum yetmezliğine bağlı olarak ölümüne sebep olabilmektedir.

12. Jameson Mambası

Afrika'ya özgü olan bu zehirli tür, bir ısırığıyla 80-120 mg arası zehir salar ve acil tedavi uygulanmadığı takdirde 30-120 dakika gibi kısa bir zaman aralığında ölümlere sebep olabilir.

11. Filipin Kobrası

En tehlikeli kobra türlerinden biri olan Filipin kobrası, zehrini 3 metre uzaklığa kadar tükürebilmektedir. Nörotoksik etkisi olan zehri kalp ve solunum problemlerine yol açarak 30 dakika içinde ölüme sebep olabilmektedir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Testere Pullu Engerek

Genellikle Afrika ve Orta Asya'da rastlanan bu zehirli tür, bir tehdit göstergesi olarak vücudunun çeşitli kısımlarını birbirine sürtmesiyle ünlüdür. Bu türün zehri, kırmızı kan hücrelerini tahrip eden toksinlere sahip olduğu için kan pıhtılaşmasına ve doku yıkımına sebep olabilmektedir.

9. Orta Asya Kobrası

Dünyanın en tehlikeli kobra türü olan Orta Asya kobrası aynı zamanda oldukça agresif bir türdür. Bu türün zehri, diğer türlerin barındırdığı nörotoksik etkinin yanısıra doku ölümüne ve kangrene de sebep olabilmektedir ve bir insanı %75 ihtimalle bir saatten daha kısa bir sürede öldürmektedir.

8. Kaplan Yılanı

Oldukça etkili zehre sahip olan bir başka tür de kaplan yılanıdır. Bir ısırığı genellikle 6-24 saat arasında ölümlere sebep olmakla birlikte bazı ender vakalarda 30 dakika içerisinde ölümlerin yaşandığı da görülmüştür.

7. Yeşil Ağaç Mambası

Ağaçlarda yaşayan çok büyük bir yılan türü olan bu mambalar, bir ısırışta 60-95 mg arası zehir aktarmaktadır ve ısırılan bölgede şişme, baş dönmesi, bulantı, solunum sıkıntıları, düzensiz kalp atışları ve felç gibi problemlere yol açabilmektedir. Bunun yanısıra saldırıya uğrayan bir insanın ilk 30 dakika içinde ölme ihtimali oldukça yüksektir.

6. Kara Mamba

Afrika kıtasının neredeyse tamamında görülebilen kara mambalar zehirli oldukları kadar agresiftirler de. Saldırılarında çok kesin isabet sağlamalarıyla listede üst sıralara çıkan bu tür aynı zamanda en hızlı hareket eden kara yılanıdır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Mavi Bongar

Güneydoğu Asya ve Endonezya'da rastlanan bu türün saldırısına uğrayan insanlar, tedavi uygulansa dahi %50'lik bir yaşama şansına sahiptir. Diğer yılanları avlayarak beslenen mavi bongar, kendi türündekileri de av olarak seçebilen ender canlılardandır.

4. Russell Engereği

Çoğunlukla Hindistan'da rastlanan bu türün diğer zehirli yılanlardan farkı, zehrinin etkisinin uzun bir süreçte etkisini göstermesidir. Russell engereğinin saldırısına uğrayan insanlar, ısırılan bölgedeki şişkinlik ve acı hissi gibi akut etkilere maruz kaldıktan sonra, izleyen 14 gün içinde organ yetmezliğine bağlı olarak yaşamını yitirmektedir.

3. Kıyı Taipanı

Kuzey Avustralya ve Yeni Gine'de rastlanan bu tür, zehriyle sinir sistemini hedef alır ve kanı pıhtılaştırır. Saldırıya uğrayanlarda baş ağrısı, bulantı, felç ve iç kanama gibi etkiler görülmekte ve ölümler genellikle 30 dakika içerisinde yaşanmaktadır.

2. Doğu Kahverengi Yılanı

Dünyanın en zehirli ikinci kara yılanı olan kahverengi yılana Avustralya ve Endonezya'da rastlanmaktadır. Aynı zamanda çok hızlı hareket edebilen ve oldukça agresif olan bu türün saldırısına maruz kalanlarda ishal, baş dönmesi, böbrek yetmezliği ve anî kalp durması gibi etkiler tespit edilmiştir. Kahverengi yılanlar genellikle uyarı amacıyla ölümcül olmayan saldırılar gerçekleştirirler fakat bu saldırılardaki ölüm oranı bile %20'dir.

1. İçbölge Taipanı

Dünyadaki tüm kara yılanları arasında en etkili zehre sahip olan içbölge taipanıdır. Bu türün bir ısırıkta aktardığı maksimum zehir 110 mg'dır ve bu, 100 insanı ya da 250,000 fareyi öldürmeye yetecek bir miktardır.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
528
129
77
68
37
32
18
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın