Görüş Bildir
Haberler
Google Nexus 6’nın Teknik Özellikleri ve Fiyatı Açıklandı

Google Nexus 6’nın Teknik Özellikleri ve Fiyatı Açıklandı

zeki özütürk
01.02.2015 - 14:20 Son Güncelleme: 01.02.2015 - 17:13

Google Nexus 6, ilk bakışta Motorola Moto X’in büyük boy bir versiyonu gibi

Google, Nexus serisi akıllı telefonlarını bugüne dek LG, ASUS ve Samsung ve HTC gibi şirketlere ürettirmişti. Her yeni seride üreticilerine ilişkin ufak tefek detaylara yer verilen Nexus’ların sonuncusu ise, Motorola imzasını taşıyor. Bugün Google tarafından resmi olarak duyurulan Nexus 6, daha önceki versiyonlarda görülmemiş derece büyük ekranıyla ve Motorola’nın karakteristik ürün hatlarını bire bir taşımasıyla dikkat çekiyor.

Nexus 6, bize soracak olursanız bugüne dek satışa çıkan en yakışıklı akıllı telefonlardan biri. Ekranın üst ve alt kenarındaki panellerin darlığından tutun da arka kamerasının şık çerçevesine kadar, tüm detayları sadelikle düşünüldüğü belli olan cihaz, estetitik görünüşünün yanı sıra, performansı ile de Android dünyasında iz bırakacak.

Ekran boyu 5,96 inç olan Nexus 6, 2560 x 1440 piksel çözünürlükle kullanıcılarını mest edecek. 2,7 GHz dört çekirdekli Qualcomm Snapdragon 805 çipset, Adreno 420 GPU, 3GB RAM 32/64 GB dahili hafıza seçeneği gibi özellikler sunacağı söylenen Google Nexus 6 fotoğraf çekiminde de son derece iddialı.

Ön yüzünde 2 megapiksel çözünürlüklü bir özçekim lensi bulunan Android Lollipop işletim sistemli akıllı telefonun arka kamerası ise, optik görüntü sabitleme fonksiyonlu, LED flaşlı ve 13 megapiksel çözünürlüklü.

Tek şarj ile 24 saati rahatlıkla geçirebileceği söylenen cihazın batarya kapasitesi 3220 mAh olarak kayıtlara geçiyor. 29 Ekim günü 649$’dan ön siparişe açılacak olan akıllı telefon, Kasım ayının ilk haftalarında teknoloji market raflarındaki yerini alacak.

Birçok kullanıcının, Samsung Galaxy Note 4 ve Motorola Nexus 6 arasında kararsız kalacağını tahmin etmek hiç de zor değil. Motorola ve Google ortak çalışması olan Nexus 6’nın tanıtım videosu sizlerle, iyi seyirler.

Kaynak: http://www.techno-labs.com/google-nex...
İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
2
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın