Görüş Bildir
Haberler
Google, Street View'i Ayrı Bir Uygulama Olarak Google Play'e Ekledi

Google, Street View'i Ayrı Bir Uygulama Olarak Google Play'e Ekledi

Batuhan
04.09.2015 - 11:20
İçeriğin Devamı Aşağıda

Teknoloji devlerinin hizmetlerini farklı uygulamalar altında sunma trendi devam ediyor. Bu trenddeki son hamle Street View ‘i ayrı bir Android uygulaması olarak yayınlayan Google‘dan geldi.

Google’ın 360° fotoğraflardan oluşan görüntüleme hizmeti Street View (v.2), şimdiye kadar sadece Google Haritalar uygulaması içinden erişilebiliyordu. Yeni uygulama ayrı olarak indirilebiliyor ama Google Haritalar uygulaması sahipleri için zaten ‘indirilmiş’ olarak gözüküyor.

Google’ın bu hamlesi Facebook, Twitter, Amazon vb. şirketlerin hizmetlerini ayrı mobil uygulamalar halinde sunmasının bir örneğini daha sergiliyor. Fakat Street View’in ayrı bir uygulama olarak sunulmasını Apple’ın sokak görüntüleme hizmetini tanıtmasına karşı bir ön tedbir olduğunu söylemek de mümkün.

Zira Apple‘ın, harita uygulaması için sokak görünümü üzerinde çalıştığına dair haberler Şubat ayında gündeme gelmişti. Mayıs ayında ise Coherent Navigation’ı satın aldığını paylaşmıştık. Apple, kapalı alan görüntülenmesine ise 2013’te WifiSlam satın almasıyla adım atmıştı.

Apple’ın nasıl bir çıkış yapacağı halen bilinmezliğini koruyor. Böyle bir adım atmayabilir de ama Google, en azından Google Play’deki ‘ Street View ‘ aramaları için isabetli ve işe yarar bir sonuç sunmuş olacak.

Diğer yandan özel bir Android sürümü kullanıp Google Haritaları kulanmayan kullanıcılar da bu yeni uygulamayı indirip faydalanabilir. İlgili yerlerde harita üzerine parmağınızı basılı tutup ‘Street View’ (Sokak görünümü) modunu seçebilirsiniz. Google’ın Street View kameralarıyla nereleri gezdiğini google.com/maps/streetview adresinde bulabilirsiniz.

Webrazzi

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
1
0
0
0
0
0