Görüş Bildir
Haberler
Google'ın Modüler Akıllı Telefon Projesi 'Project Ara' Ertelendi

Google'ın Modüler Akıllı Telefon Projesi 'Project Ara' Ertelendi

Onedio Medya
21.08.2015 - 20:18 Son Güncelleme: 21.08.2015 - 20:20
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Google’ın modüler akıllı telefonu Project Ara’nın 2016’ya ertelendiği bilgisi verildi. 

Google iki yıl önce Project Ara ismini verdiği modüler telefon projesini duyurduğunda herkesin büyük ilgisini çekmişti. Bu projeye göre, kullanıcılar artık telefonlarını bütün halinde satın almak zorunda kalmayacaklar, aksine, teknoloji geliştikçe yeni modüller alıp, eskiyen modülün yerine takacaklardı. 

Örneğin, daha güçlü bir işlemci, daha hızlı bir Ram, daha iyi bir grafik işlemcisi, daha kuvvetli bir anten gibi, ihtiyaca göre ve farklı firmalar tarafından üretilecek modüllerden, kendi arzularına göre bir telefon üretebileceklerdi.

Ancak telefonun piyasaya çıkış tarihi sürekli ertelendi. En son, geçtiğimiz hafta yeni bir duyuru yapan Project Ara ekibi, piyasaya çıkışın 2016 ilk çeyreğine ertelendiğini duyurdu.

Projeyle ilgili yapılan açıklamalara göre telefondaki problem, modüllerin birbirine “yapışmamasından” kaynaklanıyor. 

Ekip “Electropermament” ismini verdikleri manyetik bir birleştirme yöntemi sayesinde modüllerin birbirini tutmasını ve dağılmamasını sağlıyordu. Ancak açıklamaya göre, bu manyetik birleştirme yöntemi modülleri bir arada tutmak için yeterince güçlü değil.

Project Ara ekibinin tasarımı yenileyerek, modülleri bir arada tutacak yeni bir kilit sistemi üzerinde çalıştığı söyleniyor.

Bu yeni kilit sisteminin muhtemelen mekanik bir “çıt çıt” sistemi olabileceği de tahmin ediliyor. 

Yani Google, Project Ara için bilim kurgu filmlerinden çıkan “hokus pokuslu” elektromanyetik bir kilitleme sistemi yaratmaya çalışmış olsa da, başarılı olamayıp yine eski usul mekanik kilitlere dönmek zorunda kalmış gibi görünüyor. Kısaca söylemek gerekirse, Project Ara piyasaya çıktığında modülleri telefona takıp çıkarmak için eski usul kızak, çıt çıt, kapak gibi mekanik kilit yöntemleriyle karşılaşabiliriz.

TechInside ve Bilgi Çağı

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam