Görüş Bildir
Haberler
Google 30 Dakika Çökse? Bir Yıl Boyunca Hiç Konuşmasak? Cevaplarıyla Birlikte Kafanızı Açacak 10 Soru

etiket Google 30 Dakika Çökse? Bir Yıl Boyunca Hiç Konuşmasak? Cevaplarıyla Birlikte Kafanızı Açacak 10 Soru

ozcanmine
19.05.2018 - 18:57

Bütün bir sene boyunca duş almasak ya da konuşmasak neler olur hiç düşündünüz mü? Ya da dünyamız aniden dönmekten vazgeçse? Bazıları bu soruları çok merak etmiş ve cevaplarını aramış, şanslısınız bu can yakan soruların cevaplarını sizler için derledik.

Kaynak: https://brightside.me/wonder-curiosit...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Bir yıl boyunca hiç konuşmazsanız ne olacağını düşündünüz mü?

1. Bir yıl boyunca hiç konuşmazsanız ne olacağını düşündünüz mü?

İletişim tüm insanlık için çok önemliyken bir yıl boyunca konuşmamak ne kadar zorlu olabilir? Bir insan uzun süre boyunca sessiz kalmaya karar verdiyse bu durumu en az zararla atlatabilir diye düşünüyor olabilirsiniz. Merakları giderelim: bir insan uzun süre sessiz kaldığında bu yetilerini kaybetmez ve yüz kasları körelmeye uğramaz. Çünkü yemek yeme, dişlerini fırçalama ya da duygu ifadelerini yerine getirmeye devam eder. Uzmanlara göre, insanlar bu durumdan dolayı seslerinde küçük problemler yaşasalar da konuşmaya başladıktan kısa bir süre sonra bu durum normale dönecektir.

2. Ya bir yıl boyunca hiç duş almasanız?

2. Ya bir yıl boyunca hiç duş almasanız?

Bir yıl boyunca duş almamak kimseyi öldürmez, fakat kimse böyle bir durumu tecrübe etmek istemez. Bakteriler ve ölü deri vücudunuzun korkunç kokmasına neden olabilir. Çokça akne, kaşıntılar, döküntüler, mantar ve kepekler bu korkunç kokuyu yaymanıza neden olan cilt sorunları olarak ortaya çıkar. Hatta gerçekleşecek olan en ufak kesikte bile enfeksiyon riskiniz artış gösterebilir. Veee o çok özlenilen duşun alınmasıyla kısa bir zaman sonra cildiniz eski haline dönmeye başlayacaktır.

3. Dünyamız dönmeyi aniden bıraktığında neler olacağını hiç aklınıza getirdiniz mi?

3. Dünyamız dönmeyi aniden bıraktığında neler olacağını hiç aklınıza getirdiniz mi?

Dünyamız saatte 1.600 kilometre hız ile eksen dönüşünü tamamlar ve biz bunu hiç fark etmeyiz bile. Hatta dünyanın aniden dönmeyi bırakacağını da aklımızdan pek geçirmeyiz. Olması imkansız diyebilirsiniz fakat olduğunu bir düşünelim. Neler olur? Korkunç felaketler silsilesi... 

Binalar, ağaçlar, arabalar hatta dünya üzerinde bulunan tüm objeler doğuya doğru uçmaya başlar ve korkunç rüzgarın da etkisiyle birbirine dolanmaya başlar. Okyanuslarda ve kara üzerinde olacak olan volkanik patlamaların etkisiyle ortaya çıkan tsunamilerin dalga boylarının dağları bile geçeceği söyleniyor. Hatta muhtemelen 6 saat içerisinde dünya zifiri karanlığına bürünecektir.

Bu durum insanlığın sonunu getirecek desek çok korkar mısınız? Kurtulma mücadeleleri boşa çıkacak. Oldu ki kurtuldunuz mu? Bunun yalnızca tek bir yolu var, her altı ayda bir, bir yarım küreden diğer yarım küreye hareket etmeniz lazım. 

'Korkunç! Olmasın böyle bişey yaa' dediğinizi duyuyorum. Bence de!

