Görüş Bildir
Haberler
Google'dan 'Project Sunroof' ile Güneş Enerjisi Kullanımına Destek

Google'dan 'Project Sunroof' ile Güneş Enerjisi Kullanımına Destek

Onedio Medya
19.08.2015 - 22:37
İçeriğin Devamı Aşağıda

Google, Project Sunroof adını verdiği yeni projesi ile Google Maps üzerinden evlerin güneş enerjisinden ne kadar faydalanabileceğini hesaplıyor.

Google’ın geliştirdiği Project Sunroof, kullanıcılara Google Maps üzerinden güneş paneli kullanmak istedikleri mekanlarda güneş enerjisinden ne kadar fayda sağlanacağını ve ne kadar kar getireceğini gösteriyor.

Güneş panelleri uzun zamandır kullanılsa da maalesef yeterli sayıda değil. Bu bağlamda yola çıkan Project Sunroof ise, doğal kaynakların hızla tükendiği şu günlerde kişilere oldukça fayda sağlayacak gibi görünüyor. Zira proje, güneş enerjisinden ne kadar faydalanabileceğini bilmeyenler için bir ön hazırlık sağlıyor.

Eviniz, yazlığınız, işyeriniz ya da herhangi bir yer için güneş enerjisinden faydalanmak ve güneş paneli kullanmak istiyorsanız yapmanız gereken tek şey; Google Mapsüzerinden adresinizi girmek. Proje size uydu görüntüsünden evlerin çatısında renkli bir görüntü sunuyor. Bu renk sarıya ne kadar yakınsa güneşten faydalanma olasılığı da bir o kadar fazla. Ayrıca sadece ev değil; evin çevresindeki ağaçlar, binalar ve hava durumu da hesaba katılıyor ve maliyet ve yıllık kar hesaplanıyor.

Şimdilik sadece Amerika’nın belirli bölgelerinde aktif olan bu projenin kısa zamanda birçok bölge için aktif olması bekleniyor.

WebMasto

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0