4. 'Google' bize küstü ve yarım saat çalışmadı. Neler olacağını tahmin bile edemezsiniz!

4. 'Google' bize küstü ve yarım saat çalışmadı. Neler olacağını tahmin bile edemezsiniz!

2013 Ağustos'unda, Google ve içinde bulunan tüm servisler yalnızca 5 dakika çalışmayı durdurdu ve internet trafiği %40 büyüdü. Yani kargaşa durumu hakim oldu. 30 dakika çalışmamasıyla ortaya çıkan sorunları hayal etmek oldukça kolay. Google yüklü miktarda para kaybı yaşayacak ve onun altında yer alan servisler devreye girecek.Büyük ihtimalle, telefon aramalarında ve mesajlaşmalar da artışlar gözlenecek. Ama bu durum diğer arama motorlarının da işine gelebilir :)

5. Gençliğinize güvenmeyin, şu an hepimiz 100 yaşındayız tamam mı?

5. Gençliğinize güvenmeyin, şu an hepimiz 100 yaşındayız tamam mı?

Şimdi herkesin ekstradan bir 10 yıl daha yaşadığını düşünün, yaşlı insanlar toplumu büyük ölçüde değiştirecektir. Nasıl mı? Mesela, üniversiteler ve kolejler  18 yaşında ve 80 yaşında insanlarla dolu bir şekilde çift yönlü olurdu. Ve pek çok insan şehirlerden uzakta yaşardı. Reklamlar daha çok yaşlı kesime hitap eden ve tüketim seviyesi ile büyümeyi hedefleyen reklamlar haline gelirdi. Çünkü 85 yaşında olan insanlar gençlere nazaran yeni şeyler görmekle daha az ilgileniyor.

Suç oranı büyük bir düşüş yaşardı, e yaşlı insanlar oturup suç işlemekle uğraşmazlar herhalde. Çocuk yetiştirirken insanlar büyük çoğunlukla, insan yaşantısına ve arkadaşlık ilişkilerine dikkat ederek yetiştirmeye özen göstereceklerdir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Su artık yok, soda var. Herkes su yerine soda içse nasıl olur?

6. Su artık yok, soda var. Herkes su yerine soda içse nasıl olur?

Tüm içeceklerin içinde asit olduğunu hayal etmenizi istiyorum. Tabii ki de, kulağa pek hoş ya da mantıklı gelmiyor ama vücudumuza neler olur? Bunu düşünmemiz lazım. İlk olarak sodanın içinde bulunan asit diş minelerine zarar vermeye başlayacaktır. Zarar veren bakteriler diş üzerinde plaklara sebep olacak, şeker tüketimine başlayacak ve diş çürüklerini ortaya çıkaracaktır. Her soda size 45 gramlık şeker aktarımında bulunacak ve beynimiz daha fazla istemeye başlayacaktır. Her gün vücudumuz 5,432 kaloriyi ekstradan alacak desem? Bu da iki kocaman pizzaya denk geliyor diyebilirim. Yani her gün diyet yapmamız lazım olacaktır. Bu durum obezitenin ortaya çıkmasına sebep olacaktır. 

Bunların da yanı sıra, soda içerisinde mısır şurubu ve fruktoz barındırdığı için vücudun sindirimi oldukça zor olacaktır. Yani şişman yaşamaya başlayacağız ve kardiyovasküler sorunlar ortaya çıkacaktır.

7. "Yok arkadaş bu dünyanın çivisi çıktı en iyisi Mars'a yerleşmek!" diyenler buyurun :)

7. "Yok arkadaş bu dünyanın çivisi çıktı en iyisi Mars'a yerleşmek!" diyenler buyurun :)

Mars'ta yaşasak vücudumuza neler olur biliyor musunuz? Mars'ta yaşamak sağlığımız için pek yararlı olmayabilir. Kan hücrelerinin sayısı düşmeye başlayacaktır. Bunun sebebi de yer çekiminin düşük olmasıdır. Ayrıca bağışıklık sistemimizde de bozulmalar olduğu görülecektir. Peki radyasyondan dolayı kanser olma riskinizin %10 artacağını söylesek? Ayrıca Mars yüzeyinde bulunan kimyasallar, troid fonksiyonlarında azalmaya ve tansiyonda artışa sebep oluyor. Yüksek dozda bulunan bu kimyasallar akciğerlerimize de büyük sorunlar çıkarabiliyor.

8. "Keşke benden bir tane daha olsa da tüm işlere yetişsem" düşüncesi olanlar için bu madde altın değerinde.

8. "Keşke benden bir tane daha olsa da tüm işlere yetişsem" düşüncesi olanlar için bu madde altın değerinde.

Bilim insanları çoktan hayvanları kopyalamaya başladı bir de insanları klonladıkları zaman neler olur? Çılgın bilim kurgu filmlerinde görmemize rağmen kopyalarımız asla bizimle birebir örtüşmez. Görüntümüz genlere bağlı olsa da rahimdeki ortamdan da etkilenebilir. Hatta kopyamızın, farklı bir yaşam deneyimi sürdüğünü düşünürsek bizden daha farklı bir karaktere sahip olacağını da söyleyebiliriz. Ne üzücü ki, klonumuz asla bizim kadar sağlıklı olamayacak. Klonlanan hayvanların beyinlerinde kusurlar ortaya çıkmıştır. Ayrıca kalp ve yaşam problemleri bulunur ve bağışıklık sistemlerinde bozukluklar gözlenir.

9. Işıktan bile hızlı olduğumuzu hayal edenimiz var mı?

9. Işıktan bile hızlı olduğumuzu hayal edenimiz var mı?

İnsanların ışıktan bile hızlı koşmaları tabii ki de imkansız ama hayal işte... Bu insanlar için zaman çok yavaş akar. Mesela, koşan insanlar 10 dakika dayanabiliyor iken, ayakta duranlar 20 dakika dayanabiliyor. Ayrıca, görme yetileri de değişebiliyor: Dünya onlara kocaman bir kara tünel gibi gelir ve konuşurken bu kara tünele konuşuyorlarmış gibi gelir. Önde bulunan yıldızlar mavi, arkada bulunanlar ise kırmızı görünecektir. Ve tabii ki de hız ile birlikte insanlar sadece karanlık göreceklerdir. Çünkü dalga boyunu ve ışıkları dışarıda görünen mesafede göreceklerdir.

10. "Dinozorlar ölmedi kalbimizde yaşıyor" ya gerçekte de yaşasalardı?

10. "Dinozorlar ölmedi kalbimizde yaşıyor" ya gerçekte de yaşasalardı?

Hadi bi düşünün. 65 yıl önce o meteor dünyaya düşmedi ve dinozorlar ölmedi. Onlar normal yaşantısına devam edeceklerdi ve memeliler kemirgenlere göre kendilerini geliştiremeyeceklerdi. Dinozorların nesli tükendiğinde, pek çok memeli gelişmiş ve şimdi olan özellikleri ortaya çıkmıştı. Milyon yıl sonra primatlar gelişmeye başlamış ve insanlar ortaya çıkmıştı. Bunları hepimiz biliyoruz zaten :)

Ama ya bu kaza olmasaydı da dinozorlar hala geziniyor olsaydı? Memeliler kocaman sürüngenlerle başa çıkamayacaktı. Hatta siz bu yazıyı şu an okuyamayacaktınız bile :(

İçeriğin Devamı Aşağıda

Valla biz de şok olduk!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
376
140
86
78
38
36
31
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Cem Sağında

65 yıl değil 6.5 yıl önce çarptı o meteor. Metrobüsteydim o an.

Yldz.r

diğer olaylar değil de, tabiat olaylarının bir yaratıcı tarafından kontrol altında olduğunu, oturup şükretmemizi hatırlatan bir içerik olmuş. tşk

ufukdiyoki

http://www.kozmikanafor.com/kitlesel-yok-oluslar/

Morgoth Bauglir

uydurma bir teori olarak yazılmış 3 numaralı yazıya inananların biraz okuyup araştırmasını öneriyorum. editör, buna sen de dahilsin.